Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Автентичност. Дека тоа што го купуваш не е нешто друго т.е. не е друг состав и квалитет. Ќе ти е од корист ако сакаш сребрените монети да ги препродадеш на друг. Но ако купиш од златара и после пак во златара го продадеш двата пати тие ќе го проверат секако.Што добиваш со сертификатот?
Автентичност. Дека тоа што го купуваш не е нешто друго т.е. не е друг состав и квалитет. Ќе ти е од корист ако сакаш сребрените монети да ги препродадеш на друг. Но ако купиш од златара и после пак во златара го продадеш двата пати тие ќе го проверат секако.
Sent from my Alpha 20 using Tapatalk
Во чаршија во 5 дуќани влегов и прашав за сертификат, едни рекоа дека не даваат, други дека може гаранција колку сакам да ми дадат, но не и сертификат, трети кога прашав за сребро прво ми рекоа дека имаат, за отпосле откако им побарав сертификат културно ме избркаа и ми рекоа дека им се потрошиле.
Значи во чаршија сребро купување никако.
Ги прашав и за сребро 999, ми рекоа дека немаат и да барам само плочки/парички оти бил мек и како ланче и нараквица тешко би ги нашол.
Бев и во Сигма и Алтинбаш, они немаат.
Трето место каде би купил сребро со сертификат стварно не знам.
Во Златара Рубин и во онаа претходно што постираа во ТЦ Бисер.Во чаршија во 5 дуќани влегов и прашав за сертификат, едни рекоа дека не даваат, други дека може гаранција колку сакам да ми дадат, но не и сертификат, трети кога прашав за сребро прво ми рекоа дека имаат, за отпосле откако им побарав сертификат културно ме избркаа и ми рекоа дека им се потрошиле.![]()
Ги прашав и за сребро 999, ми рекоа дека немаат и да барам само плочки/парички оти бил мек и како ланче и нараквица тешко би ги нашол.
9999 сребро е чисто сребро и е меко затоа и го мешаат со друг метал најчесто бакар за да добие цврстина и да биде употребливо како накит.Во чаршија во 5 дуќани влегов и прашав за сертификат, едни рекоа дека не даваат, други дека може гаранција колку сакам да ми дадат, но не и сертификат, трети кога прашав за сребро прво ми рекоа дека имаат, за отпосле откако им побарав сертификат културно ме избркаа и ми рекоа дека им се потрошиле.
Од муабет со други луѓе и со брокерите како некој лимит за евтини провизии се 3.000. Јас досега dollar cost average терам по 3000$, но и по 2.500$ и севкупните провизии ми се 2,44 сите купувања. Но имајќи го предвид она пто претстои и помала сума би ставил оти ќе си излези провизијата.Се исплати ли 1000€ да се вложат во ETF или ќе те изедат провизиите на брокерот?
Здраво дечки. Имам стари бугарски левови од 1930те, пребарувајки на нет видов дека пишува silver .500 - претпоставувам дека половина е сребро половина никел. Ако сакам да ги стопам за да извадам само сребро каде би можел да го направам тоа?