Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
нормално дека доминираат чуствата од срцето но сепак треба и малку разум во љубовта а не да ти лета паметот па после да се прашуваш еј зашто вака зашто онака

Мислам, премислувам и пак мислам. Ме води разумот. Срцето е кршлива категорија, тоа е кај мене добро заштитено. Не значи дека не знам да сакам, ама секогаш се обидувам да ги поставам работите во реални рамки.

Ne znam veke dali da mu veruvam na srceto. Na nekolku pati me razocara toa sto srceto ne go poslusa razumot. I togas ete belja. Nervozi, razocaruvanja i dr.
Jasno e deka treba da se sinhroniziraat srceto i razumot, no neka mi kaze nekoj dali vljuben covek ja ima taa sinhronizacija. Po mene ja NEMA.
Prvo nastapuva srceto a potoa razumot, no vo poveketo slucai veke e kasno. Sekoj neka si presudi sto ke poslusa vo daden moment. Vo toa e umetnosta na sakanjeto. Ubavina i bolka.

овие се две работи помеѓу кои неможам да изберам зашо и двете се мн важни :) но сепак срцето е она што предизвикува љубов така да може има некоја блага предност, неможеш да речеш ај оваа ќе ја сакам (ако го слушаш разумот)...:toe:

Разумот. Зошто? Прашајте го Сергеј Есенин на пример.

Ako ima razum nema ljubov ima proracun zatoa poslusajte si go srceto sekogas pa makar izginale

Moment malku...mislam deka imame problem.Srceto sekogas e na prvo mesto.Mislam deka razumot treba da se zanemari,iako toa e rizik...no hej...celiot zivot e rizik...

MaksimilijanIII se soglasuem.. No risk no fun..! Srceto definitivno! Kaj sto raboti razumot ne raboti srceto.. Nema ljubov..

Vecerva sum pak malku zbunet. Pak mi se mesa srceto so razumot. Se nadevam deka ke go poslusam razumot. Ke vidime, ke prespijam vecerva - utre ke vi kazam na sto sum.:vozbud:

Што ве или што би требало да ве води во љубовта ... срцето или разумот?:raz: Мислам дека се разбираме што ми е прашањето, да не општам нашироко:) :wink:

Ни срцето премногу, ни разумот премногу... Барам нешто измеѓу. Мислам дека така е најдобро.

i ednoto i drugoto mozat da te povredat...... srceto se slusa da, ama toa nikogas ne misli na posledici ova ona sekogas "leta" demek ljubov ljubov i samo ljubov......a kade e tuka razumot da razmisli dali nesto sto pravime e pravilno ili ne?! RAZUMOT!

Што ве или што би требало да ве води во љубовта ... срцето или разумот?:raz: Мислам дека се разбираме што ми е прашањето, да не општам нашироко:) :wink:

И двете. Со срцето одам напред со разумот назад. Но сепак срцето честопати победува.

Срцето, дефинитивно.Колку и да сакаме да сме паметни,сепак СРЦЕТО победува.Според мене.

Ne sum za toa da pobeduva srceto, no site sme svedoci tokmu na sprotivnoto. Eve sega toa me pobedi. Vo momentot go slusam srceto i mnogu sum radosen i vozbuden.
P.S. Taa licnost sto treba da znae - ZNAE. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom