Срцето или разумот?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Za zal mnogu cesto srceto i razumot ne se poklopuvaat. Konkretno kaj mene, koga razumot me vodi, sum gorda, ladna itn... A koga dozvoluvam srceto da me vodi togas sum tezok emotivec. Ali mislam deka koga se raboti za osoba koja sto ja sakame razumot go isklucuvame i srceto e toa sto "diktira",i ako nema precki samo togas se slozuvaat razumot i srceto...

Дали некогаш сте се нашле во ваква ситуација да не знаете што да изберете?
да, во моментов а и последниве неколку недели...
Дали треба да се слуша срцето или пак разумот?
не знам, се надевам срцето ама може и да згреши, тогаш се надевам разумот ама може срцето да биде повредено...
Дали кога разумот и срцето ќе се поклопат сме го постигнале најдоброто?
да, ама секогаш целиме кон подоброто...
Што кога неможеш против тоа што го вели срцето, а знаеш дека тоа не те води на арно...што тогаш?!?!?!
па таква ми е ситуацијава, незнам дали да и простам на бившата и да се обидам да направам да биде се по старо или да почнам нова (на ризик дека ке биде подобра) врска...
срцето сака кај бившата, разумот сака нова... :pos2:

Сакав со срцето, па полудев. Почнав да го користам разумот, па испаднав немилосрдна. Сега пак сакам со срцето, ама благодарам на разумот што ме спречува да се глупирам и понижам повторно.
Некои грешки неможат да се простат колку и да е срцето за. И да, полудувам бидејќи борбата е тешка. Срцето е далеку помоќно, ама разумот победи. Не дека не ми е мака, ама...

Па кога е во прашање љубовта, секогаш ме води срцето...кога би било поинаку не би било љубов...

Или пак ќе речам љуби разумно

Не се споредуваат овие две работи,исто ко војна и мир,кога ќе се припука нема мир,мирот после кога ќе се оладат работите.Разумот секад касно пали,кога ќе се олади срцето.

не знам што би требало да ме води,али секогаш мене ме води срцето..џабе ако во мозокот знам дека таа личност не е за мене,кога секогаш ќе го видам срцево ми се качува во глава....

i sto saka neka misli glavata koga srceto ne ja slusa

Ako se slusa srceto znaci vistinski se saka i se veruva slepo...a razumot te vraka vo realnosta i mnogu za mnogu raboti naogas surov odgovor!!!

па кај мене обично преовладува срцето ама се обидувам да го слушам и разумот :P

Само срцето ништо друго....јасно е дека некаде треба малку да се слуша и разумот, но јас секогаш го правам она што ми го вели срцето без да мислам на последниците..некогаш се каам, некогаш не...а и кога би сакала да го слушам разумот, не би можела......

Разумот во почетокот,после тоа срцето. Ама психава ме убива така да незнам што ме водело/води повеќе,незнам,дали скренувам? Ама ај ќе се среди некад...ваљда.

...Сешто разум зборува..Срце не може да чуе...!
И да сакам и да нејќам, стално срцето ме води..А разумот е негде потистнат...:)

слепото следење на едно од двете не е добро. ако се раководиме само според срцето а разумот не го вклучиме ич дозволуваме лесно да не поведат емоции кој можеби и не ги насочуваме кон вистинска личност. ако исклучиво се раководиме по разумот, и анализираме се до детал врската може да биде ‘пластична ‘ и саката на емоции. веројатно баланс на овие две би било идеално.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom