Србомани, бугарофили и гркомани!

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Ете админите ако можат нека ја направат темата Србомани,бугарофили и гркомани...:)

Kaj mene vo firma prvi clenovi na Dpmne bea nerabotnicite so osmo oddelenie koi kisnea po boleduvanja i non stop bea na tapet. Najgolemiot olos so drugi zborovi.
А тие од сдсМ беа со дипломи од Оксфорт и Кембриџ,така???:pos2:

podelbata na makedonskiot narod vo oblik kako sto e opisan vo temava ima nekolku sekvenci gledano istoriski.

vo start da kazam deka srbomani , bugarofili i grkomani e pred se proizvod sto makedonija dolgo duri i predolgo ne figurirase kako nezavisna drzava. sramota e denes sto se uste ima takov kov na lugje...ama ne berejte gajle drzavata ke si go producira nacionalniot bastion prvenstveno kaj generaciite koi doagjaat koi ne se optovareni od ex drzavi i nostalgii kon istok.

edna od podelbite po ovoj odnos vodi spored mene poteklo od borbata pomegju egzarhijata i patrijarsijata. do den denes postarive lugje vo resen 2 crkvi gi imenuvaat kako grcka i bugarska, nekoi postari duri ostavaat amaneti vo koja crkva da se spee za koga ke umrat slucajno da ne zgrese pokolenieto.

srbomanija e reletavno ponova tuka i moz pocetocite gi vodi so pocetokot na xx vek koga srbija pocnuva da agresivno nastapuva na ovie prostori, isto taka i golem broj kolonizatori doneseni od tamo posle balkanskite vojni.obrazovniot sistem i mediumite vo bivssa sfrj moz dovedoa do glorificiranje na srbija sto upali kaj nekoi tipovi isto.

Ги имало и ќе ги има. Уште најмалку илјада години. Оти не само што се множат,туку и здравите почнаја да им подлегнуваат на пропагандата. Место на форумот Македонците да се обединат во цврст македонски фронт,на цврста македонска позиција како што е на сите соседни форуми, тука едвај чекаат да влези некој Бугарин па заедно со него да ја разјаснуваат скриената табу-историја цврсто криена од комуњарите, фалсификувана од Ангел Динев, Катарџиев... Во Велес откриват споменик на Александров, собрани на едно место сите Бугари и бугарофили, а во исто време, на форумот-ЛОГИСТИКА. Го убедуваат устрамениот народ дека колку сакаат да се радваат Бугарите Александров е НАШ. Ако не нарекувал Бугари,ако не продал на Бугарија, ако убил појќе Македонци од Колишевски....
п.с. Немој никако да ме подржувате во изјавата затоа што дежурните Бугарофили на форумот ќе ве обвинат за Србизам и Комуњарство. Така одат настаните на форумот во последно време

A бе да ми дадт власт, сите на клада ќе ги ставам, ќе забранам да се зборува за се што не е македонско. Ќе бесам на јавни места!

А тие од сдсМ беа со дипломи од Оксфорт и Кембриџ,така???:pos2:
Ne, ama bea so diplomi od sv. Kiril. Kolku im se smeevme na prvite dpmnovcinja koga vikaa za komercijalniot deka kje go nadenat na kolec, sefot na klada, generalniot sapun itn. Kje ulsetase nekoj i kje vikne "idat direktorite vo obikolka" i kje se razbegaa kako gluvci.
Inaku taa firma bese vo rang so plati na slovenskite, i pak ne im cinese na mrzite i nerabotnicite. sekogas nesto mrsea muda deka im fali.
Toa e vistinata, a ti zaebavaj se kolku sakas.

Немојте пак со комуњари и бугари, темава е дежаву на сите тему што биле досега во Политика и Историја.

Да ја живнеме малку темава...(клик на слика ќе се зголеми)

75v43uxxn7ivkr7mgc4w.jpg

Познато ви е нешто?

Многу познато од нашиот добро познат југонастачгичар.

Како прво, Сердаре, јас не сакам да се покажувам колку сум патриот, тоа сам си го знам во душата и не ми треба ничие одобрение ниту од тебе, нити од никој друг за да знам колкав патриот сум, тоа е работа кој секој во себе си ја носи, и сам си знае колку му е чиста мислата кон нашата Татковина, а кој шета лево-десно..Зар од „убавината“ на власта во бивша Југославија, да заборавам што му се деси на Ченто?Што му се случи на секој Македонец на Голи Оток?Зарем има некој „убав“ живот кој ќе го замени Ченто?Кој, во времето на „течење мед и млеко“ беше ликвидиран од УДБА И КОС, собран како куче од пред неговиот двор?Зарем има некој убав живот кој ќе го замени дедо ми кој загина од српска рака?И како да градам соживот со Србија после тоа?Зарем има некој убав живот, што би го заменил секој што умрел со чиста Македонска свест на Голи Оток?Ама заборавив, дека поимот патриот е резервиран само за тебе..И дека никој од нас „дечиштата“ не може да му ја земе на Господинот привилегијата да биде наречен - патриот!

Znaes sto e simptomaticno... UDBA i KOS ne bile samo Srbski organi, tuku i Hrvatski i Slovenacki i Bosanski arno ama ti samo Srbite gi mrzish ...

Toa me upatuva na pomisla deka si Bugarash ...sto ne gi mrzish i Hrvatite...

Bez Titovo znaenje i politika koja ja diktiral poso bil diktator a KOJ BIL NAJGLAVEN OD SITE ( koj bil HrvatoSlovenec ) sigurno nemalo da go utepaat dedo ti... ama ti posekako ke si gi sakash Hrvatite taka ?

Mene bash zabole kurac dal ti ke me mrzish mene sto sum Srbin iskreno... no ne si fer ako veke mrzish mrzi gi site :nenene:

Znaci licemeren si :tv:

Znaes sto e simptomaticno... UDBA i KOS ne bile samo Srbski organi, tuku i Hrvatski i Slovenacki i Bosanski arno ama ti samo Srbite gi mrzish ...

Bez Titovo znaenje i politika koja ja diktiral poso bil diktator a KOJ BIL NAJGLAVEN OD SITE ( koj bil HrvatoSlovenec ) sigurno nemalo da go utepaat dedo ti... ama ti posekako ke si gi sakash Hrvatite taka ?

Mene bash zabole kurac dal ti ke me mrzish mene sto sum Srbin iskreno... no ne si fer ako veke mrzish mrzi gi site :nenene:

Winstone eve ti shansa da pokazesh deka ti nesi licemeren i deka se borish za pravata na Makedoncite kade i da se.

Само Македонците во Србија не учат на својот мајчин јазик

Автор: Александар С. Димковски
mk.jpg

Србите во Македонија ги има во преамбулата на Уставот, имаат свои пратеници, свои општини, свои медиуми, учат на својот мајчин јазик...
Македонците во Србија немаат речиси ништо од овие права. Со распадот на поранешна Југославија се распаднаа и сите нивни права. Тогаш од конститутивен народ, Македонците во Србија преку ноќ стана национално малцинство, кое е принудено повторно од почеток да се бори за своите права.

http://www.novamakedonija.com.mk/De...d=2&fCat=1&top=1&EditionID=200&ArticleID=8471

Ili i ovaa e nekoja bugarshka laga Winstoneeee!!!

Лицемерен?Абе ајде Винстоне, ајде барем има насекаде мои постови за бугарашите што мислам..Диригент во бивша СФРЈ се знај кој беше, и мислам тука се да си биде јасно..Може хрватите владееле и во 1912 година во Србија па тие не поделија?Немој молимте..Биди маж, и прифати ги простум сите гнасобии што ги правеле твоите претходници, заедно со бугарите, гејците итн..Тука не гледам никаква разлика, сите иста катара сте, што гледам дека и до ден денес ниту еден не сте изменети ниту вие, ниту бугарите, за гејциве да не правам муабет...На гро од српските форуми ние сме јужни срби, на бугарските форуми ние сме бугари, а за овие хомосиве од југ не ни сакам да правам муабет..

Да ја живнеме малку темава...(клик на слика ќе се зголеми)

75v43uxxn7ivkr7mgc4w.jpg

Познато ви е нешто?

Хахаха Самоутепанство фатен на дело. :D

Winstone eve ti shansa da pokazesh deka ti nesi licemeren i deka se borish za pravata na Makedoncite kade i da se.

Само Македонците во Србија не учат на својот мајчин јазик

Автор: Александар С. Димковски
mk.jpg

Србите во Македонија ги има во преамбулата на Уставот, имаат свои пратеници, свои општини, свои медиуми, учат на својот мајчин јазик...
Македонците во Србија немаат речиси ништо од овие права. Со распадот на поранешна Југославија се распаднаа и сите нивни права. Тогаш од конститутивен народ, Македонците во Србија преку ноќ стана национално малцинство, кое е принудено повторно од почеток да се бори за своите права.

http://www.novamakedonija.com.mk/De...d=2&fCat=1&top=1&EditionID=200&ArticleID=8471

Ili i ovaa e nekoja bugarshka laga Winstoneeee!!!

Ова е чиста вистина! Јас имам многу роднини во Србија (се разбира Македонци) и немаат никакви права дел од нив се пишаат Македонци а ги има едно 40% од мојата фамилија се пишаат како Југословени или Срби! :( Од тие што се пишани Македонци (презимињата им се на иќ уште од Кралство Југославија) никој нема никакво право и секогаш ги нарекуваат срби и немаат никакви права. Точно не ги каменуваат ако во кафана кажат дека се Македонци, ама од тоа повеќе немаат. Како прво грешката ја гледам во моите роднини кои не си ги менуваат презимињата од иќ на ски, второ грешката ја гледам во сите Македонци кои што не бараат права таму бидејки очигледно не им пречи многу Српското па си терат по тоа. Има и цркви (под овластување на СПЦ) кои се изградени од Македонци, што значи дека бројот на Македонците не е така мал. Треба и таму права, но нашите изгледа како секогаш спијат. Почнувајки од моите роднини!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom