Србите повторно солат ум!

• Креатор на темата Креатор на темата Andonov Bale
  • Време на започнување Време на започнување
За поздравување е одбележувањето на границата а србите шо лајат нека продолжат .А благодарност за македонските бугари за подршката.

Јас мислам нема потреба да се замраме на оваа тема ова е само реакција на белградските политичари спрема домашна јавност.Тадич е свесен за се,но ете треба да покаже некоја реакција.Не можат со цел Балкана да прекинат дипломатски односи.А Македонија си има свои интереси сака во НАТО за разлика од Србија.Инаку ова нема да попречи на традиционалните семејни културни вски мегу македонците и србите.Затоа нема ппотреба од жешки дискуссии

Што имаме дадено а што земено незнам разни се шпекилации има стратешки места и шо знам шо.Но едно треба да биде јасно ова го поздрави еу и америка . Е сега сме биле сателит сме ги слушале еу а што да правиме ? Да речеме не ние можеме сами и нема да воспоставиме дипломатски односи со косово. А за србите за кој во времето на мојте родители се всадувало во нивната потсвест дека ни се браќа ќе речам подалеко од такви браќа

Што имаме дадено а што земено незнам разни се шпекилации има стратешки места и шо знам шо.Но едно треба да биде јасно ова го поздрави еу и америка . Е сега сме биле сателит сме ги слушале еу а што да правиме ? Да речеме не ние можеме сами и нема да воспоставиме дипломатски односи со косово. А за србите за кој во времето на мојте родители се всадувало во нивната потсвест дека ни се браќа ќе речам подалеко од такви браќа
Во право си,Србија си го отстапи Косово,сега е прашање дали некој ке признае видливата реалнсота признале или не постои.А браката православни видовме што направија со Македонија.Тие се одговорно за нашата национална катастрофа,трите соседа....

Што се однесува за црквата лично мене не ме засега што е непризнаена бидејки таа постои за народот и го застапува Бог.Државата не може да е изолирана а црквата може.

Со ова одбележување Македонија добива 2500 хектари+.....ова ми го кажа вчера човек кој работи 15 години во тој предел и го познава мн добро....истото го пишуваше и во косовски и србски печатени медиуми....
е сега нема нормално нашава влада да слави и да се прчи...

јас и претходно кажав дека сите оние кој ја критикуват Македонија по ова прашање кога ќариме територија ...можат да се наречат добри срби или србомани но не и добри македонци:helou:

Јас мислам нема потреба да се замраме на оваа тема ова е само реакција на белградските политичари спрема домашна јавност.Тадич е свесен за се,но ете треба да покаже некоја реакција.Не можат со цел Балкана да прекинат дипломатски односи.А Македонија си има свои интереси сака во НАТО за разлика од Србија.Инаку ова нема да попречи на традиционалните семејни културни вски мегу македонците и србите.Затоа нема ппотреба од жешки дискуссии
AЈде бе кој ги шиша Србите никаков фактор не се. Многу ми се смешни кога плачат по Косово го изгубиле го изгубиле јебига помири се нема назад. :toe: Треба да бидат мужи а не да плачат како пички за страмој се :kesa:

AЈде бе кој ги шиша Србите никаков фактор не се. Многу ми се смешни кога плачат по Косово го изгубиле го изгубиле јебига помири се нема назад. :toe: Треба да бидат мужи а не да плачат како пички за страмој се :kesa:
Гледај не е баш така.Српскиот народ живеел таму си оставил имот ја сметаат за историска српска земја факт е дека имаше етничко чистење.Како ние што гледаме со носталгија за егејскиот и пиринскиот дел и имаме своја приказна.Но српскиот народ и политичари исклучиво вината треба кај себе да ја бараат а не кај други кои го признават она што е факт

В
Косово е просто поредниот дел от големото творение на бивша Jгославиja.Косово е припадало како години много повеке на други држави,отколкото на Србиja

Татар твојот мочлив изговор од земја подолго припаѓал на Рим и Византија одколку што постоите вие затоа не мрси муда.

Да да тези призакси ги знаеме,даваj натаму.Иди го кажи на Вселенската патриаршиja,на Антиохиjската,на Иеросалимската или на Руската.Со такви зборови много години уште МПЦ ке остане схизматична.Темата границата со Косово беше?

Јас сум ги прашал искрено, ми одоворија дека сме потполно забегале и дека вистина било дека Џиизус Кан Храјст бил Блгарин.

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=321236

Еве кој го интересира, а треба да го интересира, нека прочита шо мислат „браќата“ срби за нас :toe:

како сме фиромци, како сме бивша српска република, како не треба да постоиме итн ....

http://forum.krstarica.com/showthread.php?t=321236

Еве кој го интересира, а треба да го интересира, нека прочита шо мислат „браќата“ срби за нас :toe:

како сме фиромци, како сме бивша српска република, како не треба да постоиме итн ....

НАТО бомбардирањето си го прави своето (имаше некои така по раиоактивни проектили)

Гледај не е баш така.Српскиот народ живеел таму си оставил имот ја сметаат за историска српска земја факт е дека имаше етничко чистење.Како ние што гледаме со носталгија за егејскиот и пиринскиот дел и имаме своја приказна.Но српскиот народ и политичари исклучиво вината треба кај себе да ја бараат а не кај други кои го признават она што е факт
Зеби ти историска земја Егејска Македонија е историски Македонска земја. Пола Балкан е Турски ама ај. Историска протадност на некој земја е жив кретенизам. Ако ти гледаш со носталгија на Егејска и Пиринска јас не гледам со носталгија тоа е глупост.Не ме мачат такви фрустрации. Нема историска припадност ни една земја тоа се само националшовинистички глупости. Битно е само малцинствата да ги имаат сите права.
Единствена битна тема се правата на Србите на Косово или Македонците во Бугарија и Грција. За тоа може да се бунат ама за Независноста на Косово немаат право. Косоварите нејќа да живеат во Србија а србските кретени место да им дадат сами независност правеа глупости.

Куртон, неможеш да преболиш нешто, што де факто никогаш не ни било твое, косово од секогаш било населено со албанци, и/е албанска територија. И србија е тоа која што е, вие мораа да сватите дека југославија, не и припаѓала на србија и на србите. Како што знаеме хрватска се отцепи, босна исто така, македонија, црна гора и секако дојде времето да се подели и косово, да очекуваме многу брзо и војводина да го стори тоа.

Потоа србија нема право да се меша на туѓа држава, што и какви договори требало или нетребало да се потпишуваат. Косово како што знаеме е независна држава признаеме од многу држави, меѓу кои и македонија меѓу нив која ја признаа како таква, и логично е дека овие две земји соседи имаат право да потпишуваат какви договори сакаат, дали тоа се економски, билатерални или незнам што.

А шо било бе ваше диво племе населено од Кавказ пред 300 години,ваш е Кавказ таму да си барате независности и држави.
Ни Албанија не е Албанска(Шќиптарска по право),туку некоја мешавина од 500 етноси.

За србите нашиот братски народ

1991 година ги зедоја сите работи од ЈНА во Македонија дури и штекерите по касарните.
се закануваја со војна и договара ја делба помеѓу Србија и Атина
Не ни ја признават црквата од која истите тие канонски добија дозвола
оридската архепископија е постара од пеќ
го носат враношковски ако им треба нешто
манастирот го уништија каде е собата од АСНОМ

ги боли к.. србите за нас Македонците само што да правиме имаме огромен број на србомани кај нас кој свршват на СССС

А за договорот ке да ќаривме а не да сме зијан:toe:

Макеоднија излезе од Југославиа не Србија,затоа и Македонија го врати оружјето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom