Србија

• Креатор на темата Креатор на темата @cool@
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
zabeavme malce a??nalet hrvatite temava e srbija..i kako sto napomenav kako STO NIE ne se otkazuvame od imeto taka I SRBIJA od KOSOVO nema da se OTKAZE:smir::smir:
KE CEKA SAMO PRILKA pa ke ima haos samo bez masakri da bide....toa me plasi..a
i svetskava kriza ke go napravi svoeto..i zosto EU doniraa 400milioni evra za kosovo(gi smetam za investicija)KAKO SEGA KOSOVARITE KE GI BIDE VO KRIZAVA??:helou::helou:

Србите сами си се криви за сегашнава состојба.
Иначе во другите вести...

Sedam srpskih sela na Kosovu dobilo struju

Ama zosto sami krivi sto bese u bosna bese(ako ne e zaopravduvanje od nitu edna strana site se pukaai napravija zlostorstva ) ama ova sto im go napravija so kosovo e presedan..ne cini ne moze drug da odlucuva za teritorija koja E VO NEZAVISNA DRZAVA
vo slucajov srbija....Plus megunarodno pravo ja potvrduva TEZATA deka principite na nepromenlivost na granicite se PREKRSENI....a toa generira novi konflikti..dokolku ne dobiese nezavisnost..jas mislam deka najverojatno nemase da ima konflikt Rusija-Gruzija(zabegani gruzijci mrav VS slon):smir:

ne moze drug da odlucuva za teritorija koja E VO NEZAVISNA DRZAVA
vo slucajov srbija....Plus megunarodno pravo ja potvrduva TEZATA deka principite na nepromenlivost na granicite se PREKRSENI....a toa generira novi konflikti..dokolku ne dobiese nezavisnost..jas mislam deka najverojatno nemase da ima konflikt Rusija-Gruzija(zabegani gruzijci mrav VS slon):smir:
Косово си беше Покраина со АВТОНОМИЈА во СФРЈ. Имаше свои пратеници, органи на власт, преставници во федерацијата, буџет... имаше и свои граници (како и секоја република - покраина. СФРЈ беше составенаод 6 републики и 2 покраини. Значи никој не му зеде на Србите ништо, само една од единиците на заеднивцата се отцепи. како што од СФРЈ се отцепиа Словенија, Босна, Македонија, Хрватска како што од Србија и Црна Гора се отцепи Црна Гора. Во 1989 година Слободан Милошевиќ му ги укина правата што како на автономна покраина му следуваа на Косово. Значи почетокот на судирите е во Белград.

ama znam deka bese avtoniomna pokraina vo sklop na SFRJ isto kako i vojvodina...
ama neli ima razlika oti pri raspadot na SFRJ drzavite OSTANAA DRZAVI a SRBITE zgresija za ukinuvanjeto na avtonomijata...tuka se slozuvam apsolutno..pa toa i bese iskrata fakticki...no zborot mi bese srbija PONUDI alternativni resenija megu koi i posiroka avtonomija(pri pregovorite okolu statusot)..a ovie vrieja za nezavisnost..

ama znam deka bese avtoniomna pokraina vo sklop na SFRJ isto kako i vojvodina...
ama neli ima razlika oti pri raspadot na SFRJ drzavite OSTANAA DRZAVI a SRBITE zgresija za ukinuvanjeto na avtonomijata...tuka se slozuvam apsolutno..pa toa i bese iskrata fakticki...no zborot mi bese srbija PONUDI alternativni resenija megu koi i posiroka avtonomija(pri pregovorite okolu statusot)..a ovie vrieja za nezavisnost..
Србија то го понуди ко виде дека повеќе не може со сила да управува со покраината и кога веќе на сите во светот му дојде преку гла да слушаат и гледаат војни и конфликти на Балканот каде постојано се споменува име Србија.
Касно им текна - накратко.

Косово си беше Покраина со АВТОНОМИЈА во СФРЈ. Имаше свои пратеници, органи на власт, преставници во федерацијата, буџет... имаше и свои граници (како и секоја република - покраина. СФРЈ беше составенаод 6 републики и 2 покраини. Значи никој не му зеде на Србите ништо, само една од единиците на заеднивцата се отцепи. како што од СФРЈ се отцепиа Словенија, Босна, Македонија, Хрватска како што од Србија и Црна Гора се отцепи Црна Гора. Во 1989 година Слободан Милошевиќ му ги укина правата што како на автономна покраина му следуваа на Косово. Значи почетокот на судирите е во Белград.

Интересно како Космет не постоеше како автономна покраина пред СФРЈ .Милошевиќ го врати Космет како што беше пред Тито да го тргне од Србија.

Интересно како Космет не постоеше како автономна покраина пред СФРЈ .Милошевиќ го врати Космет како што беше пред Тито да го тргне од Србија.
Ја гледаме последната состојба а не таа која тебе ти одговара. Инаку ќе дојди Турчин и ќе речи... Ова се е наше и ќе ти стави пак паша во Београд.

zarem nema srbija da go oslobodi kosovo koga ke ima prilika..jas mislam da..veke nikoj ne se dvoumi da zapocne vojna..a situacijava na Balkanot e katastrofalna..pa kako moze tolkuuu mali drzavi da ima na balkanot...plus albancite imaat MATICNA ZEMJA albanija...
tuku pri prizrenskiot kongres e sozdadena mapata na velika albanija pa i togasen skopski i bitolski vilaet bile vkluceni..vidi vidi...inaku toj kongres e odrzan pred okolu100 godini..znaci uste od togas sakale teritorija i od makedonija i od srbija(mada so makedonija togas bila pod turcko:helou:

Како може во СФРЈ да враќаш работи што биле пред СФРЈ и спротивни на братството и единството ???
Значи Милошевиќ и бандата негова се криви за распад на Југославија, а не Хрватите и Словенците :)

Cpбија да го ослободи косово?
Од кого?
Од Косоварите?
Па населението на косово скокна да се ослободи од Србите а ти велиш дека сега Србите треба нив да ги ослободат !?!?!

Како може во СФРЈ да враќаш работи што биле пред СФРЈ и спротивни на братството и единството ???
Значи Милошевиќ и бандата негова се криви за распад на Југославија, а не Хрватите и Словенците :)

Да бидеме реални СФРЈ беше далеку од братство и единство.СФРЈ беше вештачка творевина :toe:

Да бидеме реални СФРЈ беше далеку од братство и единство.СФРЈ беше вештачка творевина :toe:
А пак кралевина југославија бликаше од братска љубов и природен сојуз....

Од кого?
Од Косоварите?
Па населението на косово скокна да се ослободи од Србите а ти велиш дека сега Србите треба нив да ги ослободат !?!?!

Еден ден злобната империја наречена САД ќе ја снема или ќе се уништи нејзината моќ на владеење низ светот... А тогаш... ...а тогаш... VRACAMO SA NA KOSOVO I U NOVI KOSOVSKI BOJ...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Од кого?
Од Косоварите?

И Грците рипнаа да ја ослободат Егејска Македонија од Македонците нели?:toe:

Косовари како националност не постојат,се издупчи ко швајцарско сирење со спамот за тоа.

А пак кралевина југославија бликаше од братска љубов и природен сојуз....

Не беше маскирана врз братство и единство :nenene:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom