Србија и Пакистан најмалку ги сакаат САД

• Креатор на темата Креатор на темата ^X^
  • Време на започнување Време на започнување
Pa nema vo SAD 700 iljadi albanci bre. :toe:

Хахах, ме пресмеавте значи, од една страна помасовно во САД, од друга страна 700.000 Албанци. Браво, секоја чест за објективноста во бројките! :smir:

Хахах, ме пресмеавте значи, од една страна помасовно во САД, од друга страна 700.000 Албанци. Браво, секоја чест за објективноста во бројките! :smir:
Epa ajde cim taka, oti teras glup i debilen inaet, vaka: vo SAD nema 25% ( ko vo Makedonija oficijalni ) albanci. Kako ocekuvas da ima isto tolku masovnost kolku sto imalo vo SKopje? Vazno e deka imase i tamu masovnost, iljadnici. :toe::baeh::baeh:

Epa ajde cim taka, oti teras glup i debilen inaet, vaka: vo SAD nema 25% ( ko vo Makedonija oficijalni ) albanci. Kako ocekuvas da ima isto tolku masovnost kolku sto imalo vo SKopje? Vazno e deka imase i tamu masovnost, iljadnici. :toe::baeh::baeh:

Јас не го терам инаетот, Генти почна да кажува дека имало свечености и прослави насекаде низ светот, вклучувајќи ги и Њујорк и Лондон. Мојот одговор беше дека тоа е ништо во споредба со славјето во Скопје, каде се виореа стотици знамиња, се пееја националистички песни, се славеше независнота (како да е на Македонија, а не на некоја странска земја), имаше огномети и сл.
А со процентите бидејќи си добар, од кога 25.17 % станаа 700.000?
Или и Македонците-муслимани станаа Албанци, заедно со Ромите и Еѓипќаните?

Јас не го терам инаетот, Генти почна да кажува дека имало свечености и прослави насекаде низ светот, вклучувајќи ги и Њујорк и Лондон. Мојот одговор беше дека тоа е ништо во споредба со славјето во Скопје, каде се виореа стотици знамиња, се пееја националистички песни, се славеше независнота (како да е на Македонија, а не на некоја странска земја), имаше огномети и сл.
А со процентите бидејќи си добар, од кога 25.17 % станаа 700.000?
Или и Македонците-муслимани станаа Албанци, заедно со Ромите и Еѓипќаните?
Pa ne lazel covekot, stvarno imase festa nasekade niz Svetot kade sto ima albanci. E sega pribidejki vo Skopje ima poveke albanci otkolku vo nekoe Berlinsko predgradie, sekoj pameten, razumen i neglup covek ke sfati deka e normalno vo Skopje da bide pomasoven sobirot, kako sto e pologicno onoj vo Tirana da bide uste pomasoven, kako sto i vsusnot bese.... no toa voopsto ne go isklucuva faktot deka se slavse na site strani. :toe:

Za toa so procentite, bidi pameten i pocitaj uste ednas, narocito toa sto e napisano vo zagradi... prst u glaa i doznaj sto sakal avtorot da kaze... ne mi soli pamet i ne mi predavaj matematika, ne ti e dorasnat seuste za da go meres so mene na toa pole. :helou:

Кварк, и во Грција ми се чини има доста Албанци (над 500.000), имаше таму некое поголемо славје? Ама не ве сфаќам, си ја терате водата на својата воденица, од една страна (според Римз) чудно е (да не речам забрането) протестирање на Македонците и Србите против НАТО бомбардирањата, како демек што мајка ние да се мешаме во српските работи или зошто да им контрираме на НАТО/САД, а од друга страна славењето на независност на туѓа држава со највисоки, официјални почести и прослави, огномети, веење државни знамиња на Албанија, националистички песни, туѓи химни и сл. е сосема нормален чин, во една сосема нормална држава..Ете, тоа не можам да ви го сфатам...

За процентите, значи викаш ОФИЦИЈАЛНО се 25%, а неофицијално (или субјективно) бидејќи не гледам друг извор освен твоето лично мислење се 700.000?!? Вклучувајќи ги и Косоварите со двојно државјанство и Ромите, Еѓипќаните, Турците и Македонците-муслимани можеби би стигнале до таа бројка...Според мене и овие 25.17% се многу (т.е. наштимани), ама ајде (тоа е мое лично мислење).
Еве да речеме по твое дека се околу 700.000 Албанци. Да претпоставиме само...Имаш некој релевантен извор на терен кој ќе го потврди тоа? Официјална организација, независен (неалбански) извор? Зошто никој од официјалните лица на албанските партии не побара нов попис на населението? Зошто никој не го бојкотира или на пример да одбие да ги признае резултатите од пописот, посебно за областите населени со мнозинско албанско население?
Околу годините, за некои работи кои се толку очигледни како овие, не ми требаат 30-40 години и 18 се доволно да сфатам како стои етничката и демографската слика на Македонија. Сепак не сме ни Индија, ни Кина, едвај 2 милиона жители сме.

Ako gi racuname i amebite(bracedite nivni).

од една страна (според Римз) чудно е (да не речам забрането) протестирање на Македонците и Србите против НАТО бомбардирањата, како демек што мајка ние да се мешаме во српските работи или зошто да им контрираме на НАТО/САД, а од друга страна славењето на независност на туѓа држава со највисоки, официјални почести и прослави, огномети, веење државни знамиња на Албанија, националистички песни, туѓи химни и сл. е сосема нормален чин, во една сосема нормална држава..Ете, тоа не можам да ви го сфатам...

Дап, дека ти одговорив. Јас имав една мала доза на задоволеност поради прогласувањето независност на Косово поради фактот што и јас самиот сум албанец.
Но, како што и претходно кажав, да беше ти србин кој живее во Македонија, па сожалуваш за Србија, и протестираш, ќе ми беше јасен. Но не си (барем така се изјаснуваш) а сепак протестираш за истите тие (србите) кои што ти самиот си постирал дека ти извршувале терор врз твоето (македонско и албанско) население.

Дали сега можеш да го сфатиш?

Твојата мала доза за повеќето беше еуфорија, нема врска, нивно право. Вие златни не се радувате толку и не го прославувате денот на независноста на Македонија (8 септември, да ве потсетам) и Илинден (и 1903 и 1944), патем речено историски датуми, во кои учество зеле и дел од Албанците (ако не се лажам..), туку независноста на Косово ви е најсветол ден во историјата, после денот на независна Албанија и денот на знамето (барем така изјавуваа повеќе Албанци).
Добро, еве по втор пат, ти појаснувам, не сум Србин, ниту србофил. Дали поддршката на еден протест (со зборови, бидејќи јас не протестирав сепак таму) против бомбардирањето на невини цивили ме прави тоа?!? Или пак, каде јас сум изјавил дека ја поддржувам српската официјална политика или доктрина?!?
Можеш да најдеш и Албанец и Македонец и Црногорец и Босанец и Хрват кој не ги поддржува бомбардирањата врз цивилно населени, па сепак тоа не ги прави Срби или србофили.
Да, Србите вршеле терор врз македонското население. Историска вистина од која нема бегање. Исто како што вршеле и Арнаутските чети (од османскиот период), "Бали Комбетар", па се до УЧК/ОНА. Но, да се храниш себеси со помислата дека врз невини цивили паѓаат авионски бомби, дека умираат деца (кои не се воопшто криви затоа што се нашле таму), е сепак нечовечки и нефер.

море истребива ги индијанци па на срби појдева пи*ка ли ги материна :violent1:

Твојата мала доза за повеќето беше еуфорија, нема врска, нивно право. Вие златни не се радувате толку и не го прославувате денот на независноста на Македонија (8 септември, да ве потсетам) и Илинден (и 1903 и 1944), патем речено историски датуми, во кои учество зеле и дел од Албанците (ако не се лажам..), туку независноста на Косово ви е најсветол ден во историјата, после денот на независна Албанија и денот на знамето (барем така изјавуваа повеќе Албанци).
Добро, еве по втор пат, ти појаснувам, не сум Србин, ниту србофил. Дали поддршката на еден протест (со зборови, бидејќи јас не протестирав сепак таму) против бомбардирањето на невини цивили ме прави тоа?!? Или пак, каде јас сум изјавил дека ја поддржувам српската официјална политика или доктрина?!?
Можеш да најдеш и Албанец и Македонец и Црногорец и Босанец и Хрват кој не ги поддржува бомбардирањата врз цивилно населени, па сепак тоа не ги прави Срби или србофили.
Да, Србите вршеле терор врз македонското население. Историска вистина од која нема бегање. Исто како што вршеле и Арнаутските чети (од османскиот период), "Бали Комбетар", па се до УЧК/ОНА. Но, да се храниш себеси со помислата дека врз невини цивили паѓаат авионски бомби, дека умираат деца (кои не се воопшто криви затоа што се нашле таму), е сепак нечовечки и нефер.

Што се правиш толку наудрен и правиш глупава споредба. Ти треба да сватиш една работа, а тоа дека јас сум АЛБАНЕЦ и дека јас ке прославувам и ке споделам радост со моите браќа албанци низ целиот свет, празникот на мојот брат од косово, албанија или каде било во светот е и мој празник, сите заедно ке ги прославиме и другите празници знаме независност и така натака тоа неможе никој да ни забрани, освен тоа неможам да сватам ни како можеш да направиш споредба со мене. Секој може да ме разбере мене ако прославувам или запалам амбасада на некоја држава со моите браќа од косово или албанија за X причини а тоа дека сите сме албанци, но неможам јас да те сватам тебе, како тоа можеш да ги подржиш србите и ако за истите тврдиш дека вршеле терор врз твојот народ, ова за мене е неразбирливо, можеби не е мое да ти кажам, но мислам дека на твојот народ не и требаат вакви како тебе. Ти како прво не го подржуваш твојот народ па си останал да подржиш некој друг, гледам дека се тоа го вртиш дискусијата кон албанците но ебг не ни очекувам некогаш да ме подржиш затоа што фала му на господ има кој да го нарапави тоа. И да, што не ги запалија амбасадите на УСА во хрватска или словенија колку што знам бројот на србите таму е далеку поголем од тука, значи испаѓа сите се глупи само вие(кои ги подржуваа) паметни, и хумани??!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom