Србија и Косово ќе разменат територии ?

• Креатор на темата Креатор на темата Dardan-ia
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе срцка многу ти е ортодоксен пристапот. Под ортодоксен не мислам чисто православен (иако линијата е тенка како таа меѓу Македонец и Бугар што би рекол ти), туку дека според тебе се е или црно или белo, нема измеѓу. Или е чисто општество или е ништо и е осудено на пропаст. Не е се така екстремно како што си сватил ти, или како што ве учат во Србија, затоа ја спомнав Швајцарија. Еден познат научник и другар на вашиот Тесла рекол дека се е релативно. Верувај му на Алберт - се е релативно.

8b6d59074f931d43e5fc4fde949427c0.jpeg

^^^ Ако ова е начинот преку кој се доаѓа до и се живее во чистото општество кое ти го спмнуваш, тогаш не фала ќе живеам во мешано.

Не сакам фашисти.

giphy.gif
Sve si u pravu! Uživaj u multi-kulti teritoriji! Ja u mojoj uživam.

Послато са SM-A520F помоћу Тапатока

Е баш најде кому ова да му го кажеш.
За ништо скоро не е у праву.
Можам greatest hits да направам од негови постови кај што блатнтно не е у праву. Оноа, скроз је у криву.
И наскоро ќе го напраам тоа.

Е баш најде кому ова да му го кажеш.
За ништо скоро не е у праву.
Можам greatest hits да направам од негови постови кај што блатнтно не е у праву. Оноа, скроз је у криву.
И наскоро ќе го напраам тоа.
Pa bio sam ironičan, valjda je očigledno. Nećeš mu promeniti mišljenje ni za jotu, a da on zna lepo da diskutuje nego vređa to bi već bilo nešto. Nema poente dalje diskutovati kad ni ne čita ili neće da razume one što objavim.

Pa bio sam ironičan, valjda je očigledno. Nećeš mu promeniti mišljenje ni za jotu, a da on zna lepo da diskutuje nego vređa to bo bar nešto bilo. Nema poente dalje diskutovati.

Ма неам ја проблем со вреѓање, ме боли уво коа некој таков ме вреѓа

Ја само назначувам дека ликот има голем проблем со познавање на историја, дневна политика, општо лично информирање и слично, па затоа без око да му трепне треска невистини. Често и бесрамно. Уз пут ако ме вреѓа, тоа сеедно ми е.

Нема никаков проблем, ниту недоразбирање. Веќе ти кажав еднаш, биди ми поздравен.
Автоматски споено мислење:

Тоа си е наша македонско-албанска афера. Не ни се мешај во внатрешните работи.
Ти кажа дека не си тагувал по изгубената територија од 2008ма (те верувам), затоа што си сакал да живееш во чисто Српска држава, а не во таква со 15% нелојални граѓани?
Тука е разликата меѓу нас и вас, ние не сакаме да отпишуваме територии, ниту пак имаме намера да го правиме тоа. Ни Вашингтон не го поддржува тоа.
Хаха пиле ти не си во сојуз со албанците ти си измеќар нивни поробен, они те владеат, ти си им амал а они ти фрлат кал. :ROFLMAO:

Абе ликот е тотално откачен, ајде што се однесува женствено и хистерично ама тешка специјалка е.
Читајте му го муабетот со Србинот, цела страна коментари се искара со човекот заради муабетот кој не го сфати во врска со бугарофилите и како тоа ним им била тенка линијата помеѓу Македонец и Бугарин.
Типов разбра сосем друго дека на Србинот всушност му било такво гледиштето.

Ај бе немој ти со вакви реплики да ми улетуваш.
Куров ме боли калку ти била тебе тенка
линијата меѓу Македонец и Бугар во завизност од омраза или пријателство према Србите.

Македонец Србин Бугар
Македонец = Македонец.

Pa bio sam ironičan, valjda je očigledno. Nećeš mu promeniti mišljenje ni za jotu, a da on zna lepo da diskutuje nego vređa to bi već bilo nešto. Nema poente dalje diskutovati kad ni ne čita ili neće da razume one što objavim.

Џорџе другаров над тебе е еден од најпознатите бугарофили на форумов. Некои членови со право го викаат Дунда-рион. Затоа е така дрзок кон мене. Еден од првите постови овде ми беше дека во Југославија огромна бројка бугарофили од Македонија биле однесени на Голи Оток. Од тогаш ме има на заб во секоја можна тема.

Кога сме кај вреѓањето. Ако ме наречиш бугар, или ако воопшто се посомневаш дека линијата меѓу Македонец и бугар е тенка, јас ќе застанам на албанска страна па макар тоа и било најгадното нешто во цел мој живот. Зошто? Она што го прават албанците на Косово, тоа го правеа бугарите во Македонија во Втора Светска. Палење на македонски села, свирепи убиства кои се документирани со слики, кражби во црквите во Охрид. Убиство на 14.0О0 Евреи.

Така фунционира тоа. Биди фер кон мене, па и јас ќе бидам фер.
Најважно од се, пази на кого веруваш овде. Дволичноста е главна одлика на бугарофилите, тие се олицетворение на Јуда. Ќе те бакнат во уста, а потоа ќе те испратат во смрт.

Кога сме кај вреѓањето. Ако ме наречиш бугар, или ако воопшто се посомневаш дека линијата меѓу Македонец и бугар е тенка, јас ќе застанам на албанска страна па макар тоа и било најгадното нешто во цел мој живот.

:LOL: :LOL: :LOL:

Абе ликот е тотално откачен, ајде што се однесува женствено и хистерично ама тешка специјалка е.
Читајте му го муабетот со Србинот, цела страна коментари се искара со човекот заради муабетот кој не го сфати во врска со бугарофилите и како тоа ним им била тенка линијата помеѓу Македонец и Бугарин.
Типов разбра сосем друго дека на Србинот всушност му било такво гледиштето.

@Đorđe еве на пример овај. Пред 3 страни напиша дека Србите и Албанците требало комплетно да се сотреле едни со други. Дури ви поска посебно на вас Србите да ја изгубите и Црна Гора.
А сега те нарекува човекот као демек пријателски и со сожалување.
Пази кој ти се прави другар овде. Ние Македонците ги знаеме како дишат бугарофилите.

@Đorđe еве на пример овај. Пред 3 страни напиша дека Србите и Албанците требало комплетно да се сотреле едни со други. Дури ви поска и Црна Гора да ја изгубите.
А сега те нарекува човекот као демек пријателси и со сожалување.
Пази кој ти се прави другар овде. Ние Македонците ги знаеме како дишат.

:popce::popce::popce:
Господи помилуј

@Đorđe еве да не се мачиш сам. Бугарофилска Јуда:
Ич к.. не ме боли ниту за Албанците ниту за Србите. Косово не е македонска територија па не гледам причина да Македонците заземаат нечија страна. Но сепак мило ми е што Србите го загубија и Косово и Монтенегро и дај боже уште да изгубат. Македончето слабо памти но Грците ги окупираа нашите села и градови во Егејска Македонија делимично поради тоа што Србите застанаа рамо до рамо со Грците во балканските војни. Самите Срби имаат направено далеку поголеми злосторства врз Македонецот отколку Албанците и тоа во периодот помеѓу двете светски војни. Најдобро нешто ќе биде Србите и Косоварите да се испотепаат меѓу себе.

Џорџе другаров над тебе е еден од најпознатите бугарофили на форумов. Некои членови со право го викаат Дунда-рион. Затоа е така дрзок кон мене. Еден од првите постови овде ми беше дека во Југославија огромна бројка бугарофили од Македонија биле однесени на Голи Оток. Од тогаш ме има на заб во секоја можна тема.

Кога сме кај вреѓањето. Ако ме наречиш бугар, или ако воопшто се посомневаш дека линијата меѓу Македонец и бугар е тенка, јас ќе застанам на албанска страна па макар тоа и било најгадното нешто во цел мој живот. Зошто? Она што го прават албанците на Косово, тоа го правеа бугарите во Македонија во Втора Светска. Палење на македонски села, свирепи убиства кои се документирани со слики, кражби во црквите во Охрид. Убиство на 14.0О0 Евреи.

Така фунционира тоа. Биди фер кон мене, па и јас ќе бидам фер.
Најважно од се, пази на кого веруваш овде. Дволичноста е главна одлика на бугарофилите, тие се олицетворение на Јуда. Ќе те бакнат во уста, а потоа ќе те испратат во смрт.
Čoveče u čemu to nisam bio fer prema tebi? Ili nećeš da me razumeš ili ne znam ni ja šta. Napao si me bez razloga. Znači po treći put, Bugari i Makedonci NISU isti narod. Makedoncima koji su bugarofili je tanka linija između Makedonca i Bugarina ili je nema. NE MENI. I nije svaki srbofob automatski i bugarofil.

Последно уредено:
Nažalost, srbofobija je ovde zastupljena i kod bugarofila i kod nekih koji to nisu. Dakle, zajedničko im je samo da mrze Srbe i sve što ima veze sa njima. Ono što je meni bitno i drago je to što imam utisak da većina Makedonaca ima pozitivne stavove o Srbiji. Isto to važi i za Srbe prema Makedoncima. Ogromna većina ima pozitivne stavove o Makedoniji i Makedoncima i to bez ikakvih skrivenih namera ili interesa. Ali hajde sad i o interesima, po logici stvari Srbiji odgavara što jača Makedonija, a pod tim mislim na unitarnu državu, bez konstitutivnog albanskog faktora koji bi je sabotirao i gušio i jak i ponosan makedonski narod. Hipotetički sad, Srbiji i Grčkoj sigurno ne bi odgovaralo da umesto granice sa državom Makedonijom graniči sa proširenom Albanijom i Bugarskom. U smislu asimilacije naroda i pretenzija na teritoriju, Srbija je od Makedonije i zvanično i nezvanično odustala pre otprilike 100 godina. Interes Srbije je ukratko jaka makedonska Makedonija.

Последно уредено:
U Srbiji se čak ni u nacionalističkim krugovima ne smatra da su Makedonci Srbi, a o prosečnom građaninu neću ni da govorim. Nijedan politički pokret niti bilo kakva organizacija, nijedna javna ličnost nema teritorijalne aspiracije prema Makedoniji.

51vxOBSgT5L._SX356_BO1,204,203,200_.jpg

:angel:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom