#SpreadTheTruth, секој ден, 21 часот

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.830
Поени од реакции
8.858
Мојата нација НЕ Е ТАА! Јас и ти сме исти по нација, но различни по вера. И верувај дека секојдневното ваше кењање за мојата вера ме става во положба подлабоко да размислам на која нација јас припаѓам.:(
Да те прашам нешто тогаш. Очигледно си торбеш, или милуваш Македонец муслиман?
Како и да е, ако си прочитал, јас сум меѓу оние кои највише ве бранат овде, генерално затоа што не сум дел од ниту една религија, но се сметам себе за Македонка и секој од вас кој до сега не се потурчил или поалбанчил за мене е еднаков Македонец како и секој христијан Македонец.

Беа убиени 5 твои браќа по нација. Очигледно многу ти се важни браќата по вера, еве, мене ми се (се надевам и тебе) нашите браќа по нација.
Ако си Македонец, не ти одговара Голема Албанија. Јас се согласувам дека вистинскиот муслиман живее во тишина и мир, а не се дрека во сред центар Алаху Акбар. Се согласувам и дека најчесните луѓе кои сум ги запознала, се муслимани.

НО ФАКТОТ што кај овие муслимани беше најдена литература која ги поврзува со радикален ислам, е она што треба тебе да те оддели, за почеток, од нив. Фактот, дека овие твои браќа по вера, сакаат да ти ја окупираат земјата и ти ја негираат националноста, треба да те одвои од нив.

Ако си муслиман - како што тврдиш - не би оправдувал вакви ситуации.

Сакаш да те гледам подеднакво како и секој друг Македонец?
Тогаш однесувај се како Македонец.

За почеток, не се идентификувај со твоите браќа по вера, кои би ти збрцале нож ради различната националност.

Одвој се од овие инцестоидни шовинистички лудаци, и биди Македонец.

А се додека браниш некој кој чувал оружје под перница, и за кој постојат докази дека убил твои браќа по нација, не си ти Македонец. Измишљотина си.

И баш ме интересира, како во твојата перцепција се ствара слика за невина и чесна жена... а истовремено таа жена нелегално чува оружје дома?!

M

Moon Child

Гостин
Никој не ја крие нивната националност. Ова се Албански радикални исламисти и подржувачи кој извикуваат УЧК која е терористичка организација.
Леа, да ја закачам сликава на ФБ?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Гледам тука иронија од Албанската заедница за протестот, демек победиле затоа што излегле 10.000 или во сите градови да речеме 15.000 додека Македонците излегле 200 души и сега се они победници....

Да видиме каква е ситуацијата. Најголемите партии и на Албанците и на Македонците повикуваат да не се излегува на протести. Што се дешава, Албанците имаат критична маса од 15000 луѓе што неможат да ја контролираат. Со оглед на тоа дека протестираа и стари луѓе кои би требало да се повоздржани, збори дека се работи за маса бајаги излезена од контрола, или дали е излезена? Можда баш напротив, се работи за строго контролирана маса од некакви си структури, кои се надвор од контрола на Албансите партии. Од ова може да се заклучи дека Албанскиот етникум многу лесно подпаѓа под сомнителни влијанија кои се познати во за пропагандна шема под името крдо систем. Не би ни сакал на нагаѓам која политичка структура се крие позади овие ваши протести, но сигурен сум дека не работат под црвеното знаме со црн орел.

Од друга страна пак Македонците крајно дисциплинирано се поставија во случајот и освен неколку стотини навијачи не излегоа на протест. Немојте да се летате и да мислите дека ако биде нешто повеќе, Македонците ќе седат со скрстени раце и ќе изиграваат глинени голуби. Колку и да се гневни на институциите, Македонците им веруваат и како што стојат работите во моментов, нема да има потреба по втор пат да се каже. Етничките Македонци веќе не се ниту 30% за НАТО и ЕУ и така да на сите им е јасно дека веќе и немаме што да изгубиме.

Префрлете го ова во темата за протести

Член од
14 април 2012
Мислења
365
Поени од реакции
112
Постојат и лицемерни пријатели :) Јас прашав во темата за убиството, имаме и полицаец на форумов - него го прашав, ама не памтам, побарај таму негде ако не ти е мрза...
Ха ха, полицаец, слично ко плавуша да си прашал.
Што треба да барам, дискусија за нашето (не)пријателство со САД?
Има ли некој логичен одговор зошто САД би одбрале да ги штитат албанците а не македонците? Ако некој помисли, подмитувањето конгресмени не е логичен одговор.

Инаку како ви оди со акцијата, има некој позабележителен ефект за сега?

M

Moon Child

Гостин
Дај ве молам, не му обрнувајте внимание на Дарданинанајна. Целта му е да го одвлече вниманието, и да ве натера да го пцуете за да ве банираат.
Остајте го, нека дрнда, ќе му здосади еден ден ако никој не му обрнува внимание.

Член од
2 мај 2012
Мислења
216
Поени од реакции
264
Има ли некој ефект од акцијава? Нешто се има спомнато на странски медиуми, или слично? Дајте линкови ако има, сакам да прочитам..

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Ха ха, полицаец, слично ко плавуша да си прашал.
Што треба да барам, дискусија за нашето (не)пријателство со САД?
Има ли некој логичен одговор зошто САД би одбрале да ги штитат албанците а не македонците? Ако некој помисли, подмитувањето конгресмени не е логичен одговор.

Ајде кажи ми кој му го даде Косово на Албанците?
Кој ја бомбардираше Србија?
.....да не сум оффтопик, ова веќе е виша политика....многу теории и мислења се, а темава не е соодветна!

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.179
Поени од реакции
18.255
Два пати написи со јаки слики (тие овде во форумот шо ги имаше) во Јутарњи Лист во Хрватска и генерално негативни критики спрема протестите.
Исто, еден новинар од Канада, бивши генерал во Босна за време на војната и познавач на Балкан от и вахабистичките размислувања, напиша статија во канадски весник и редовно веќе 2-3 дена со известувања за најновите случувања овде.
Запинаме по Франс Прес, РАИ, Дојче Веле, Билд итн., засега од нив слаб одзив.
А да, исто и еден новинар од Украина го превзеде текстот на руски јазик.Отприлика ова засега...

Член од
29 март 2012
Мислења
1.370
Поени од реакции
1.235
Дај ве молам, не му обрнувајте внимание на Дарданинанајна. Целта му е да го одвлече вниманието, и да ве натера да го пцуете за да ве банираат.
Остајте го, нека дрнда, ќе му здосади еден ден ако никој не му обрнува внимание.

Нашол кај да се клања ова не е џамија тој филм не го глеа :D

Што се прави сега?

Значи битна работа е во текстовите да стои "Albanians radical islamist protest" и на блогот во текстовите, зашто ова го кажувам. Значи, во гугл кога ќе се бара после под име Albanian protest ќе излегуваат слиќите од протстот со џихадистичките и талибанските знамиња. Тоа што можев да прочитам од вести по сајтовите никој не ја крие нивната националност сите ѓи пишуваат како Албанци. Зашто кај нас да го нема тоа во акцијата?

Џони.

Не е Џони.
Член од
4 ноември 2009
Мислења
1.554
Поени од реакции
1.037
Леа, да ја закачам сликава на ФБ?
Поправка во текстот.

1. The ,,black flag of jihad" HAS BEEN USED by jihadist(ова не сум сигурен дека се пишува вака) militants since 1990.
2.Albanian radical islamists protest AS support for the killers of 5 innocent boys.
3. On the protests THERE WERE 3 journalists and 6 POLICEMEN hurt and glasses WERE BROKEN on the government building.

Член од
16 април 2010
Мислења
2.558
Поени од реакции
1.503
Да ама има членови кои го повикуваат да се произнесе за нешто и нормално ќе се јави. Ако го игнорирате, игнорирајте го навистина а не да го викате да ви дава статистички податоци.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Ко на Латас анкета да е ова.
Абе имаше анкета некоја ми се чини во дневник. Дека 50% од анкетираните се за НАТО и ЕУ, ако се земе во предвид дека Албанците се 100% за, тогаш нашите остануваат еве да речеме нешто под 40% споре рамковен :) . Реално гледано од 2008 па навака, паѓа интересот за НАТО а сега у Мај уште повеќе ќе падне. Туку да не тераме политика овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom