- Член од
- 21 јануари 2009
- Мислења
- 8.830
- Поени од реакции
- 8.858
Да те прашам нешто тогаш. Очигледно си торбеш, или милуваш Македонец муслиман?Мојата нација НЕ Е ТАА! Јас и ти сме исти по нација, но различни по вера. И верувај дека секојдневното ваше кењање за мојата вера ме става во положба подлабоко да размислам на која нација јас припаѓам.![]()
Како и да е, ако си прочитал, јас сум меѓу оние кои највише ве бранат овде, генерално затоа што не сум дел од ниту една религија, но се сметам себе за Македонка и секој од вас кој до сега не се потурчил или поалбанчил за мене е еднаков Македонец како и секој христијан Македонец.
Беа убиени 5 твои браќа по нација. Очигледно многу ти се важни браќата по вера, еве, мене ми се (се надевам и тебе) нашите браќа по нација.
Ако си Македонец, не ти одговара Голема Албанија. Јас се согласувам дека вистинскиот муслиман живее во тишина и мир, а не се дрека во сред центар Алаху Акбар. Се согласувам и дека најчесните луѓе кои сум ги запознала, се муслимани.
НО ФАКТОТ што кај овие муслимани беше најдена литература која ги поврзува со радикален ислам, е она што треба тебе да те оддели, за почеток, од нив. Фактот, дека овие твои браќа по вера, сакаат да ти ја окупираат земјата и ти ја негираат националноста, треба да те одвои од нив.
Ако си муслиман - како што тврдиш - не би оправдувал вакви ситуации.
Сакаш да те гледам подеднакво како и секој друг Македонец?
Тогаш однесувај се како Македонец.
За почеток, не се идентификувај со твоите браќа по вера, кои би ти збрцале нож ради различната националност.
Одвој се од овие инцестоидни шовинистички лудаци, и биди Македонец.
А се додека браниш некој кој чувал оружје под перница, и за кој постојат докази дека убил твои браќа по нација, не си ти Македонец. Измишљотина си.
И баш ме интересира, како во твојата перцепција се ствара слика за невина и чесна жена... а истовремено таа жена нелегално чува оружје дома?!