Спорт или книга?

• Креатор на темата Креатор на темата Nemiseverue
  • Време на започнување Време на започнување
па да имам и јас некој предиспозиции за било каков спорт би го одбрала спортот...но бидејки немам одбирам факултет, не дека ке постигнам нешто големо со факултетот туку да се кажи дека имам шанси за подобро платена работа бидејки тука во Македонија ако немаш звучно презиме со или без факултет(а поготово без) си никој и ништо :toe:

Спорт дефинитивно,иам талент,посебно за фудбал,имам и тренирано,и ме интересира тоа,е сеа тоа што не смеам да тренирам е друга работа :(
а за книга,одамна више изгубив интерес:helou:

Книга и спорт, не се тоа взаемно исклучливи нешта.

Доколку се најдам во таква ситуација првин би пробала со спортот, нормално надвор од државава, а подоцна факултет.

Треба да си ептен голем таленат за да станеш голем спортист, и не само тоа, треба да бидеш посветен максимално кон тоа што го тренираш. Е сеа, во оваа наша државичка знаеме општо како се одвива спортот, пливање, баскет, фудбал и така натаму, значи од Македонија врвен спортист излегува 1 од 10000, за раслика од западот каде имаш и подобри услови, имаш буквално све. Не може бе оди најади се кило пинџур и оди тренирај фудбал, не може. Инаку, во Македонија најдобро би било од овие 2 работи да се одбере образованието .. Од тоа бар можеш да најдеш добра работа, што и не е баш честа појава деновиве.

Ако е во Македонија дефинитивно книга!! Во оваа земја нема спорт..

Izgleda ne si ja svatil temata i prasanjeto e licno. A deka vo Makedonija nemalo sport e glupost ili nepoznavanje.

Убаво ја сватив темата.. Од спортот во Македонија неможеш да изградиш некоја кариера да заработиш пари и да храниш семејство.. Лично за себе да убаво е да се вежба нешто.. Верувај нема спорт во Македонија се е дали имаш врски или пари некој да те бутне напред ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom