Споредба на македонските интернет пакети

Само понудата на телекабел ми фаќа око..тоа на мтнет со компјутерот ти е залажување со љижавче за мали деца

Цените се од најновиот малопродажен ценовник на Сет, ама ај чим викате дека мониторот е нов, ке додадеме уше 60 евра (160 монитор = 10000ки)

Така да крајна цена 350 евра.

И да се разбереме не ја вреѓав понудата, туку само посочував на недостатоците и предностите. Како што пишав, ПЦто за стандардни работи е топ, закон, али за игри и надградба тешко малце.

Иначе у секоја фирма даваат на рати.

на крајот сепак пазарот ќе одлучи што е најдобро и најповолно. така да можеби темава малку избега.

cabletel ima nova ponuda:
4096kbps download i neogranicen transfer za 1450den.
2048kbps download i 10 giga transfer za 950den.
2048kbps download i 2 giga transfer za 450den.

За првиот после колку ГБ ти намалуваат брзина и на колку ја намалуваат?

ne znam dali ja namaluvaat brzinata treba da se javam u cabletel.Inace ponudava sea ja vidov na info kanalot.

E bravo be sea site isti paketi imaat, whats the point ?
Patetika ziva. A be na ovie do vcera najjak paket im bese 128/64 pa gi kaciva na 2Mbit i sea iskoci stedele bandwith?? ili so praele ako mozat preku nokj na 4Mbit da gi dignat paketive a optikata uste ne im e vrzana so bugarskata. Mislam oni mozat da gi ogranicat modemive i na 30Mbita (ili kolku im e max) i da si da pravat reklami, ali narodov mislam deka vise ne pie nafta, se znae koj provajder kolku mu e cesmata i kolku realen bandwith ima da pruzi kvalitetna usluga. Ali aj ke gleame seir u topikon koj najbrz internet ima a bogami i tuka :) Realno nikoj u drzavava nema bandwith za pojse od 1Mbit stabilen net a moze i toa 1Mbit e previse optimisticko gleanje na rabotite. Ebati monopolot nikad nema da imame internet ko so treba.

Сте приметиле нешто чудно во интернетот на Телекабел последнава недела? Имаат направено една финта која го сјеба интернетот на велико, а се вика Upload Compression. Го ставија на почетокот на месецов поради рекламата дека аплоудот веке не го тарифираат, па еве мора да го скратат малце.

Објаснување: не иде над 40-50 кб/с на торенти, пинг во игри рипа над 250мс.

ЧАО ТЕЛЕКАБЕЛ!!!:tapp:

k16ow0.png

kanal16- Ресен

Рофл види како ги напишале Ekonomic, Univerzalen (кога све е на англиски) и Trafic!

ja koristam internet od mtnet i sum pre zadovolen. do skoro imav iternet i od mtnet i od telekabel. telekabel se pokazaa gomna!! koa i da mi padne brzinata pod 100kb/s se javuvam da se zalam samo ke me odebat i niso. mtnet se 100 pati i po kulturni i po ispolnitelni. aj da vidam koa telekabel ke ti garantira dobra brzina!! nikogas a mt net imaat minimum. A da i za adsl + pc! PC to e predobro za tie pari. ja imam od prvit pc so bea so ekran LG flatron i do sea sum nemal nikakov problem. mene com ot ne mi trebase ama stom go davaat gaga go zemav i epten zadovolen sum. samo sakam da kazam deka NIEDEN OPERATOR ne moze da konkurira na mtnet!

Рофл види како ги напишале Ekonomic, Univerzalen (кога све е на англиски) и Trafic!
да, да :pos:
или download 2Mb. Е што 2Mb? Во секунда, минута, година ... :pos:
А во врска со пакетите, Gold ми се гледа за најисплатлив.

Еве конечно се приклучив на погоре споменатиот Gold пакет од ресенскиот оператор kanal16. 120GB месечно. Ќе треба HDD да си купам :pos:

Нова понуда на Телекабел од 1 октомври:

4096/512kbps - 3 Gb - за 500 ден месечно;

Неписмени.
Или нека ги напишеле на англиски како што се пишуваат, или на македонски и кирилица.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom