Споредба на фудбалери. [Овонеделен дуел: Винсент Компани vs Тиаго Силва]

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Според мене најдобрите играчи на нивните позиции се токму Компани и Тиаго Силва и нема да дадам предност на никој од причина што и двајцата се на исто ниво и се играчишта.

И двајцата се одлични, нема голема разлика меѓу нивните квалитети, така да се е индивидуално, се е прашање на вкус.
Кога би морал да бира, сепак би рекол Компани, само затоа што мислам дека Тиаго Силва е некако склон на повреди(таков впечаток имам добиено досега).

Мислам моментално се најдобрите дефанзивци во светот. Но како што кажа Scirea Компани има многу потешка лига и поради тоа има потешка задача да ја сочува мрежата од екипи како Челзи, Арсенал, Ливерпул, и останатите додека Силва освен што ќе се испоти против Монако на другите натпревари си го лади. Затоа мојот глас иде за Компани. Најдобро кој е подобар ќе видиме сега на светското во Бразил.

Силва е и малку паднат во форма....не е баш истиот од кога си отиде од Милан...ама пак е играчиште...али сепак КОМПАНИ дефинитивно е ѕверотиња. моментално нема боље дефанзивец од него..

Скроз исти ми се, нема нешто што знае Компани а не знае Силва и обратно, најкомплетни штопери во моментов. Сепак гласам за Силва, ем зошто сум за Милан, ем зошто Компани никогаш не држел одбрана сам со Антонини, Бонера и Абате во екипа. Силва тие работи го направија играч, кога играш сам и работиш за троица тогаш се гледа кој чорап на која нога иде.. :icon_lol:

Моментално Компани, додека беше Силва во Милан беше столб, ама сега некако дека игра во појака лига, Компани ми е поквалитетен

Компани игра во подобра лига генерално гледано,ама тоа не го прави подобар играч.
Силва учеше од мастерот,Неста,школован дефанзивец е не е само копач ко Компани така да нема утка,сега што е паднат во форма е очекувано,зошто игра со подобра одбрана околу него и си игра чисто за пари и не се замара многу.

Гласам за Силва зошто порано кога навивав за милан ми беше омилен играч после роналдо и казанова ми го шитнаа,али сепак стара љубав године не брои.

За следна тема - Дејвид Мојс vs Брендан Роџерс. :D

Скроз исти ми се, нема нешто што знае Компани а не знае Силва и обратно, најкомплетни штопери во моментов. Сепак гласам за Силва, ем зошто сум за Милан, ем зошто Компани никогаш не држел одбрана сам со Антонини, Бонера и Абате во екипа. Силва тие работи го направија играч, кога играш сам и работиш за троица тогаш се гледа кој чорап на која нога иде.. :icon_lol:
Па не дека Клиши и Лескот се нешто поарни од Антонини и Бонера :)

Силва беше подобар пред повредите, сега Компани е за многу малку подобар. И двајцата се комплетни во секој поглед, одлични стартови, брзи се, добра игра со глава, знаат и гол да дадат, столбови на одбраната се во нивните тимови. Класа играчи :)

Све све али коа ќе прочиташ дека Силва често се повредувал и затоа бил полош.... втф :D па Компани последниве две сезони нема што не повреди, глава не може да крене.

Во Серија А темата на големо се дебатира околу тоа кој е подобар, Габриел Батистута или Пипо Инзаги. Па еве предлог за следен дуел.
Исто би било интересно и Пол Сколс-Стивен Џерард.

А лесно му е на Компани со Клиши и Настасич/Демикелис/Лескот и Савич пред сезона,две? :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom