Speedcuberi ве има ли?

• Креатор на темата Креатор на темата DAoliHVAR
  • Време на започнување Време на започнување
Sam na svoe prviot leer e ok, ama vtoriot ne veruem. Ako imash epten dobra logika i sfakjanje na rabotite mozhe da se snajdesh i za vtoriot, ama tretiot bez algoritmi malo sutra.

Сеуште не сум научил ништо ново, вежбам само на шорткатс и вежбам подобар рекогнишн заедно со F2L.

Вчера го добив мојот прв sub30 solve, 29 sec.

gj
ti stigna kockata?
koj ti e avg sea?
Ne e stignata ushte. So kineskiov bullshit sho kochi na sekoj turn avg nekade 45sec. Mooooram da porabotam na crossot. Next step deff kje mi e advanced cross.

Btw kockata momentalno e vo Praga, sho znachi sleden chekor e da stigne kaj nas.

Se mislam dali da pochnam i Roux da vezhbam kako sekundaren metod, mnoogu interesno mi izgleda. Plus obozhavam M slices :)

Људи подолго време се мислам да земам рубикс :P Овие од све по 100 добри се? Како за почетник?

Se mislam dali da pochnam i Roux da vezhbam kako sekundaren metod, mnoogu interesno mi izgleda. Plus obozhavam M slices :)
ti kazuvav interesen e.
ja go znam ama nikad ne go koristam avg ~45 sekundi..
Људи подолго време се мислам да земам рубикс :P Овие од све по 100 добри се? Како за почетник?
site iame pocnato sos tie
-x- uste ja koristi,mu stiga podobra

ti kazuvav interesen e.
ja go znam ama nikad ne go koristam avg ~45 sekundi..

site iame pocnato sos tie
-x- uste ja koristi,mu stiga podobra
Brat vekje nauchiv da stigam do posledniot chekor, samo flip na edges mi e nejasno. Do sega od nekoi 15 obidi imam 5 solves. Mnogu povekje se pronaogjam vo Roux.

LeL samo da stignat i zemam :D

Sent from my Vodafone Smart II using Tapatalk 2

IMG_20140515_185934.jpg

Ista kako mojata, samo jas crna zedov :)

nice
ajde sega
get sub 40!
inace ist mouse pad iame i isto go iam iskrtano lol

Narachav i stickerless Zhanchi (55mm) taman raspustov da stigne, za toa vreme valjda kje bidam naviknat na brzinata.

bravo bravo samo taka
za nekoe vreme ke me stignes.ja mnogu po sporo napreduvav od tebe

Jas ne mislam taka zashto sepak iam mnogu rabota pred mene, tie 30 second solves (preeska imav ushte eden 29 sec) se chisto od srekja. Ama ima dosta vreme pred mene i prostor za improvement, kje vidime za nekoj mesec.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom