Специјалитетот на мама :)

• Креатор на темата Креатор на темата devojka111
  • Време на започнување Време на започнување
Дефинитивно, лазањите.Едноставно неодоливо.
Исто така може да се каже дека и за сарми ја бива доста( али баба ми е мајсторот)

чоколадната торта и погачите!!!!!

Ах немојте вакви теми ќе се расплачам мајке ми!
Инаку мајка ми има една манџичка шо ја спрема само во лето! Така и ја вика, летна манџа(леле одвратен зборов). Нејсе, се состои од многу зеленчук и зачини! Мај фејворит!
Исто спрема многу вкусен сос од листовите на цвеклото со кисело млеко и оревчиња!
Салата од грав и леќа со лук!
Овие ми се фаворитите од кујната на мама! Безмесни и без запршка!

Оризот и пилето............... мммммммммммммм.......

Ко шо не сум бил дома долгоо време, и чаша вода од мајка ми ќе ми биди најуба на свет. :)

Ако веќе морам да двојам, тоа би биле тавче-гравче, мусака и питулиците за Бадник со лукче. Мммммм :vozbud:

Палачинките со банана
Графчето...:vozbud::vozbud:

.

Нема што не почнувајки од бели пецива и торти па до приготвени секакви меса махер е за сите јадења изгледа од неа сум ја прифатила таа особина:kesa:

Мусака... мх мх ко ќе ја направи со кашкавал одозгора па и додава и некаков си сос.

Исто така знае многу да направи палачинки:pipi:

Сите јадења ги прави фантастично не знам дали би можел да издвојам нешто...

Ај еве пицата некако ми прави многу мерак кога ја спремила мама :)

Значи кое е она јадење по кое е "препознатлива" вашата мајка, која за вас најдобро го готви, кое ви недостига доколку не сте дома подолго време и кое едноставно не може никој да го зготви така вкусно како неа?
За мене тоа е селското месо што го готви мајка ми :)
аооо многу јадења ги праи феноменално......али би ги издвоил ,гравчето,сармата,месо она со печурки шо е......и сите благи работи шо ги прати.......
уффф ми се пријаде сеа

Полнети пиперки,зелник,мусака,лазањи....мх мх мх

Пржените компири, имаат посебен шмек, не знам, јас не успевам така да ги направам никогаш.
Турлитавата со многу бамји морков и месо, ммм:)
Оризот со пилешко, плус убава домашна супа.
За благо не ја бива, ама прави добра домашна алва:pipi:

Пирошки мммммм

,kiflite( 100 recepi i site gi sakam), picata , tortite, musaka, pita so praz,, bombicite i se so e blago

site gi jadam ne odbiram ama naj omileni mi se Canelonite so spanak i so meleno meso...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom