СП Шпанија 2013: Македонија - Данска 18.01.2013 20:15 часот

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Анализа од битолчанецот шо му го замборавам името цело време. Мислам Стевче беше ама не ми текнува.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 14:56 ---
А што толку фама се крена околу избегнување на Франција?

Резултати од Србија 2012:
Франција-Шпанија 26:29
Франција-Унгарија 23:26
Франција-Хрватска 22:29
Франција-Исланд 29:29
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_European_Men's_Handball_Championship

Далеку од тоа дека се слаби ама па далеку од тоа и дека се најстрашниот наш противник.
Очигледно и они знаат да изиграат лошо.
Најголемата придобивка од победа над Данска би била самодовербата и позитивната атмосфера кај нашите, а не одбегнувањето на Франција.
:facepalm::facepalm: :facepalm::facepalm:

олимписки игри Лондон :
британија-Франција малку-многу
Аргентина-Франција 20-32
Франција-Тунис 25-19
Исланд-Франција 30-29
Франција-Шведска 29-26

1/4:
Франција-Шпанија 23-22

1/2:
Франција-Хрватска 25-22

Финале:
Шведска-Франција 21-22

јасно ти е сеа зошто сите се плашат од Франција ??

Зошо цело време праиме муабет да се избегне Франција?

Јас дури мислам дека Франција може да падне, дури и полесно од незгодната Германија и секако судиите у пакет со неа.

Барем со Франција ќе нема судии на нивна страна, и онака се во немилост во моментов на ЕХФ.

Со ваков Карабатиќ, со лош Гигу, со спориот Фернандез, со НАрцис кој ја погодува секоја трета топка од 9 метри, имаме и те како шанси.

Единствената светла точка на првенстовово им е БАраше, ама за него валда ќе најдат решение.

И со малку ксмет да Омејер нема свој екстра ден, не би ме чудело Македонија да ги добие.

Аха .. аха.

Анализа од битолчанецот шо му го замборавам името цело време. Мислам Стевче беше ама не ми текнува.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 14:56 ---

:facepalm::facepalm: :facepalm::facepalm:

олимписки игри Лондон :
британија-Франција малку-многу
Аргентина-Франција 20-32
Франција-Тунис 25-19
Исланд-Франција 30-29
Франција-Шведска 29-26

1/4:
Франција-Шпанија 23-22

1/2:
Франција-Хрватска 25-22

Финале:
Шведска-Франција 21-22

јасно ти е сеа зошто сите се плашат од Франција ??
Јас од ова ама баш негледам зошто би се плашеле од Франција.Освен оние натпревари многу на малку,сите други ги добиле низ иглени уши...неможе секогаш така да поминуваат,ќе налетаат на некој зид и така добро ќе им се заврти што нема да знаат каде се наоѓаат.
Настрана се, треба на сите да ви(ни) стане јасно,од ова првенство првпат се игра 1/8 финале...еден натпревар,една инспирација,еден лош-добар ден...и нема поправен.
Друго беше порано кога се играше во групи...еден куп калкулации.

Јас од ова ама баш негледам зошто би се плашеле од Франција.Освен оние натпревари многу на малку,сите други ги добиле низ иглени уши...неможе секогаш така да поминуваат,ќе налетаат на некој зид и така добро ќе им се заврти што нема да знаат каде се наоѓаат.
Настрана се, треба на сите да ви(ни) стане јасно,од ова првенство првпат се игра 1/8 финале...еден натпревар,една инспирација,еден лош-добар ден...и нема поправен.

Франција веќе 5 а може и кусур години гази.Освен лани во Србија,поради кои причини незнам изиграа лошо..друго све што можеше да освои..освои. Заеби удирање во гради,дека не треба да се плашиме и дека можеме со нив...Хрватска кутрата исто така мислеше низ годиниве,па ради Французите ниедно злато неможеа да освојат,а имаа и сеуште имаат страшен тим. Само да не ни се паднат,ако ни се паднат ај пак ќе правиме муабет.

Леле сликата со Хансен и Кире ме изнасмеа :pos:

На уште неоидграни натпревари кроите капа бај д веј.

Шампиони на олимписки игри се...
Истата та Шведска што ја тепаа двапати само неколку месеци порано без напор не тепаше нас.

Погледајте го едно од нашите најдобри изиграни полувремиња. Бев таму за утакмицава и срцето ме болеше заради овие Данци и нивната последна акција, овојпат ќе навивам со цело срце од овде и се надевам дека ќе победиме.

П.С. Пропуштени се 10 мин :cautious:

Франција додека не се пензионира пола генерација која игра веќе којзнае колку години наназад заедно скоро една деценија, тешко некој да и го земе скалпот. Тоа во Србија беше сплет на други околности. Евебаш ќе видиме вечерва колку една подмладена Германија ќе успее да се држи во игра за прво место.

Море колку ме дивите што се праите сите дека све знаете :) Све селектори се праите многу играте " Meнаџер " тоа е ... шо и да се деси вечер тоа е ...

Вака одбраната за денес :

Георгиевски/К.Лазаров Миркуловски Велко - Јоноски Бранче/Н.Марковски Манасков
>>>>Играч/Играч<<<< Хансен----------------^
(Кога би влегувал по центар ќе наиде на зидот Велко/Јоноски)

Ова кога би бил во игра Хансен.

А кога ќе е Маркусен:

Георгиевски/К.Лазаров Јоноски Велко Бранче/Н.Марковски Миркуловски Манасков
>>>>Играч/Играч<<<< Маркусен

А кога би биле и двајцата во игра е тогаш го обравме бостанот :D се шалам во таков случај секако Миркуловски да оди на Хансен, а Јоноски на Маркусен зависно како ќе се постават во напад.

Контра и полуконтра:

Георгиевски/К.Лазаров Јоноски Велко Миркуловски Бранче/Н.Марковски Манасков

>>>>>>>>>> Георгиевски/К.Лазаров Велко Миркуловски Манасков<<<<<<<<<<<

А обавезно и многу груба игра, по некое трескање одземја и тоа на почетокот на мечот.:D
Гоце во одбрана?
Bad idea.

19:45​
rakomet_3.jpeg
ОТВОРЕНО СТУДИО ЗА СП РАКОМЕТ

:eek:

Што е со отвореново студио ? Кој ќе го води Бошко Трпевски ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom