СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Солидни бевме само во одбрана или пак и исланѓаните беа мизерни во напад ... Штета шо цело време нашиве трчет де за контра де за замена па немат никој кој да ја земит одбранетата топка од Борко ...

Ако планираш да дискутираш дискутирај нормално,не ми изведувај кловн.

Нормално дека нема да има позиција кога е статичен...

А ги видов и денес Наумче и Миркуловски,браво за денешната утакмица.(y)
Па читај ми ги мислењата, ти некња така дискутираше, сеа на мене ми го дрвиш да ти дискутирам нормално.
И се објаснив поназад за тие двајца, ама кој да прочита.(y)

Ајде утре да се надеваме на победа од барем 4 голови. Со 4 разлика ќе сме трети, а со 5+ втори. И со победа од 3 разлика може да завршиме 3ти али да постигнеме најмалку 30 голови. Нормално сите калкулации се под услов Данска да тепа со Исланд.

Сега знам ќе речете што си правам бајрам на умот али...јбг спортски е да се надеваме.(y)

Да ви ебам и вас менталитетот(со извинување) Сите го фативте Кире за врат,еден не го спомна ушларот дека прае по просек 11 грешки на утакмица и Филипче зицерот..Само Кире е крив,нормално иста приказна секое европско/светско!!
Номче легенда е бе, секогаш го спомнуваат како голем играч, и секој го фали ама прав аматер е. Остај шо прае грешки, во одбрана незнае да игра. Буквално најнекорисен играч во ростерот. Играч што цел живот се мати низ македонско првенство, да оди у бундес или шпанско у втора лига клупа ќе грее.

Миркулоски барем е борбен, и секогаш давал повеќе за репрезентација од Номче мевот, секогаш во сенка на Кире и Раде.

Па читај ми ги мислењата, ти некња така дискутираше, сеа на мене ми го дрвиш да ти дискутирам нормално.
И се објаснив поназад за тие двајца, ама кој да прочита.(y)
Ја некњааа со тебе не дискутирав,не сум кадарен да дискутирам со таков стручњак како тебе,кој што има разбирање од секој спорт.(y)

ubedlivo najloshiot natprevar na celo svetsko dosega. Naj MRTVA igra igrame od site reprezentacii na prvenstvovo.I bekovite na avstralija TRCAAT okolu 9 metri, pa od nemaj kade kje ja frlat u vis. Gajle im e. Ali trchaat. Nie ne trchame, igrame najuzhasen statichen napad u svet ko bozhem imame zhivotinje od 2 metra shto mozhat u sekoj moment sami da napravat pozicija i da raspalat. Epa nemame takvi bekovi. Mozheshe Pepi, mozheshe i Kire porano poshto letashe (ne skokashe) i paleshe od 9 -10 metri bez problem. Ali sea teshko ide toa, sega mora da se raboti za pozicija da se trcha, da se ostvari taktikchka zamisla kako da se dojde do pozicija da se dade gol. ZNACHI PRED DA SE "KLAI GOL" TREBA DA SE IZRABOTI POZICIJA MISIIR!!!
Uzhasen mech, nema shto da se pishuva mnogu. Mislam deka ova e se. Mozhe da se ochekuva da se pobedi ushte nekoj od tie shto kje bidat vo razigruvanjeto posle osmina finale najverojatno sme tuka so Belorusija, podobri mozhe od Egipet i toa e toa...

факт е дека ни требаше други играчи ... сите не научија, ни ги научија играчите, тактиката и се ... мораше да се земи и некој друг бек, кога веќе само тројцата бекови играат и пивотот ... крилата никаде (освен контра Манасков) ...

Не ме дупете сеа...

Ја секогаш сум го критикувал Кире и кога ќе правел најмали екцеси ама денеска минимални треба да бидат кон него критикте.

За мудата да, требаше да проба да шутне. Ама од каде? Го држеа на 11 метри. Он е статичен бек.

Денеска утакмицата требаше да ја добијат Наумче и Миркуловски. Ма сите три утакмици беа само за нив скроени. Таквата 4-2 треба да ја шетаат они како сакаат.

Миркуловски само три пати успеа да издрибла и да шутне, и тоа еднаш погоди од тие трипати само.

Наумче беше ОЧАЕН! Убедливо најмизерен на теренот, убедливо. Статичен ко да е бомбардер од 2 метра. Ај тоа, кога примеше топка правеше аматерски грешки, му бегаше топката.

Каде бе Номче така? Лазаров „отсуството“ го корегираше со асистенции. Овие двајца ништо!

Зависи од гол разликата разлика во меѓусебните дуели од тие три селекции.

Вака нели? :)
Русија-Исланд 25:20
Maкедонија-Исланд 19:23
Maкeдонија-Русија ?:?

Русија има +5
Исланд -1
Македонија -4
Мора да ја победиме Русија со 4 разлика за да бидеме пред Исланд.

И пак Кире е крив. Наумче жив го нема се губи во временскиот континуум, Филип 4-5 пати промаши у прво од 9 метри, Темелков топка не фати цела утакмица, Димовски мисли на колење е па само се бутка и се мава, ама неееее Кире е крив оти не шутирал.
Кога многу шутира и троши топки (Шведска квалификациите за ОИ) на клада го ставивите жив ќе го запалевте, сега кога имаше цела утакмица фластер врз него и не шутираше оти толку му беше дозволено пак е крив.
Бранко (Кире) е крив за се.

Номче легенда е бе, секогаш го спомнуваат како голем играч, и секој го фали ама прав аматер е. Остај шо прае грешки, во одбрана незнае да игра. Буквално најнекорисен играч во ростерот. Играч што цел живот се мати низ македонско првенство, да оди у бундес или шпанско у втора лига клупа ќе грее.

Миркулоски барем е борбен, и секогаш давал повеќе за репрезентација од Номче мевот, секогаш во сенка на Кире и Раде.

beshe u shpansko u Logrono i dupka. I ushte nekade izjavi: bev u Spanija u stilu veni vidi vici, mozhda u nemachka u idnina ali sakam da zavrsham u partizan.

Ke zvucam kako BC :) ama...neznam sto mana mu najdovte denes na Mirkulovski. Covekot i napad i odbrana izgina. Samo on vlagase na 6 i asistencii do krilo i piker bea od negova strana. Dade dva gola i dva cisti ziciri mu gi odbranija ama vlezovite mu bea odlicni, dodusa edniot bese mislam deka stativa. Znaci mnogu gnida naord sme. Samo se pluka...tolku ni se moznostite neli moze da razberete.
Nemame nie igraci koi mozat da izigraat konstantno 2 - 3 utakmici.. toa e normalno ako zemes deka Mojso i Mirkulovski igraat na ista pozicija i na nekoj naci ist tip na igraci se. Nema izmeni nema koj da gi zameni. Odi igrajte vie 60 minuti da ve vidam dali ke KLAJTE gol.

Не ме дупете сеа...

Ја секогаш сум го критикувал Кире и кога ќе правел најмали екцеси ама денеска минимални треба да бидат кон него критикте.

За мудата да, требаше да проба да шутне. Ама од каде? Го држеа на 11 метри. Он е статичен бек.

Денеска утакмицата требаше да ја добијат Наумче и Миркуловски. Ма сите три утакмици беа само за нив скроени. Таквата 4-2 треба да ја шетаат они како сакаат.

Миркуловски само три пати успеа да издрибла и да шутне, и тоа еднаш погоди од тие трипати само.

Наумче беше ОЧАЕН! Убедливо најмизерен на теренот, убедливо. Статичен ко да е бомбардер од 2 метра. Ај тоа, кога примеше топка правеше аматерски грешки, му бегаше топката.

Каде бе Номче така? Лазаров „отсуството“ го корегираше со асистенции. Овие двајца ништо!
да оди на човек директно да се изгура напред..единствениот пат кога го направи тоа исланд заработи исклучување.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom