СП 2018- Финале: Франција Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
pussyriot.jpg

Brozovic :pos::pos::pos:

Да ми кажеше некој пред првенството дека Франција ќе стане шампион, а јас ќе бидам толку разочаран, не знам што би му одговорил :confused:

Дека повеќе ти се допаднал фудбалот кој го играше Хрватска?

Спортски се зазема страна. Не дека имав бакљи спремни да палам ако освојат.
Против земја као Франција која ни е вечен историски ебач, со задоволство ќе навивам до крај на живот.

Ние сме самите себеси најголеми ебачи па по таа логика треба да навиваш против Македонија цело време.

Не знам од каде ги наоѓате причиниве, никој не спомена дека фудбалот што го игра некој тим им се допаѓа па затоа се фанови на тој тим :)

Ние сме самите себеси најголеми ебачи па по таа логика треба да навиваш против Македонија цело време.
Не знам од каде ги наоѓате причиниве, никој не спомена дека фудбалот што го игра некој тим им се допаѓа па затоа се фанови на тој тим :)
Не ти спорам. И мене не ми е по кеиф. Поише го гледам ова како хејтање на Франција.
Сеа не знам како замишљаш...дека нема да спијам вечер дека Хрватска изгуби...баш ми е гајле.
Ама пак - навивање за некој тим/репрезентација е нешто друго. Ова е поише како за муабет у друштво или кога гледаме по дома со фамилијава. Спортот одамна не го доживувам така сериозно, посебно откако се вивна онаа комерцијализација и преценување на играчи (во финансиска смисла). Светсково е типичен пример за тоа - еден куп преплатени фудбалери ги боли к***т за репрезентацијата и губат без борба и залагање.
Е сега, имаше 90-ти години, кога ликови кои денеска ја хејтаа Хрватска, тогаш на освојување на некоја најбезвезна титула на СР Југославија или Србија и Црна Гора попосле (женска одбојка - кадети), пукаа во небо и урлаа низ град....да не зборам за османлиите шо имаат мерак со аута со знамиња свират низ град (ваљда ердо и фудбал ќе им забрани, па ќе се отарасаме од тоа барем) - тоа е веќе трагично.
А нашите ги хејтам, да...сум висел по утакмици, сум трошел пари за карти за да гледам парализирани мочковци у црвен дрес што се спрдаваат со достоинството на целата држава и сум кренал раце од тоа. 5% да се залагаа од ова што хрватските фудбалери го правеа денеска, би го сменил мислењето, ама ете...

Него, Дешамп светски шампион и како играч и како тренер. :motorce:

Настрана Погба, Канте, Мбапе, Гризман, треба да го спомнеме Варан, сеуште релативно млад а толку има постигнато веќе во кариерата, незаменлив во одбраната на Франција и Реал, со титули во ЛШ и сега светски првак

шта речи...Бенз, Марсијал, Лаказет си седат дома, овој светско освои..иако тројцата не се ништо посебно, ги сметам за поквалитетни играчи..

Lacazet bi bil dosta podobra opcija..crepov e katastrofa neznam zosto tolku go forsiraat koga cel turnir nisto ne pokaza.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom