СП 2015 Катар - Група Б (CRO, BIH, MKD, AUT, TUN, IRN)

• Креатор на темата Креатор на темата Tomasino
  • Време на започнување Време на започнување

Кои четири репрезентации ќе ја поминат групата?

• Вкупно гласачи
    226
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Кој да шутира море човек кога ги бркаат на 12 метри и никој не се отвора?
И по твое кој требаше наместо Фичо да појде на позиција лев бек во Катар?
Абе ти да отидеше подобро ќе беше него Филипче. Златен Раде и Темелков ги избација ебаве непотистите.[DOUBLEPOST=1420915023][/DOUBLEPOST]Кога ќе ми текне на Прибак, сирот он гол не даде цел турнир зашто ли го натурализира само еден господ знае.

Абе ти да отидеше подобро ќе беше него Филипче. Златен Раде и Темелков ги избација ебаве непотистите.
Раде беше повикан од Обрван и откажа од репрезентацијата.
Темелков навистина не знам зошто не го повика за репрезентација, а одлично соработуваа со Кире по таа страна додека беше активен за репрезентација.
Не верувам дека Мојсовски Наумче е толку авторитетен над Обрван за да му го направи списокот.
Фали исто и Бранче во одбрана, ама тој е тежок пациент.
Единствено нешто што мене ме збуни беше неповикувањето на Ојлевски, за останатите немам замерка.

Моментално Филип е најдобар лев бек шутер што го имаме во моментов.

:pos:Види го бе шо збори бе 8 голови на Лазаров некој шо не глеал а такви се 99% ќе речат иииииии Кире најдобар како и секогаш.
Ти ко да си гледал ? Си изнапишал 50 поста против Кире додека траеше утакмицата

Раде беше повикан од Обрван и откажа од репрезентацијата.
Темелков навистина не знам зошто не го повика за репрезентација, а одлично соработуваа со Кире по таа страна додека беше активен за репрезентација.
Не верувам дека Мојсовски Наумче е толку авторитетен над Обрван за да му го направи списокот.
Фали исто и Бранче во одбрана, ама тој е тежок пациент.
Единствено нешто што мене ме збуни беше неповикувањето на Ојлевски, за останатите немам замерка.

Моментално Филип е најдобар лев бек шутер што го имаме во моментов.
Temelkov sam se otpisa,otkako potpisa za partal ekipa od Luksumburg.
Mu zamina karierata na udolnica.
Se posveti poveke na semejniot zivot(izgleda texok papucar e)inace samo nenormalen igrac bi napustil bundesligas za da igra vo Basaras od Luksemburg.
No i pokraj ova seuste imase mnogu da ponudi,daleku e podobar i od Dzomba i od Kozla,plus dobar defanzivec.
Steta so prerano se otkazaa od nego,imase uste da ponudi.
Za Rade se e kazano.

Се гледаше дека не играме со сите сили (прв знак за тоа е Миркуловски не изнуди ни едно исклучување):) А и нормално беше за турнир.
Киро играше со одповеќе емоции.(незнам зошто)
Вуѓи се повлече по првиот старт на Карабатич, кога му постави колено. (си имаат стари сметќи од дуелот Металург-Барса во Скопје)
Киро,Наумче и Филип ќе треба да му отворат повеќе простор на Прибак, а со тоа и на сами себе ќе си отворат простор, доколку Прибак даде 2/3 гола. Ке ја развлече одбраната.
Јас сум оптимист. Овој меч не беше ни приближно од она што го можат. Кога почнаа второ полувреме со добри акции ги отворивме лесно.
Можат многу на оваа првенство, но само и доколку ја остават суетата надвор од терен.

може ли некој услуга да ми направи а не и само на мене, да ги постира и двете утакмици од вчера против Алжир и денес против Франција, сакам да ги анализирам најубаво :)

@sneui на листа на игнорирање си ми и не сум видел што џумбус си направил низ темава. Продолжиш ли да трескаш глупости ќе ти ги избришам сите постови и џабе ќе ти биде "трудот". После првата опомена, се плашам дека темава само ќе ја читаш како гостин и нема да можеш да пишуваш во истата.
Сфативме дека не го сакаш Лазаров, не мора да пишеш 100 идиотски постови во текот на 2 саати.

Јасно е дека не игравме со 100% од нашите можности на оваа утакмица,но според мене тоа што недостасуваше денес ќе недостасува и во Катар.Одбраната ни е жива катастрофа и тоа одма ќе излезе на виделина во моментот кога ќе се соочиме со посериозна репрезентација.Секоја посериозна репрезентација може да ни чукне 30 голови и мислам дека одбраната ќе ни биде огромен проблем.Нападот стандард си игра...без никаква идеја.Не може репрезентативци што играат заедно 15 години да немаат една асална воиграна акција.Се се врти околу Кире.Ако тој даде гол или ако спушти топка за пикер тогаш може да реализираме,а во спротивно и 40 минути да ни трае нападот другите нема да може да дојдат до позиција за удар.Додека го имаме Кирца во репрезентација ќе имаме какви-такви шанси за да направиме некаков ‘‘успех‘‘,а после него ништо чудно и да заборавиме како е да се игра на големо натпреварување.Со само еден класа играч во репрезентација секој резултат што не става во првите 10 ќе треба да се смета за добар успех на првенството.

Што треба за пласман во квалификациите за ОИ, 1/4 финале?

Абе ти да отидеше подобро ќе беше него Филипче. Златен Раде и Темелков ги избација ебаве непотистите.[DOUBLEPOST=1420915023][/DOUBLEPOST]Кога ќе ми текне на Прибак, сирот он гол не даде цел турнир зашто ли го натурализира само еден господ знае.
Офф душа напатена.
И јас сум против натурализирањето на Прибак, не ради твоите глупости што ги тропаш туку поради причината да игра со клошари како Наумче, Миркуловски кои ако репрезентацијава не изигра според очекувањата ќе паламудат дека натурализацијата допринело до тоа, а не ради својата бедна форма.

Soraindo neznam kolku pati bese poigran od karabatic a ostana sam pred golot i davase golovi od cisti sitacii. Losa odbrana e toa i ke go jademe vo toj del ako ne se podobrat ili obrvan smeni nesto. Inace ako bese rabota da se odglume Francuski stil na igra so arapski smek nisto drugo e tunis onda sme dobro pripremeni za niv. Nie i da imame "über" den nema sansi da ja pobedime Francija i satoa treba se da napravime za da ja izbegame vo katar sto moze povekje. Spored nekoj smetki ako sme vtori vo grupata ke igrame so Francija vo 1/4finale sto e i automatski out. Znaci mora da bideme Prvi vo nasata grupa ako sakame povise se drugo zavrshuva kaj francuzite.

@sneui на листа на игнорирање си ми и не сум видел што џумбус си направил низ темава. Продолжиш ли да трескаш глупости ќе ти ги избришам сите постови и џабе ќе ти биде "трудот". После првата опомена, се плашам дека темава само ќе ја читаш како гостин и нема да можеш да пишуваш во истата.
Сфативме дека не го сакаш Лазаров, не мора да пишеш 100 идиотски постови во текот на 2 саати.

Море со ваков потпис ко твојов треба да се самобанираш. :brlav:

Што треба за пласман во квалификациите за ОИ, 1/4 финале?

Досегашната пракса тоа го вика.

Инаку, Начевски и Николов (традиционално) ќе судат 3-4 натпревари од групната фаза, за понатаму дополнително делегриање ваљда.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom