СП 2014 - Група Г (Германија, Португалија, Гана, САД)

• Креатор на темата Креатор на темата RickyLFC9
  • Време на започнување Време на започнување
Шкодран Мустафи :pos:
им ја испозаеба цела генерација овој Јоги, како опстана десет години селектор е мистерија.
п. с. знам дека овој е одбрана, ок е.
Ја уште од дамна зборам дека не го бива Лев, има среќа што има убедливо најјака екипа на хартија ама коа ќе треба да ја покаже тактичката зрелост во полуфинале/финале под дифолт се губи и го јаде.

Иначе овој Шкодран е добар, има потенцијал. Него мислам цела вечер и не ми текнува некој играч што би можел да биде повикан место Ројс... можда Макс Мајер од Шалке?

Непопуларно фудбалско мислење >>>>>

Ројс е преценет, ете реков!

И не знам зошто толку сте му сте настрвиле на Лев, првично фановите на Баерн чинам најмногу го хејтаат. Гетце ќе ора по таа лева страна, тука е и Шурле. Милер го сметам за сигурен на десната страна.

На Дојчланд и фали ШПИЦ. Клосе е престарен ризик, може да се раздава голови, но сепак годините не му се баш за рвање со јаките одбрани.

Плус поголем проблем за Германија е срцето на средниот ред. Кедира само што се врати од повреда, Швајни игра во ужасна форма во финишот на сезонава, Гундоган повреден, единствено Крос е на ниво. Е сеа ако игра Крос, прашањето е дали може да игра заедно со Озил.

За одбраната да не зборам, без Шмелцер ќе им фури таму ептен. Можеби Лам лево да го стави не е лоша опција. Хумелс ако не се лажам подолго време беше повреден.

Како и да е, не очекувам да освојат, не заради Лев туку заради нивната психичка блокада, нешто што го имааа Баерн и Реал до скоро а што тешко се трга.

Џени може да го смениш делот во анализата за Германија на Ројс со Милер :icon_mrgr: Ќе ти праатам по ПП ако одобриш.

Џени може да го смениш делот во анализата за Германија на Ројс со Милер :icon_mrgr: Ќе ти праатам по ПП ако одобриш.
Стај го Крос како клучен играч.

Добра анализа.

deutschland_adler_wappen_meme.png

ГАЗИМЕ!!!

Уживај дека ќе ти го смени.
Т.е може ќе ти го смени декември-јануар негде. :icon_mrgr:

Ја уште чекам за Ди Марија и Копа Америка. :свиркам:

сум заборавила. Сега ќе средам. :)

ај ти прати ми што треба

..........................Ноер...............................
Лам........Боатенг........Хумелс.........Дурм
..................Швајни....Кедира....................
Милер............Озил/Крос..................Гетце
........................Шурле/Клосе.....................

Швајни е во лоша форма последниов период али он е лидер,и за репрезентација гине,такада очекувам од него да изгине до крај,мислам дека ќе даде се од себе,задње светско му е ова....

Било која комбинација со Крос како ДМ е лоша...И со Швајни и со Кедира е покажано дека Крос не функционира на таа позиција добра,дефанзивно не работи и остава голем простор...Идеално е како 10ка он или Озил за таа позиција да се борат.

Милер е играч за големи утакмици и првенства и мора да игра...Место Ројс,Гетце ќе мора да покаже муда на првенствово...

Напред бомбардерот или Шурле во зависнот од противникот.

Клучно е која 11ка ќе ја одбере Лев...Мора да прекине со експериментирањето и да избере една компактна единаеска,без експерименти...Мора да искористат на искуство и на тоа што голем дел од играчите долго играат заедно во репрезентацијата...

Време е за титула реално,и до финале мислам дека можат да стигнат...Единствен проблем е што ќе биде пеколно тешко пошто во евентуално полуфинале би вкрстиле со Бразил или Шпанија.

Ja мислам дека Подолски ќе стартува лево место Гетце.

Ja мислам дека Подолски ќе стартува лево место Гетце.

И мене ако ме прашаш и ја би го играл Подолски...Али единствено ради тоа што игра со срце за репрезентацијата...

Меѓутоа тежок избор е,Гетце е далеку поталентиран играч,али за брза и директна игра подобра опција е Подолски.

1. Германија
2. Португалија
3. САД
4. Гана
Германците се најдобри, а од останатите три очекувам да пројде Португалија, и тоа на грбот на Кристијано Роналдо. САД се доста солиден тим (да е фудбалот популарен во САД, ќе се узнае и Шпанија и Бразил и све:)) и мислам дека имаат поголем квалитет од Гана.
За САД сум во оваа група, пошто ваљда никој не е за нив :)

1. Германија
2. Португалија
3. САД
4. Гана
Германците се најдобри, а од останатите три очекувам да пројде Португалија, и тоа на грбот на Кристијано Роналдо. САД се доста солиден тим (да е фудбалот популарен во САД, ќе се узнае и Шпанија и Бразил и све:)) и мислам дека имаат поголем квалитет од Гана.
За САД сум во оваа група, пошто ваљда никој не е за нив :)
Го провоцираш врачот, мое е да ти кажам, ти како сакаш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom