СП 2014 Бразил - генерална дискусија

Ама чекајте, како беше. Мала земја сме, затоа не можеме да се пласираме на Светско/Европско.

Браво за Босна, дефинитивно на престојното Светско ќе навивам за нив првенствено.

И немаат така лош состав босанците бе,видете им го средниот ред и нападот,класа до класа играчишта,почнувајќи од Пјанич па се до Џеко.
Ќе изненадат на светското,само да им се поклопат коцките и да ги посака спортската среќа

Ајмо, конечно. Кооонеечноо!

Ко стартуваа квалификацииве (т.е. уште од кога се знаеше групата) бев уверен дека ке влезат нашиве на Свијетско. И онака, како што си се одвиваа настаниве, глатко, веќе ги рачунав таму. Е понатаму, кога се покажа дека Geekland почнува да оди по принципот „некој ко Грикланд мора да влезе, држави ко Босна не ги личи“ почна некоја јанза да ме јаде. И се до денеска, бев некако ... шознам, не бев сигурен, не бев уверен. Ама, низ сите нервози со лиетувциве, ете, Ведо медо ме израдува ко мало дете. Босна наша мати на Свијетско првенство во Бразил.

Мило ми е (за нив) од секој аспект. Од многу аспекти момци ко босанчеросиве избрани мораат да одат на Свијетско. Едноставно, само за таму се.

И сега, после децениско пратење на мундијали, на слатки маки сум. За кого да се навива, кога две од три омилени држави се веќе таму.

Иран и Босна :D

Не дај Аллах да се паднат во иста група. А, ако веќе се паднат, двете нека одат понатаму! :D

Уште Исланд да земат бараж и топ вечерва. Освен нашиве дрва...

И нашиве играле вечерва :pipi:
Ја не ги ни гледам во непотребен натпевар, упс уште од почеток сите беа непотребни али пуста надеж.

Ајде Исланд :love:

иначе...

1382228_794482140592004_1085095151_n.jpg

Сараево вечерва

Дајте видео од последните моменти од натпреварот, се разбира со босанскиот коментатор

Ајмо, конечно. Кооонеечноо!

Ко стартуваа квалификацииве (т.е. уште од кога се знаеше групата) бев уверен дека ке влезат нашиве на Свијетско. И онака, како што си се одвиваа настаниве, глатко, веќе ги рачунав таму. Е понатаму, кога се покажа дека Geekland почнува да оди по принципот „некој ко Грикланд мора да влезе, држави ко Босна не ги личи“ почна некоја јанза да ме јаде. И се до денеска, бев некако ... шознам, не бев сигурен, не бев уверен. Ама, низ сите нервози со лиетувциве, ете, Ведо медо ме израдува ко мало дете. Босна наша мати на Свијетско првенство во Бразил.

Мило ми е (за нив) од секој аспект. Од многу аспекти момци ко босанчеросиве избрани мораат да одат на Свијетско. Едноставно, само за таму се.

И сега, после децениско пратење на мундијали, на слатки маки сум. За кого да се навива, кога две од три омилени држави се веќе таму.

Иран и Босна :D

Не дај Аллах да се паднат во иста група. А, ако веќе се паднат, двете нека одат понатаму! :D

И, ова не ли е „златна генерација“ на Босна, апропо муабетите за македонската кошаркарска од 2011? :D

И, ова не ли е „златна генерација“ на Босна, апропо муабетите за македонската кошаркарска од 2011? :D

tumblr_mkz6kzeOUn1rzizzuo1_500.gif

Ај остај го сеа нека се радува.

Не е ни адекватна споредбата.
Тебе те изненадија Босанчеросиве со тоа што се пласираа? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom