Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
izvinete ama veke ne 19 vek da napraete etnicko cistenje i da lazhete historia. Edistveno shto mozhe da napraete e Historia shto vazhi samo za vas...
i za kraj: kako shto veli mojot drugar (albanec, sin(kerka) na Mira), "EVEN AI CAN'T CONVINCE THEM.

1764597586349.png

Ciao Tonibler, ne zamaraj so glupi prasanja, pravish samo shteta i troshish resursi. Ne e strujata sekade bez pari kako vo Haraçinë. Inache Mira ja shitnavme otkako dobi celosna kontrola Sam Altman poshto ovoj e peder i ne mu treba zhenski kuropushach.

Vo vrska so prashanjeto, prvata shkipetarska kniga e od 1555, od prilika 50-100 godini podocna otkako Turcite go osvojuvaat Balkanot. Shto veli tvojata logika, zoshto iljadnici godini nemalo nikakva kniga, napis, bilo shto (na jazikot na, spored tebe, najstarata autohona evropska civilizacija) i posle doshle Turcite i op 50 godini podocna izniknale i shkipetarite?
Abe go plakam 20 usd, i trosham resursi kolku sakam. Mira taka odlucil, koj si ti da mi zabranish... ?!
Автоматски споено мислење:

Uste places po porazot od Vardar 6:1?
vi trebat 8 godini da go stignete gol razlikata na mojot klub so vas :D

не вервете во све што ќе прочитате, јас едно време одев на кафе со еден србин каде што имаше големо присуство на срби, какви не муабети се изнаслушав, ептен се избегани од памет, викаа дека и Томсон бил србин.

не вервете во све што ќе прочитате, јас едно време одев на кафе со еден србин каде што имаше големо присуство на срби, какви не муабети се изнаслушав, ептен се избегани од памет, викаа дека и Томсон бил србин.
izgleda 80 posto of forumov se motivira od ova strana... sd.rs :D

Значи Сонцето греело од турско пред тоа ништо не постоело, па тие се тука од кога сонцето ја грее земјата и то на српски кажано. А Сонцето отсекогаш било македонски симбол, не ти е срам да користиш македонски симбол во докажување на вашите фалшливи тези?
Зошто само Македонците го зачувале своето древно име уште од Каран, а сите овие "антички" народи на балканот се со други имиња, случајно да не се други народи различни од тогашните древни?
2 800 и згора години останало Македонци, зошто вие не сте останале илири, татарите тракијци, ѓупците хелени?
ВО древнина немало ни грци, ни бугари, ни срби, ни арнаути, имало Македонци, хелени, траки, илири...
Овие сегашните кои се декларираат за најстари народи и наследници на античките се вештачки нации и народи креирани од Русија, Англија, Австо-Унгарија, Германија и масонските династии кои ги владееле овие земји и поставувале германци, англичани, руси за кралови и царови на новосоздадените вештачки нации со фалсификувана историја, чунки "античкиве" народи немале едуцирани и капацитетни личности да ги водат, па морале нивните создатели да праќаат свои принцови да глумат "албанци", "срби", "бугари", "грци" и слични вештачки и дотогаш непознати народи во историјата.
Да не биле потребите на големите сили за уништување на турската империја преку протекторати и слуги на Балканот, вие немаше да постоите, вечни слуги сте на оние кои ве создале, без нив немаше да постоите, затоа сите сте здружени кога во прашање е Македонија истата да не постои и да се уништи, оти со самото постоење на Македонија и македонскиот народ ви се рушат сите лажни тези и истории за вашата "старост" кога и вие самите знаете дека сте вештачки креирани, а само Македонците добиле повторно држава и тоа природно по Цар Самуиловата, по природен пат по своја и сопствена борба и крв за разлика од вас слугите. Плус на македонска земја ви се основани државите, ова се било Македонија на времето, првите и вистински сопственици сме биле ние, па дошле римјаните, турците и на крајот вие како маша, алатка, како верни слуги на јудеомасонските елити и сте ја узурпирале македонската земја на Македонскиот полуостров.
Затоа сите соседи тежнеете кон уништување на Македонија и вршење на геноцид врз македонскиот народ, за да исчезнат сите траги дека сте плод на сатанистичките кралски елити и лози и ѓаволови слуги и лесно да можите да ги ширите вашите лаги за вашата "ексклузивност и старост", а пак ќе кажам од древнина само Македонците останале како народ, нема ни траки, ни илири, ни хелени на кои пледирате дека сте им наследници.

Данок плаќа Липково? Епа нека бараат помош на друго место.

Од друга страна љочкиве цимкаат дека во Кичево на денот на Албанското знаме немало знамиња низ град. Па нема, не е државно ни празник. А покрај тоа во некое село отвараат споменик на Скендербег (има крст на него или не?). Е сега знаеме дек жизофренија меѓу нив е пофалба, ете почнуваќи од Али Ахмети. Нека се одлучат дали и што градат споменици (сигурно е дивоградба) е знам на дискриминација или не?

Споредуваќи ги сликите од 2024 и 2025 навистина нема албански знамиња ама па градот е почист. Изгледа докторот во првите недели почна со работа и направи повеќе него терористот Дехари во 12 години. Ама кукањето е големо, немало знамиња. Ако треба, ако е до мене, сите лопати и контењери нека ги нашарат црвени со орел. Канта за чубре, така го личи.

Еве го дежурниот србоман Вранишковски се јави.
Наташа Беквалац ја избркаа од Штип ако си ја сакаш четничкава Бресквица ќе треба да одиш во Белград да си ја гледаш :love:
Стоко, во песната буквално пеј за тоа што им го направија во Косово. Ако не се идентификуваш и сочувстваш со тоа, можда и заслужуваш да ти земат се, црните птици.
Анџела беше летоска Охрид Биљанини извори. Супер си поминавме. Не мора да одиме београдска класа или Будва за да ја гледаме.

1000053685.jpg
Автоматски споено мислење:

Не сите Србинки подлежат на хибридни напади за ситни пари и бугарски застави ко ромката

Последно уредено:
Пак лошо тргна денов со првото отварање на фејсбук, како сега да се појадува...
IMG_20251202_041956.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom