Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Комплекси хахаха, па ај ќе си измислуваме приказни :D

Семејството на Дуа Липа се Албанци и немаат никаква ромска физиономија. Братот на Дуа Липа има 200% Албо фаца.

Од кој род се семејството Лукаревски и еден куп други поличари македонски да не ставам слики сега? :D

Прегледај го приврзокот 458770
Е голем курац ако се Ашкалии, па и Меџити е Ашкалија.
Тие да не не се луѓе?
Тебе лончето ќе ти се искрши ако се Ашкалии?
Ромите се муслимани и се мешаат со други муслимани, Албанци, Торбеши, Турци... И голема работа.

Видовте малку власт и одма нацисти станавте.

Тие да не не се луѓе?
Ромите се муслимани и се мешаат со други муслимани, Албанци, Торбеши, Турци... И голема работа.

Јас не го почнав тој муабет. Ти го почна.

Јас само ти велам дека Дуа Липа е Албанка и нема врска со Роми. Не дека мене Ашкалии ми сметаат или било што. Тебе ти е наративот дека Албанците се Кавкази, по ново Ашкалии, Еѓипчани, Дагестанци како би оправдал нарација дека Албанци треба да бидат луѓе од трет ред. Што ли уште не ќе прочитам на оваа тема. Но ако така ти е полесно нема јас што да ти менувам :D

Јас не го почнав тој муабет. Ти го почна.

Јас само ти велам дека Дуа Липа е Албанка и нема врска со Роми. Не дека мене Ашкалии ми сметаат или било што. Тебе ти е наративот дека Албанците се Кавкази, по ново Ашкалии, Еѓипчани, Дагестанци како би оправдал нарација дека Албанци треба да бидат луѓе од трет ред. Што ли уште не ќе прочитам на оваа тема. Но ако така ти е полесно нема јас што да ти менувам :D
Не викам дека Албанците се од Кавказ, ниту викам дека се Илири. Едноставно, не се занимавам со истражување на нивното потекло како народ.

Али да ги негираш уметничките квалитети на пејач, само ради потекло некакво што имал е скроз без врска. Не е релевантно за Дуа Липа како пејачка тоа што има ромско потекло, или делумно ромско потекло.
Тоа што некои се Ашкалии, т.е. Роми-Албанци може само да придонесе во збогатувањето на албанската народна култура, која и така е различносна, што се смета за богатство.

До вчера кози пасевте сите, денес нацисти ми изигриваат.

Уште од времето кога Таравари, човекот со најшипптарската можна вилица го направи Визгот или Норман, требаше да се изземеш од овој тип дискусии.
Реално во право си!
(y)

Не тресете глупости жити се и да цитирате некои имбецили од Твитер. Вашата омраза кон Албанци може на друго место да си ја лечите.

Дуа Липа има на себе најмалку 7-8 пластични корекции направено.

Еве го семејството на Дуа Липа. Татко и е лепотан висок човек. Холивудска фаца. Од мајка и браќа. Сите и се убави. Нема таа ништо ромско во себе.

Прегледај го приврзокот 458715

Прегледај го приврзокот 458717
*љепотан

Дуа Липа си има албанска фаца. Имав мечнато со една на тиндер, како сестри да се, само оваа поголеми цицки имаше.

Тие да не не се луѓе?

Не се нацисти, само римското царство сакаат да го возобноват, незнаеш ли ти каде е роден Јулиус Цезар? На Косово, како дете имигрирал во Рим, неговото име е Јетмир Чазими, trust me bro.

Осуда и казна на тој што украл и злоупотребил, благодет на тој што донирал.

За донацијата во Тетово. Гледам дека е тоа во прашање протестантска мормонска црква. Значи американска донација. Не на Македонец или МПЦ. Во секој случај за поздрав.

Да, донирал ИВЗ во неколку болници.

Муслиманите, а посебно Албанците, многу посветуваат внимание на солидарност. Затоа ретко ќе сретнеш родители оставени во старечки дом. Ретко кој Албанец би дозволил родител или мајка да му седи во старечки дом.
Се виде колку донираат шиптaрите кога беа поплавите во Стајковци и мал дел на Арачиново кога донираа само и само во Арачиново иако не беа нешто погодени па упте не им даваа на напите од донациите да зимаат за нив биле! хк пу

Не се нацисти, само римското царство сакаат да го возобноват, незнаеш ли ти каде е роден Јулиус Цезар? На Косово, како дете имигрирал во Рим, неговото име е Јетмир Чазими, trust me bro.
Aj kazhi mu i deka bil peder inache ce zaleta do nebo.

Aj kazhi mu i deka bil peder inache ce zaleta do nebo.
Што да му кажувам, гледаш уште е навреден за 80десетите години кога Лукаревски го изведе скечок Ш иптар на Стража, па сега оти фатил тен ќе го прави ци ган.
Телетабис на кајганска стража.

@puno Африм идеме? На 5 минути од тебе е:

u ftojmë në koncertin “Tingulli i Diversitetit”, një mbrëmje plot kulturë, muzikë dhe vallëzim që bashkon komunitetet në frymën e tolerancës dhe bashkëjetesës.
1f3b6.png
✨

1f4cd.png
Vendi: Kumanovë – INQK “Trajko Prokopiev”
1f556.png
Ora: 19:00
1f4c5.png
Data: (25.10.2025)
Marrin pjesë:
• Ansambli “Studio Folklor” – Shkup
• SHKA “Jeta e Re” – Sllupçan
• SHKA “Pançe Peshev” – Kumanovë
1f3b5.png
Ejani të festojmë së bashku larminë kulturore përmes artit dhe muzikës!
-Ве покануваме на концертот „Звукот на различноста“, вечер исполнета со култура, музика и танц, која ги обединува заедниците во духот на толеранцијата и соживотот.
1f3b6.png
✨

1f4cd.png
Место: Куманово – НУЦК „Трајко Прокопиев“
1f556.png
Час: 19:00
1f4c5.png
Датум: (25.10.2025)
Ќе учествуваат:
• Ансамбл „Студио фолклор“ – Скопје
• КУД „Јета е Ре“ – Слупчане
• КУД „Панче Пешев“ – Куманово
1f3b5.png
Да ја прославиме заедно културната разновидност преку уметност и музика!

После тоа ќе одиме во Корнер на свинско и вино.

После претепаниот голман во Синѓелиќ, уште еден претепан голман во трета лига север.
Голманот на Аеродром претепан во Слупчане, откако фатил пенал во 90+ минута.

Заветниве од ФФМ ќе соберат ли сили да ги воведат толку очекуваните промено или ќе ќутат ко пички пак?
Секое коло тепање на шпонскиве терени, нема фудбал со планинци.
Замислете, голманов на Пчиња го претепаа пред 2 кола во Синѓелиќ, има снимки и слики од повредите и ФФМ ја регистрира утакмицата со резултатот од моментот на прекинот.

Торбешите и Горанците се многу повеќе Албанци отколку Словени и се идентификуваат со албанската култура и традиција. Најголем дел од нив не сакаат да имаат ништо со останатите православни.
Апсолутно неточно. Кај Словените е проблемот што тие се по религијска основа поделени па лесно помеѓу нив продираат унгарските, германските, албанските, грчките и турските пропаганди. Нешто слично како што цел арапски свет е поделен на Шиити, Сунити, Алевити, овакви онакви и на крај само Израел и Иран најмногу користат од арапското неединство како кај нас што Македонците се религиски раскарани па Албанците ги албанизираат Торбешите и Горанците.
По секоја основа Торбешите и Горанците се ЕТНИЧКИ Македонци само што религијата ИСЛАМ е различна од религијата на мнозинството декларирани Македонци во Македонија и светот. Тука во последните години најмногу се удира при што се турцизираат или се албанизираат. ШТЕТА !
Основна единтификација на едно бебе/дете како сакаш кажи е јазикот преку мајчиниот јазик тој ја добива и националноста. Едно дете во Приштина од дом на пример е земено од некоја македонска фамилија тоа со самото тоа што ќе биде научено на македонски јазик веднаш го добива својот единтитет.
Затоа оној јазик кој се зборува дома како мајчин тоа е и националноста се останато е пропаганда.
Автоматски споено мислење:

После претепаниот голман во Синѓелиќ, уште еден претепан голман во трета лига север.
Голманот на Аеродром претепан во Слупчане, откако фатил пенал во 90+ минута.

Заветниве од ФФМ ќе соберат ли сили да ги воведат толку очекуваните промено или ќе ќутат ко пички пак?
Секое коло тепање на шпонскиве терени, нема фудбал со планинци.
Замислете, голманов на Пчиња го претепаа пред 2 кола во Синѓелиќ, има снимки и слики од повредите и ФФМ ја регистрира утакмицата со резултатот од моментот на прекинот.
Сега во 21 век лесно е сторителот да биде идентификуван, но видовме од Штип како се тоа се завршува и мислам дека кај нас важи онаа маалската изрека тепаниот-тепан, е'аниот-е'ан.

Еве каква бука се крена во Словенија, откако група циганштана до смрт претепаа словенец. Двајца министри поднесуваат оставка, а нормално европските либтарди одат со истиот наратив. Криминалот нема нација, да не се етикетира одредена група граѓани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom