Сожалување во врската

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Аман читај

али од кај машките со кои сум била ќе дознаат дека сум била со нив од сожалување.

Koga ke pocni da ima sozaluvanje vo vrskata,ili ke se obidam da mu dadam uste edna,da go zasakam ,da mi e ubo so nego..a ako ne uspeam to da go postignam ke mu kazam se so custvuvam bidejki nema da bide toa vrska kakva sto toj ili pak jas sme posakuvale..ke bide izmacuvanje i za dvajcata,zatoa podobro da se stavi kraj koga ke dojde do toj moment.

JuveFan напиша:
Никогаш ми се нема случено некој да сожалувам во врската. Што повеќе сум со некој толку повеќе сакам да бидам. Мислам дека не е во ред тоа да сожалуваш некој и со тоа иде да го лажеш дека уште постојат некои чувства кои очекуваш за некое време да ти се вратат старите. Во повеќе случаеви што знам тие чувства не се вратиле и никогаш не било како порано. Живеј го животот за утре не за в'чера

:nenene: ако го живееш за утре, ќе те сопне СЕГАШНОСТА. Во такво живеење, меѓу минатото и иднината, ја пропушташ сегашноста која и тоа како поставува сопки на секој чекор:wink:. Не почитувам сожалување во врска! Тоа е едно од најнечесните нешта што можат да се случат.Ставам крај и при најмал сигнал ( од било која страна ).

Може mercy fuck, ако те обожава и докаже дека заслужува да ја опнеш иако не ти е баш привлечна.Ова не е секако за врска никогаш не би бил во врска со некоја која не ми е привлечна или барем не пребогата:)

sagaqua напиша:
:nenene: ако го живееш за утре, ќе те сопне СЕГАШНОСТА. Во такво живеење, меѓу минатото и иднината, ја пропушташ сегашноста која и тоа како поставува сопки на секој чекор:wink:. Не почитувам сожалување во врска! Тоа е едно од најнечесните нешта што можат да се случат.Ставам крај и при најмал сигнал ( од било која страна ).

Не ми беше на тоа мислата да ја заборавиш денешницата. Сакав да кажам дека секое утро треба да го пречекаш како најубавото нешто, да престанеш да се малтретираш со тоа што ти се случило, тоа засекогаш ќе остане во твојата меморија, засекогаш ќе го паметиш тоа, но не се наврачај на тие нешта нека останат во твојата меморија. Целата поента ми беше ова

Iskreno ne bi mozela da se njadam vo takva vrska, ne sakam da me sozaluvaat nitu mozam da bidam so nekoj od sozaluvanje... Bev ednas vo takva vrska so decko koj iako bese so mene, ne mozese da ja zaboravi bivsata i koga mi se skara, znaev deka toa bese najdobroto sto se sluci i iako go sakav, ne sakav poveke da se izmacuvame i dvajcata!

Нема да дозволам да се најдам во ситуација да сожалувам некоја девојка или таа да ме сожалува мене па ајде да ’’’’ бидеме заедно ’’’’
Нема сожалување нема измаќување Нема ГРЕШКИ во љубовта :back:

Fortune напиша:
1.Ете да речеме во врска сте, но нешто тргнува наопаку. За да не го повредите партнерот, се трудите да одите уште понатаму, си давате време да се вратат чувствата. Дали е тоа од сожалување затоа што ве сака партнерот и вие некогаш сте го сакале?
Кога преминува во сожалување?

2.Или, дали би почнале врска од сожалување, од жал затоа што ве сака некој, па потоа се трудите да го засакате?

Што кога ќе почнете да чувствувате дека сожалувањето е присутно? Ја прекинувате врската или се трудите да ја оправите работата?
Во првиот случај, многу е веројатно дека ќе продолжам со врската уште некое време давајќи си надеж дека чувствата ќе се вратат како порано и дека пак ќе биде исто толку убаво, а ако партнерот сеуште ме сака, и за да не го повредам... Ама тоа секако нема да трае долго, затоа што по извесно време ќе сфатам дека нема поента да се форсирам да правам нешто што не ми одговара, а очигледно не се променува, па веројатно ќе ставам крај.

А да почнам врска со некој само затоа што он мене ме сака, па да одам на таа карта дека можеби, само можеби, еден ден ќе го засакам... Мало сутра.:) Мора да мислам пред се на себе, не можам да се „жртвувам“ за да го усреќам тој некој.

ете ако продолжи некоја врска само од сожалување, не мислите дека кога ќе дојде денот кога нема да можете да издржите повеќе, партнерот/партнерката ќе биде повеќе повредена поради тоа што сте давале лажни надежи за тоа врската да успее, а не можело повеќе од тоа што било и на крај да сватите и двајцата дека џабе сте губеле време?

лично не сакам никој да ме сожалува и да биде со мене иако ме сожалува а не сака тоа ми е нешто многу ниско и бедно и секако ако не сакам тоа да ми се дешава сигурно не сака ни другиот но сепак има исклучоци што не им се битни причините дали е љубов пари сожалување битно е да е со неа ....... многу ниско

Од сожалување врска никогаш не сум почнала, ниту пак ќе почнам. Сепак треба да ми се допаѓа типот, не можам од жал да започнам било што. Нема логика. А инаку се случи еднаш во една врска - знам дека не можам веќе да одам со човекот, не сакав да бидам во врска, ама глупаво ми беше да му раскинам, затоа што не сакав да се чувствува глупаво. Сепак на крај нормално морав да раскинам, не можев веќе да издржам. Како и да е, која и да е врска, ако има сожалување, а нема ич љубов не може да трае долго, затоа што едноставно самата врска нема основа, ниту било каков темел за да може да опстои.

Јас сум била во таква врска... На сите начини докажуваше дека ме сака, а јас после тригодишна врска чувствував само сожалување и обврска. Дури кога собрав храброст и го напуштив дознав дека за сето тоа време што го изгубив со него он ме изневерувал:tapp: Ми идеше да го отепам:nerv:

Имам искуство со такво нешто...се тргна наопаку и од сожалување долго време бев со него ради реда бидејќи не знаев како да ставам крај, ми беше жал зашто многу ме сакаше...али јбг моја голема грешка, повеќе никад нема да дозволам да бидам со некого од сожалување кога тоа е полошо отколку да се прекрати уште одма.

Sum se nasla vo takva situacija da odolgovlecuvam da mu raskinam samo zatoa sto mi bilo zal :nesum:..i pogresiv mnogu:toe:

Sum se nasla vo takva situacija da odolgovlecuvam da mu raskinam samo zatoa sto mi bilo zal :nesum:..i pogresiv mnogu:toe:

Јеп, и јас. Со тоа што повеќе чекав момент, знаев дека му е лош периодот, знаев дека му требам баш тогаш, итн итн... Не е ништо страшно всушност, ако се изземе дека е неискрено.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom