Soylent, потполна замена за храна

• Креатор на темата Креатор на темата valvoline
  • Време на започнување Време на започнување
Toa e opsto poznato so vekovi.
Eve ti tabela kolku voda sodrzat ovostijata i zelencukot:
https://www2.ca.uky.edu/enri/pubs/enri129.pdf
Najgolem procent na voda mislam imaat domatite i krastavicite 95%.
Eve i tabela kolku voda sodrzi mesoto, od 60-70% :
http://dwb.unl.edu/teacher/nsf/c10/c10links/www.fsis.usda.gov/oa/pubs/watrmeat.htm.
Погоре напиша „вистинската храна“ е составена 90% од вода и 5% од јаглехидрати, а под вистинска храна би било се што јадеме. Со векови само тебе ти е познато најверојатно дека е ова вака :)

Погоре напиша „вистинската храна“ е составена 90% од вода и 5% од јаглехидрати, а под вистинска храна би било се што јадеме. Со векови само тебе ти е познато најверојатно дека е ова вака :)
Aj ne se vadi, priznaj deka pojma si nemal deka e ovaka. Pogolem broj od naselenieto (tie slabo razgledanite) uste se smeat koga ke im kazes deka krastavica i patligan se 95% voda i mislat deka im kazues vic.

Другар искрено, ветар во магла. Толку од мене.

Contains: Soy.

Ова 95% е соја. Да немало соја во него, немало Soylent да се вика.
Ништо револуционерно. Уште еден начин да се извлече кешот од дебелите и мрзливи американци.

Демек, замена за храна. :pos:
Пиј од ова една недела, една недела ќе ти свири и стомакот и газот во WC. Гладен ќе бидеш нон-стоп.

fuck. Затоа и прашав овде прво дали се состои од соја пошто моето гуглање беше 2 секунди и само видов некаде doesn't contain soy па заклучив демек немало. Епа со толку соја добри цициња ќе им никнат на мажиштата, убаво ќе си се пореметат хормоните.. Не знам колку глуп треба да си да пиеш вакво не па САМО ова да го пиеш/јадеш ватевер.

Aj ne se vadi, priznaj deka pojma si nemal deka e ovaka. Pogolem broj od naselenieto (tie slabo razgledanite) uste se smeat koga ke im kazes deka krastavica i patligan se 95% voda i mislat deka im kazues vic.
хахахахаха не се вадам туку пробувам да ти сугерирам за муабетите од пред кооперација да размислиш два пати пред да ги напишеш на форум. Знам многу добро јас која храна што содржи, што треба да се јаде, во кој дел од денот да се јаде и тн и тн. Краставицата не е целата храна, а конкретно за краставицата еве ти да научиш што содржи http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2440/2

fuck. Затоа и прашав овде прво дали се состои од соја пошто моето гуглање беше 2 секунди и само видов некаде doesn't contain soy па заклучив демек немало. Епа со толку соја добри цициња ќе им никнат на мажиштата, убаво ќе си се пореметат хормоните.. Не знам колку глуп треба да си да пиеш вакво не па САМО ова да го пиеш/јадеш ватевер.
Pa i da ima nekoj % soja so e toa problem. Site pazi mesni proizvodi so denes se prodavaat na pazarot sodrzat mnogu poveke soja nego ova.[DOUBLEPOST=1435655847][/DOUBLEPOST]
хахахахаха не се вадам туку пробувам да ти сугерирам за муабетите од пред кооперација да размислиш два пати пред да ги напишеш на форум. Знам многу добро јас која храна што содржи, што треба да се јаде, во кој дел од денот да се јаде и тн и тн. Краставицата не е целата храна, а конкретно за краставицата еве ти да научиш што содржи http://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2440/2
Surova i nezgotvena hrana e voda. Ne se vadi, ne si ni prv ni posleden za ova sto ne znae-l. Sega ke im kazues i na drugi deka 90%+ od zelencukot i ovosjeto e voda ke vidis kako cudno ke gledaat i ke se smeat.

Pa i da ima nekoj % soja so e toa problem. Site pazi mesni proizvodi so denes se prodavaat na pazarot sodrzat mnogu poveke soja nego ova.

Има бе пријателе како нема. Не е здрава сојата, посебно за нас мажите. Значи ендорфинот се покачува (што е женски хормон), може градите малку да пораснат, со покачен ендорфин доаѓа и можноста за недај Боже канцер на тестиси, исто така пак, недај Боже, стерилитет кај мажите.

Сите овие срања се резултат на вештачката ноу гуд соја. Ова ти го кажувам од искуство што имам слушано од луѓе кои го имаат осетено даунсајдот на сојата. Месцето ќе си го купуваш од месара и ќе си го бираш, а ако сакаш мелено пред тебе ќе ти смели.

Ne vikam za mesoto (koe e btw kaj nas od sh klasa, kojznae od kade e i so so gi ranat pilinjata svinjite itn), jaz ti zboram za salamite, pastetite, kubasicite itn. Vo sive ovie ima soja, nekade mozda pojse soja nego meso.

Ne vikam za mesoto (koe e btw kaj nas od sh klasa, kojznae od kade e i so so gi ranat pilinjata svinjite itn), jaz ti zboram za salamite, pastetite, kubasicite itn. Vo sive ovie ima soja, nekade mozda pojse soja nego meso.

Тука си во право 100%. Не може да знаеме што има во работите што ги наброја затоа и одбегнувам да ги конзумирам. Исто и за пилињата ги пукат хормони, а ние после ги јадеме, затоа и јајцата се никакви и препорачувам само домашни јајца.

Храната и така ни е лоша па уште ова ни фали. Само пипер и патчиџани летото бе :)

мене ме интересира ако секој ден само вакво конзумираш каква ќе ти биде столицата. секое одење во веце има да биде експлозивно.

мене ме интересира ако секој ден само вакво конзумираш каква ќе ти биде столицата. секое одење во веце има да биде експлозивно.
Hehe, kako i da e sigurno mnogu poretko ke prais okupacija na veceto, i ke zastedis na toalet papir.
:icon_lol:

Soylent go krstile po tie zelenite plocki za jadenje od filmot green soylent, demek hrana na idninata, inace nema vrska so soja.
Како и да е, името им е чист промаршај. Ако јас како потенцијален купувач, прочитам Contains: Soy на амбалажата и име на производот Soylent, и притоа го немам гледано тој филмот кој излегол во 73та, за време турско, голема е веројатноста дека нема да го купам, мислејќи дека се работи за производ од соја.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom