Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ги размрдав ништо. Ја запалив со помош на другата кола, ама како и да е за сигурно ставив нов и сега пали.
си го решил проблемот, кратко и јасно, најлесен тест:) Со што се поднови?

Прашувам оти мене следен акумулатор Exide ми го препорачуваат.

Последно уредено:
GM 5-30w go imas vo skoro site prodavnici za maslo. To maslo go koristat site opeli i nema da ti go trosi.
Те советувам да се префрлиш на друго уље,лично имав проблем а исто и еден другар.Мене ми протропаа хидроподизачи а на другаров му се запали сијаличка за притосок на уље.Го испуштивме,сипавме друго веднаш се угасна
Автоматски споено мислење:

У меѓувреме,еве малку очи да исплакнеме
IMG-bfe32a6d2a63cf8218723ba3b4ca90d0-V.jpg

Ги носат на сервис у Солун,сопственик Коста Јанковски,локација паркинг на хотел Александар Палас

Последно уредено:
Да напоменам дека овој звук го има само кога испуштам кумплунг при поаѓање без додавање на гас. Кога малце ќе додадам гас при тргнување нема звук. Колата е пунто -бензин
Ништо не и е на колата! Со здравје да ја возиш. Ако беше замаец тоа ќе тропа цело време. Која година е?

Па нормално дека тропа ако не даваш гас на поаѓање, не знаеш да работиш со папучите за кумплунг и гас.

За адитиви, мноогу време наназад напишав, самите пумпаши, кога ги прашав за опелот да ставам некое адитивче за мотор, ми рекоа дека горивото што го точат веќе имало некој адитив. Кумот ми работи таму, барем нему му верувам. Зашто како не знам...и скоро секој механичар ќе ви каже подобро 98ца (или 100 самонаречени) отколку 95, и за тоа сме збореле. Самото гориво е терсене. Тоа го имам спомнато и од лично искуство, додека бев пријател со грците пред негде 25 години, кога ставивме грчки бензини према нашиот, како влечеше стокецот. И потоа искуството со бугарскиот (лошо), за време блокадите. У секој случај нашиот бензин не е саглам, истото беше и за дизелот пред икс години кога дизелашите имаа проблем.
Адитиви су маркетиншки трик, биле и ќе останев, едноставно, не ги користите, на стари авта повише проблеми стварав при редовну употребу отколко корист.
Ако за дизел осеќаш дека не ти работи добро мотор, тропа, лупа у место, стави двотактол од 0.5 на цел резервар и ништо повише.
За бензинци, само 100ка од Макпетрол и пун гас, никакви адитиви.

За порано не знам ама моментално имамо најквалитетно гориво у цел регион, не знам зашто мислиш дека бензин е лош. Пошто работу на пумпу можу подетаљно да ти објасну ако те интересира по ПП зашто и како, да не искочи дека рекламирам овдека.

Мислење за buba volkswagen 2002 1.9 tdi за прва кола за женско /?
Добра е само колку коња, почетник може до 100 кс од бубите 1.9 има со 90 и со 110 кс
Нека се стават одма паркинг сензори позади непрегедна е со исфрлени браници крила

Кога ѓаволот си нема работа, по бољерските осигурачи, ќе си игра со кодовите за кола
Го тестирав без целосно скенирање, само пребарување fault codes, ова ми го покажа
P0068 MAP/MAF - Throttle Position Correlation
поопширно на линкот

Ај ќе го пробам денеска бензинот екто од Лукоил, иако немам проблем при возење, да видам како ќе реагира ЕЦУ то на ова гориво.

Па нормално дека тропа ако не даваш гас на поаѓање, не знаеш да работиш со папучите за кумплунг и гас.
Не пријател. До сега не сум научил како активен возач со 35 години возачки стаж и поминати над 500К км. низ цела ЕУ (секако не со пунтото). Сега почнувам да се учам, се надевам ќе успеам да научам. Ти и кога треба да се помрднеш со колата малце едно метро напред гас даваш?

Ништо не и е на колата! Со здравје да ја возиш. Ако беше замаец тоа ќе тропа цело време. Која година е?
2001 год. со 206К (реални, прв сопственик сум). Не тропкаше до пред неколку дена :).

Адитиви су маркетиншки трик, биле и ќе останев, едноставно, не ги користите, на стари авта повише проблеми стварав при редовну употребу отколко корист.
Ако за дизел осеќаш дека не ти работи добро мотор, тропа, лупа у место, стави двотактол од 0.5 на цел резервар и ништо повише.
За бензинци, само 100ка од Макпетрол и пун гас, никакви адитиви.

За порано не знам ама моментално имамо најквалитетно гориво у цел регион, не знам зашто мислиш дека бензин е лош. Пошто работу на пумпу можу подетаљно да ти објасну ако те интересира по ПП зашто и како, да не искочи дека рекламирам овдека.
Имам чувство дека крадат на бензинските во МК, шприца повеќе пења и го лаже сензорот, а овоа врте ко лудо.

Пунтото нема замаец воопшто.Само потисна плоча,хидрауличен друк лагер и ламела

Нека го проверат крстачот прво,полуосивините и зглобовите,а ти земи клуч за тркала и види дали ти се стегнати штрафовите од тркалата.Ако не е тоа проверите држачи на мотор и на крај потисна или друк лагер

Ако нема и друг симптом како тешко да влага у брзина или да тресе на тргање тогаш не е проблемот во сетот(ламела потисна друк)
Лесно шалта мењачот, путер меко оди папучата, не тресе. Стегнати се тркалата камен (проверив). Нека поминат празниците и ќе ја носам на преглед.
Зглоб ако е не би требало повеќе да е изразено на пуни леви-десни како прв симптом? Не ми е јасно зошто само во правец напред тропка а не во рикверц (пробав и тргање во втора под ниска гас исто има поголеми вибрации и тогаш тропка). Кога ќе добие гас како на пример при поаѓање на семафор не тропка.
Други симптоми за крстач, полуосовини или држач на мотор што може да се (и +/- колку се дивжат овие поправки :) -за жал битна работа)? Фала

Последно уредено:
Лесно шалта мењачот, путер меко оди папучата, не тресе. Стегнати се тркалата камен (проверив). Нека поминат празниците и ќе ја носам на преглед.
Зглоб ако е не би требало повеќе да е изразено на пуни леви-десни како прв симптом? Не ми е јасно зошто само во правец напред тропка а не во рикверц (пробав и тргање во втора под ниска гас исто има поголеми вибрации и тогаш тропка). Кога ќе добие гас како на пример при поаѓање на семафор не тропка.
Други симптоми за крстач, полуосовини или држач на мотор што може да се (и +/- колку се дивжат овие поправки :) -за жал битна работа)? Фала
Не ти тропка мењачот нити сетот.

Не ти тропка мењачот нити сетот.
Значи останува да се види зглоб, крстач, полуосовини или држач на мотор. На што ти личи најмногу? Паника ме фаќа веќе од мајстори, сега пред НГ за штопната се искеширав 2000 :)

Мислење за buba volkswagen 2002 1.9 tdi за прва кола за женско /?
Toa e faktički Golf 4...samo so drug oblik na karoserijata( šasijata e ista)
Kako sto ti rekoa...malku e nepregledna...drugo sve e ok
Koga ke ja gledaš...povikaj neloj sto se razbira vo motori, da ne e turboto ili diznite aut. Toa ke go prepoznaeš na odednaš davanje na turaža...izleguva crn čad od auspuh

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom