Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Момци забележав дека ми поткапнува бензин од ауспухот. Шо значи ова?

A zosto ne Fiat Bravo novoto....sekade e falat kolata...i sekade pisuvaat deka e mnogu podobra nego bilo koj da ocekuva. Vo site spisanija se iznenadeni od kvalitetot

Jас ги гледав Киа Стоник 1.2 84кв, Шкода Рапид 1.6мпи и Елантрата тие ми се сега на пик али незнам кој мотор би бил најпогоден
Јас кога би бирал дефинитивно Kia Stonic 1,0 T-GDi 120ks бензин.
Рапидот е најекономичен и можеби најефтин за одржување. Елантрата е најкомотна само една генерација постара од Stonic-от, а и троши најмногу низ град.
Stonic-от, е најдобар за низ град а комотен е и за подолги релации.
Ама само со 1,0 T-GDi 120ks бензин.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Jас ги гледав Киа Стоник 1.2 84кв, Шкода Рапид 1.6мпи и Елантрата тие ми се сега на пик али незнам кој мотор би бил најпогоден
На нов мотор никој не може да ти каже кој е најдобар, дополнително ќе се откриваат проблемите, што на новите возила најчесто се во поглед на електроники. Со Киа не сум имал искуство, јас би бирал Шкода.[DOUBLEPOST=1541341554][/DOUBLEPOST]
A zosto ne Fiat Bravo novoto....sekade e falat kolata...i sekade pisuvaat deka e mnogu podobra nego bilo koj da ocekuva. Vo site spisanija se iznenadeni od kvalitetot
Како се има покажано на тестови за безбедност? Пунтото од 2017та на 60км се правеше хармоника.

Baras kola od salon?
Да да за нови разгледував, а за Фиат го гледав Типо-то али некако песимист сум со Фиат моментално највеќе Хјундаито и Киата ги разгледувам највеќе како опција

Да да за нови разгледував, а за Фиат го гледав Типо-то али некако песимист сум со Фиат моментално највеќе Хјундаито и Киата ги разгледувам највеќе како опција
Rapid 1.2tsi. Golem gepek,dobri performansi,mala potrosnja. Za dolgotrajnosta na motorot nemam info

Eve sajt za dimenziite,performansite i potrosuvacka
https://www.autoevolution.com/cars/

Mi se rasipa svirkata na VW Golf 4. Stiskam, se ok, propaga samo nema zvuk. Otprilika sto kvar e i majstor da preporacate nema da e loso :D fala

Mi se rasipa svirkata na VW Golf 4. Stiskam, se ok, propaga samo nema zvuk. Otprilika sto kvar e i majstor da preporacate nema da e loso :D fala
Samata svirka koja e nekoja vrsta na zvučnik, otkačena zica, rele, ili samiot kontakt na volanot
Sekoj elektricar mozi da ja popravi[DOUBLEPOST=1541350259][/DOUBLEPOST]
Како се има покажано на тестови за безбедност? Пунтото од 2017та на 60км се правеше хармоника.
Puntoto e napraveno na sasija od Opel Korsa....a Fiatot go falat vo sekoj pogled. Cvrst....i iznenaduvački za italijanski koli kvalitetna izrabotka

Момци забележав дека ми поткапнува бензин од ауспухот. Шо значи ова?
Види дали мириса на бензин, ако е вода, нормално е. Ако е бензин, а не е, тогаш фрла вишок гориво од негде, можда... :P

кондензат што го има на секоја кола......овие поновите што имаат поздрави ауспуси, водата неможида истекува на споевите па се исфрла на крајот.

мене два пати досега ми се има случено овој кондензат да ми го исполни целиот ауспух и во зима да немоќам да ја запалам колата. па после тоа со кофа врела вода, црево и инка го одмрзнував целиот систем од почетокот до крајот и со бормашина ја дупчев цевката за да истечи водата

дали е тоа до процент на вода во бензинот?????можеби

Samata svirka koja e nekoja vrsta na zvučnik, otkačena zica, rele, ili samiot kontakt na volanot
Sekoj elektricar mozi da ja popravi[DOUBLEPOST=1541350259][/DOUBLEPOST]
Puntoto e napraveno na sasija od Opel Korsa....a Fiatot go falat vo sekoj pogled. Cvrst....i iznenaduvački za italijanski koli kvalitetna izrabotka
NCAP тестовите се само за Браво до 2009та, не ми е јасно дали немаат направено на поновите, или не ги објавуваат.
Во минатото на овие тестови не беше лошо ни Пунтото, но 2017та беше првата европска кола која добила 0 ѕвезди на тест за безбедност.
Жално е што за да бидат конкурентни со цена, намалуваат на безбедност, со тек на време и развиток на технологијата, наместо да се стремат да направат што е можно побезбедно возило, тие се стремат да направат што е можно поголемо ѓубре.

Sekoj elektricar mozi da ja popravi
Секој може да ја поправи, ама секој и нема да ги земе истите пари. Некој ќе ти каже искрено што точно е, дали само осигурувач и ако е ситно ќе наплати како за две пива, а друг ќе наплати повеќе од што треба ако види дека е некој неискусен плус женско.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom