Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Некој со нож ми ги рушил сите четири гуми, пријавено е во полиција, дали обичното осигурување и за трети лица покрива нешто

Sent from my SM-G357FZ using Tapatalk

дали е нормално да испарува бел дим од капачето кај што се сипува улје се работи за bmw 530d 2004г

дали е нормално да испарува бел дим од капачето кај што се сипува улје се работи за bmw 530d 2004г

Отвори го капачето и сликај го и отворот и капачето од внатрешна страна. Ако има бели ``шапурки`` тоа можи да биди од две работи:
1. Влегува вода во маслото и испарува како емулзија, што значи отварање на моторот(или некој дел),
2.Купуваш масло(како порано Кастролот) кој во себе има одредена количина на влага па дури испари ќе ствара шапурки.
Ако е само дим ,тоа е вероватно испарување на маслото поради висока температура.

Многу е битно дали има или не бели шапурки

Некој со нож ми ги рушил сите четири гуми, пријавено е во полиција, дали обичното осигурување и за трети лица покрива нешто?
Колку што знам не, каско евентуално би покрил ваква штета.

Отвори го капачето и сликај го и отворот и капачето од внатрешна страна. Ако има бели ``шапурки`` тоа можи да биди од две работи:
1. Влегува вода во маслото и испарува како емулзија, што значи отварање на моторот(или некој дел),
2.Купуваш масло(како порано Кастролот) кој во себе има одредена количина на влага па дури испари ќе ствара шапурки.
Ако е само дим ,тоа е вероватно испарување на маслото поради висока температура.

Другар не можам да ти го сликам бидејки денес гледав две bmw ња и двете димеа од кај капачето и газдите рекое демек на bmw не се гледало дали дими на капаче сите така димеле јас не се разбирам многу па за тоа да прасам тука вака некако https://www.youtube.com/watch?v=RqLfgIukXUc[DOUBLEPOST=1475183067][/DOUBLEPOST]

Другар не можам да ти го сликам бидејки денес гледав две bmw ња и двете димеа од кај капачето и газдите рекое демек на bmw не се гледало дали дими на капаче сите така димеле јас не се разбирам многу па за тоа да прасам тука вака некако https://www.youtube.com/watch?v=RqLfgIukXUc

Форд фокус мк1, предницата тропка кога се испушта кумплуг, удара така благо пред да повлече, каков е овој проблем? што треба да се смени, многу голема работа е или нешто ситно?

Форд фокус мк1, предницата тропка кога се испушта кумплуг, удара така благо пред да повлече, каков е овој проблем? што треба да се смени, многу голема работа е или нешто ситно?
Druk lager, držač na motor, jabučica, samiot diferencihal(lufta) , zglob.......listata e ogromna i zatoa piši malku podetalno od kade e zvukot i kakov e-metalen,tap.....

Здраво,

Чисто информативно, дали некој може да ми наброи која е задолжителната опрема за кола со атестиран плински уред?

Доста контрадикторни информации добив, особено за противпожарен апарат(задолжителен/не). Знам дека имаше измени во овие закони, ама незнам што е моментално задолжително.

Фала и поздрав

Здраво,

Чисто информативно, дали некој може да ми наброи која е задолжителната опрема за кола со атестиран плински уред?

Доста контрадикторни информации добив, особено за противпожарен апарат(задолжителен/не). Знам дека имаше измени во овие закони, ама незнам што е моментално задолжително.

Фала и поздрав
Едно време имаше измена на законот каде стана задолжително ПП апарат, меѓутоа во меѓувреме мислам дека се врати на старо. Досега никој не ми побарал ПП апарат, и од причина што мислам дека веќе не е потребен не го носам во кола.

Едно време имаше измена на законот каде стана задолжително ПП апарат, меѓутоа во меѓувреме мислам дека се врати на старо. Досега никој не ми побарал ПП апарат, и од причина што мислам дека веќе не е потребен не го носам во кола.
Сите досега ми дадоа сличен одговор на твојот. Не требаше, па требаше, сега најверојатно пак не треба да се носи. (:
Стварно неможам да си дозволам казна, има ли некој точна и моментално актуелна листа на задолжителна опрема? За кола со плински систем.

Сите досега ми дадоа сличен одговор на твојот. Не требаше, па требаше, сега најверојатно пак не треба да се носи. (:
Стварно неможам да си дозволам казна, има ли некој точна и моментално актуелна листа на задолжителна опрема? За кола со плински систем.
ПП Апарат јас колку што знам е задолжителен и баш пред едно 4 месеци ми побараа на рутинска контрола иако возам дизел кола. Знам дека измената беше околу големината/тежината на апаратот а не околу тоа дали да се има или не. Тоа е моето мислење.

Тој ПП апарат си го носиш за себе,не го носиш за друг,лично за себеси,за недај Боже нешто да се потпали..Јас си носам,ама колку е исправен незнам..

Тој ПП апарат си го носиш за себе,не го носиш за друг,лично за себеси,за недај Боже нешто да се потпали..Јас си носам,ама колку е исправен незнам..
Баш поради себе не го носам, би ми одземал драгоцено време доколку е неисправен во таква ситуација. Додека ја правев контролата на 6 месеци и знаев дека е исправен, го носев.

Jaс носам еден од 2 литра веќе добри 12 години.
Пред некој месец го носев кај сервисер за ПП апарати да го провери, и ми рече дека е ОК, само потребно е на секои 6-7 месеци убаво да расклапа и се ќе биде ОК.

Баш поради себе не го носам, би ми одземал драгоцено време доколку е неисправен во таква ситуација. Додека ја правев контролата на 6 месеци и знаев дека е исправен, го носев.

А во таква ситуација со што би гасел?Или носиш тубиче од 30 литра вода,па да гасиш?[DOUBLEPOST=1475262604][/DOUBLEPOST]Со што да се спречи понатамошна корозија?Со некој спреј нешто,боја да се намачка или?Имам 2-3 точки корозија кај левото предно тркало,околу калникот,не е многу,не е ништо тоа,ама со што да се спречи да рѓосува понатаму?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom