Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
So da vi pravam koga ne znaete da se snajdete. Inaku so se koli tice vo Slovenija se znae, vo Celje sve moze da se napravi, tamu ti e sverc i dalavera centar na drzavata. :icon_lol: profesionalci.

Овци има насекаде. А кога ќе те видат странец едвај чекаат да те избричат на суво. И за гребаница ќе се мрштат. Целта е некое евро да лапнат де.

Slovencite za kur ne gi biva za takvi raboti. Imam dvajca so mi sreduvaat tehnicki tamu ako treba, vo Celje i Maribor. Na kogo mu treba slobodno neka kaze, tehnicki 33 evra +100 evra za mene i zavrsena rabota.
Аха добро. Еве одма истава процедура ќе ја правам при секоја регистрација. Остави ТРР ;)

So da vi pravam koga ne znaete da se snajdete. Inaku so se koli tice vo Slovenija se znae, vo Celje sve moze da se napravi, tamu ti e sverc i dalavera centar na drzavata. :icon_lol: profesionalci.

Овци има насекаде. А кога ќе те видат странец едвај чекаат да те избричат на суво. И за гребаница ќе се мрштат. Целта е некое евро да лапнат де.

Најдов мерцедес е класа w211 се како што сакам, само има еден проблем...Нема навигација а мене ми треба тоа.Дали некој знае дали може да му се стави(надогради) навигација оригинал од мерцедес и дали би работела без проблем? ( дека од тој тип мерцедеси фабрички има и со навигација и без навигација).

Најдов мерцедес е класа w211 се како што сакам, само има еден проблем...Нема навигација а мене ми треба тоа.Дали некој знае дали може да му се стави(надогради) навигација оригинал од мерцедес и дали би работела без проблем? ( дека од тој тип мерцедеси фабрички има и со навигација и без навигација).

Купуваш Iphone 4s инсталираш Навигон и имаш топ навигација. Не гледам проблем.

Купуваш Iphone 4s инсталираш Навигон и имаш топ навигација. Не гледам проблем.
Оти ајфон ? Па баш и ајфон4с да му трокира башка е минијатурно како кибрит

Земи си некој таблет или ноте 3/4 или па некој друг со 5.5+ инчен екран да осетиш вистинско чуство и на навигација и на се

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Оти ајфон ? Па баш и ајфон4с да му трокира башка е минијатурно како кибрит

Земи си некој таблет или ноте 3/4 или па некој друг со 5.5+ инчен екран да осетиш вистинско чуство и на навигација и на се

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Може и тоа.

Сакам да прашам за новата Мазда 6 (моделот/ите од 2013 па натака), искуства/критики било што. Не сум за купување, можеби некогаш понатака. Надворештниот изглед, ентериерот и просторноста многу ми се свиѓаат. Она што ме натера да прашам е силното рекламирање на Мазда во САД. Фала.

Вака,сакам да купам ауди(б8) а4 од 2008-2010 година па сакам да прашам дали е подобро да купам дизел 2.0тди или бензинец 1.8.Тука кај мене моментално дизелот е малку поскап од бензинот,но со дизел би имал помала потрошувачка и помалку би плаќал road tax. Од друга страна па ми кажаа дека дизелот би бил поскап за одржување/сервисирање а и читнав дека филтерот(DPF) се блокира при градска вожња и треба да се вози на автопат почесто за да се 'исчисти'.Исто така колку е разумно да се купи со отприлика 80.000-100.000 милји?И за крај да спомнам дека дневно би возел околу 7-8 милји( у два правци) градска за до работа и назад,и ваљда 1-2 викенда у месец би возел на отворен пат.

Вака,сакам да купам ауди(б8) а4 од 2008-2010 година па сакам да прашам дали е подобро да купам дизел 2.0тди или бензинец 1.8.Тука кај мене моментално дизелот е малку поскап од бензинот,но со дизел би имал помала потрошувачка и помалку би плаќал road tax. Од друга страна па ми кажаа дека дизелот би бил поскап за одржување/сервисирање а и читнав дека филтерот(DPF) се блокира при градска вожња и треба да се вози на автопат почесто за да се 'исчисти'.Исто така колку е разумно да се купи со отприлика 80.000-100.000 милји?И за крај да спомнам дека дневно би возел околу 7-8 милји( у два правци) градска за до работа и назад,и ваљда 1-2 викенда у месец би возел на отворен пат.

Топ избор. 1.8T е слаб мотор за таа каросерија. Совет 2.0 ТДИ или 3.0 ТДИ

А со филтерот што прајме?

Филтерот е ситница :) некои 1500 евра максимум или пак плаќаш 500-600 евра за софтверско исклучување. Ауди е тоа не е играчка

А со филтерот што прајме?

ќе го филтрираме, ако не ти држи гзот да го купиш и се плашиш од еден филтер дали ќе ти се затне боље купи си нешто друго као матиз или спарк и така ти е само за до работа.

Филтерот е ситница :) некои 1500 евра максимум или пак плаќаш 500-600 евра за софтверско исклучување. Ауди е тоа не е играчка

Хаха баш е ситница.Не знам кај е 1500евра али тука колку што читнав за ауди а4 филтерот е околу 2000 фунти и го бараат за МОТ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom