Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
хахахаха затоа е направен комплетен сервис :pos: го има ршум направено :D
Барем мерцедесите се лесни за одржување... нема каиш, се менува масло, и најчесто не менуваат ништо друго (а имаш филтер за гориво, филтер за полен, филтер за масло), па пишуваат комплетен сервис направен, драпај си ташаците.... и кај 90% од луѓето врви, си вика има сервис за наредните 40.000, само масло ќе менувам.

Али затоа МЛ-ов ми делува дека пие нафта повеќе од германец пиво за октоберфест.

Колку пие одприлика?

Али затоа МЛ-ов ми делува дека пие нафта повеќе од германец пиво за октоберфест.

Колку пие одприлика?

270CDI
Околу 12-13 литра градска

Бензинците, најслабиот модел (230) околу 17 :D

Колку пие одприлика?
Отприлика 11.5 л на 100 км
--- надополнето: 9 мај 2013 во 19:39 ---
270CDI
Околу 12-13 литра градска

Бензинците, најслабиот модел (230) околу 17 :D
Дизелот 270 трошел 14л/100 км

Дани отприлика за колку пари можам да најдам BMW X3 половен ?

Дани отприлика за колку пари можам да најдам BMW X3 половен ?

Кај половните варира цената
Се зависи до годината, моторот, и најважно состојбата на возилото :)
X3 E83, 2.0дизел...во солидна состојба, некаде 15 000 треба да чини :)

Кај половните варира цената
Се зависи до годината, моторот, и најважно состојбата на возилото :)
X3 E83, 2.0дизел...во солидна состојба, некаде 15 000 треба да чини :)
А што е подобро според тебе ML или X3 ?

Незнам, не сум ги имал ни едното ни другото па да дадам стучно мислење
Но ипак ќе кажам ML, поголема класа е од Х3 :)
Најдобро би било BMW X5 ама многу пари се во прашање :D

Колку пие одприлика?
Даваш 10.000 евра за половно возило и те интересира колку троши o_O не сум имал искуство со 270 CDI, мада имам 220 Cdi во ц класа од 2002 година... автоматик, ладен, знај 12 литри на борд да покажи низ град.

А 11.5 бензинецот ? Ма дај...
Сигурно, ако го вози баба ми... дај да го повозам јас, да видиш како ќе ја дуплираме бројката :)

Шала на страна, за градско возење имам поприлично тешка нога и не возам да ми троши по борд најмалце ...

Даваш 10.000 евра за половно возило и те интересира колку троши o_O не сум имал искуство со 270 CDI, мада имам 220 Cdi во ц класа од 2002 година... автоматик, ладен, знај 12 литри на борд да покажи низ град.

Сигурно, ако го вози баба ми... дај да го повозам јас, да видиш како ќе ја дуплираме бројката :)

Шала на страна, за градско возење имам поприлично тешка нога и не возам да ми троши по борд најмалце ...
Не 11.5 , но дизелот фазла од 14л не троши низ град

Јасно е правилото дека зимаш кола што можеш да ја раниш и одржаваш:)

Мада многу луѓе ги има низ земјава со друга филозофија.

П.С. се имам возено само во 270 CDI и нема што да се збори... само мислам нема смисла ако немаш потреба за подолги релации или ако имаш 5 деца, да зимаш за низ град за до работа ваков гладен вол :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom