Кај мене срка на 5000 км,некои 700-800 грама.Заокружено литар,нецелосен.Нема лага.
Црн чад има бајаги или нормално?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај мене срка на 5000 км,некои 700-800 грама.Заокружено литар,нецелосен.Нема лага.
Црн чад има бајаги или нормално?
Sve zavisno od mašinata,npr TDi ne troši ulje,SDi trošat litar na 3-5000km, ponovite 2.0 tdi trošat najmalku 0,3-0,5 litra na 1000km 1.8T troši i do litar na 1000km.... nema pravilo.Што подразбираш по малку уље? колку е за тебе нормално? 1л на 1000км? нормално е неколку мл а не литри.
Sve zavisno od mašinata,npr TDi ne troši ulje,SDi trošat litar na 3-5000km, ponovite 2.0 tdi trošat najmalku 0,3-0,5 litra na 1000km 1.8T troši i do litar na 1000km.... nema pravilo.
Ako nekoj ima servisna kniga poglednete vnatre vo fabričkite specifikacii ubavo si pišuva deka ima tolerancija za potrošuvačka na ulje,vo zavisnost od tipot na motorot od 200 grama pa do litar na 1000km.
Ako e otiden motorot ke dimi belo(na zagrean motor),malku crno ako dimi toa e sasvim normalno za sekoj dizel.На ретровизор ептен слабо,и тоа под високо оптеретување.Или со трета кога возам 25-30 е тогаш има црн чад.Ја мислам во границите на нормалата е чадот.
Ako 1.8T go gaziš nonstop na visoki vrteži može i 2 litra na 1000 da lapne.Нели ПРЕмногу ќе му дојде литар на 1000 км?
Ako e otiden motorot ke dimi belo(na zagrean motor),malku crno ako dimi toa e sasvim normalno za sekoj dizel.
Ako 1.8T go gaziš nonstop na visoki vrteži može i 2 litra na 1000 da lapne.Нели ПРЕмногу ќе му дојде литар на 1000 км?
Ako e otiden motorot ke dimi belo(na zagrean motor),malku crno ako dimi toa e sasvim normalno za sekoj dizel.
--- надополнето: 1 март 2013 во 01:31 ---
Ako 1.8T go gaziš nonstop na visoki vrteži može i 2 litra na 1000 da lapne.
valvoline
Викаш ТДИ не троши,е ако троши литар на 3000км тогаш има проблем или нема?
Cruise
Штом нема густ црн чад,нема проблем моторот,у рамки на нормала ти е.
инаку за бел се знае дека е капут ама немора да значи,може да е и турбото у прашање.
А ако троши литар на 1000км моторот има сериозен проблем и не верувам дека ниеден производител ке напише такво нешто како демек дозволено е. Обично алфите дизел трошат литар уље на 3-4000км ама кај нив тоа е нормално,такви се фабрички.Секоја Алфа ист проблем.Ама другите марки не би рекол.
Ako si ima kompresija nema problem. Nova kola se dešava ulje da troši,kamo li stara.valvoline
Викаш ТДИ не троши,е ако троши литар на 3000км тогаш има проблем или нема?
Cruise
Штом нема густ црн чад,нема проблем моторот,у рамки на нормала ти е.
инаку за бел се знае дека е капут ама немора да значи,може да е и турбото у прашање.
А ако троши литар на 1000км моторот има сериозен проблем и не верувам дека ниеден производител ке напише такво нешто како демек дозволено е. Обично алфите дизел трошат литар уље на 3-4000км ама кај нив тоа е нормално,такви се фабрички.Секоја Алфа ист проблем.Ама другите марки не би рекол.
Fiatoviot 1.9TD e promašena investicija,toa e veke drug problem.Ја сумњам и на дизна затната што се однесува до чадењето,оти добро влече,пали од прва,али немора да значи дека се е во ред со моторот.Мајсторов,вика дека за дизел е нормално да троши од 3000-5000 км литар масло,значи механичар го вика тоа,не јас,или било кој.
Моторот ако е 1.4 можеш да имаш проблеми.Planiram da ja kupuvam do ponedelnik a kolata e
1998
godina , 400 evra inace e kolata, servisna kniga komplet dokumentacija so smetki na site menuvani raboti, gorivo mi rece deka trosi okolu 6-7 ali zavisi kako gazes na gasta. bas me interesira ako ima nekoj so iskustvo okolu takva kola. ako imate nekoj poznajnik ke sakate li da mi napravete usluga da prasate.
Nekako mnogu niski ovie cenive? Na naši tabli ili u cemu e fora? Po 500 evra se otkupuvaat bravi za delovi. Coupe se odlični mašinki,5 pati podobar auto od brava. samo problem e za delovi.hahaha da i toa sto vikas. nego se mislam za
Hyundai Coupe 1.6 450 € bencinski motor, 1599 ccm, 84 kW / 115 KM
???
5000 km zasega, 0 maslo istroseno...Никој не рече дека троши литар масло на 500 км.Јас пишав дека е релативна работа.На сите форуми што сум читал,сите викаат дека е сосема нормална работа да има благо трошење на масло,не литар масло на некои 500-600 км,тоа е више за отпад.Мислев на тазе ремонтираниот Мерцедес,не се прај будала.
И сакаш да кажеш дека ако тргнам за Германија со колата треба во Љубљана да ставам 1 литро масло, па после во Хановер, па на враќање истата приказна? Ова нити е нормално нити е здраво. Само од тебе го имам слушнато и од никој другAko 1.8T go gaziš nonstop na visoki vrteži može i 2 litra na 1000 da lapne.