Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Шо имаш намера да отвараш/менуваш?

Па според симптомите дихтунг и тестирање/рамнење глава сигурно ќе треба, друго зависи што состојба ќе најдиме кога ќе се отвори моторот. 3000 ден. некако многу ми изгледа, само за отворање и затворање на моторот, делојте секако јас ќе си ги купам :coffee:

Па според симптомите дихтунг и тестирање/рамнење глава сигурно ќе треба, друго зависи што состојба ќе најдиме кога ќе се отвори моторот. 3000 ден. некако многу ми изгледа, само за отворање и затворање на моторот, делојте секако јас ќе си ги купам :coffee:
Па ако видиш, земаат 500-1000 денари за менување каиш. Кај тебе ем тоа треба, ем треба да ја вади главата надвор, да ја растури од вентили тинтири минтири...

Не се многу.

Каде да најдам мали сијалички за таблицата позади, ми прегореа. Сакам да најдам со синкаста светлина, најдов обични само како што беа предходно, најдов и такви со јака светлина и сини од Филипс али беа 900 денари... за 2 мали сијалички за таблица... нема смисла. Помош ?

Ако си од Ск тркни до Логин системи имаат сини ЛЕД диоди џамбо значи пречник 8мм.Подолгата нога оди на +,а на неа се става отпорник од 680ома.Пократката оди на -.Е сега ке треба прегорените сијалички предниот дел да го скршиш внимателно,да ги извлечеш жичките,и да ја вметнеш диодата,со тоа што прво ке ја вметнеш диодата па ке го залемиш отпорникот.Мене ми се така направени,и еве ги тераат.Значи убав ефект имаат ноке,а за ич пари добиваш многу...

Се надевам дека ке се снајдеш:)

Картер за бора 1.9 колку кошта?
Isti e od golf4.
Može stariot da go popraviš,ako e aluminski ke se zavari so argon,nema gajle. Ako ti fali parče ke treba da najdeš za da možat da go zakrpat. Na eden prijatel menjacot mu go svajcuvaa so argon,eve 3 godini ne pustil ni kapka.

Isti e od golf4.
Može stariot da go popraviš,ako e aluminski ke se zavari so argon,nema gajle. Ako ti fali parče ke treba da najdeš za da možat da go zakrpat. Na eden prijatel menjacot mu go svajcuvaa so argon,eve 3 godini ne pustil ni kapka.
50е ми го нудат половен,како е оваа цена колку идат на ново?

Ако си од Ск тркни до Логин системи имаат сини ЛЕД диоди џамбо значи пречник 8мм.Подолгата нога оди на +,а на неа се става отпорник од 680ома.Пократката оди на -.Е сега ке треба прегорените сијалички предниот дел да го скршиш внимателно,да ги извлечеш жичките,и да ја вметнеш диодата,со тоа што прво ке ја вметнеш диодата па ке го залемиш отпорникот.Мене ми се така направени,и еве ги тераат.Значи убав ефект имаат ноке,а за ич пари добиваш многу...

Се надевам дека ке се снајдеш:)

Пријателе ке ти кажам фала и алал да ти е во едно, само не би пробувал вакво нешто зошто ич не се разбирам. Знам само како треба да ги сменам постоечките со нови сијалички :) Изгледа на интересна финта која ти се нашла и си добил добар ефект, браво. Сепак ке пробам со бензискиве :)

Луѓе пред извесен период земав Фиат Пунто 2001година, го наследив дома од моите, па затоа штп не сум запознаен со колата, сакам да прашам нешто. Имено кога стискам на копчето trip ми покажува 12-13 л просечна потрошувачка а ја му ставам по 300 денари бензин и возам по 50-60 км. Дали често знае да греши така комшјутерот или тоа и не е баш веродостојно, исто така во мисла ми е да не е некој дефект што знае понекогаш да сецка, сменив свекици нови ставив boch и малце се поправи сецкањето али пак сецка понекогаш. Инаку се работи за 1.2 мотор со 75кс

Фала
drugarce bombinata i kablite se sigurno skapani sepak se stari od svejcici do neze da gi smenis i ce nemas maka vidi kako odat na staro zemanje nikako samo novi pozdrav pa kazi kako pomina

Пријателе ке ти кажам фала и алал да ти е во едно, само не би пробувал вакво нешто зошто ич не се разбирам. Знам само како треба да ги сменам постоечките со нови сијалички :) Изгледа на интересна финта која ти се нашла и си добил добар ефект, браво. Сепак ке пробам со бензискиве :)

Провери во Ауто Стил шо продаваат навлаки во Железара дали имаат такво нешто и провери во Хубо Маркет мислам дека имаат она што ти треба.Поздрав

Од што најчесто се расипува алтернатор, и дали се расипува алтернаторот или реглерот во него?
денеска го однесов на сервис(fiat doblo)и викаат цркнат е алтернаторот, што како не кажуваат, дали има шанси да се поправи некако или мора нов

Од што најчесто се расипува алтернатор, и дали се расипува алтернаторот или реглерот во него?
денеска го однесов на сервис(fiat doblo)и викаат цркнат е алтернаторот, што како не кажуваат, дали има шанси да се поправи некако или мора нов
Ima razni tipovi,najveke crknuvaat cetkicite na reglerot ili samiot regler,a ponekogas i diodite. Sve se poprava,edino zaebano e ako crknal statorot(izgoreni žici). E togas ne se isplaka da se poprava,ustvari može i vo toj slučaj samo treba da se najde dobar majstor sto ke navie-napravi novi kalemi od žica.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom