Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Ако не сум информиран на суд не признавам вина. Мојот адвокат нема да докажува дали имам вина или не туку дали доказите против мене се легално прибавени или не. И затоа има знаци. Кога ќе видиш таков знак намали со брзина. Тоа и е поентата на цела прича а не да ти пишат казна.
Ја па мислев дека поентата е да возиш со пропишаната брзина, да немаше телетабиси што мислат дека возат ф1 немаше ни да има потреба од камериве.

Не секогаш имаш знаци, пример во Шведска има знаци за фиксните камери ама имаат и мобилни камери кои ги ставаат привремено на рандом локации

Дали ти признаваш вина или не е сосем небитно, бар пола од осудените не признаваат вина па си ја плаќаат казната
Не се секирај исклучок нема да бидеш

Кога бев во МК, на автопатот Скопје - Гевгелија забележав на 2-3 места нешто како контролна станица и апликацијата ми ја покажува како мерна станица за брзина. Дали на некој му стигнала казна од овие направи по пошта и која е нивната функција?
Која апликација?

Здраво,
При продажба на возило, која сума да ја пишеме на нотар за да нема голем данок?

Ја па мислев дека поентата е да возиш со пропишаната брзина, да немаше телетабиси што мислат дека возат ф1 немаше ни да има потреба од камериве.

Не секогаш имаш знаци, пример во Шведска има знаци за фиксните камери ама имаат и мобилни камери кои ги ставаат привремено на рандом локации

Дали ти признаваш вина или не е сосем небитно, бар пола од осудените не признаваат вина па си ја плаќаат казната
Не се секирај исклучок нема да бидеш
Е што е поентата пример фаќаат некој под дејство на алкохол. Му пишат казна и ... го пуштаат да продолжи да си вози. Ги интересираат парите а не дали човекот што продолжил да вози ќе излета од пат ќе се убие или ќе убие некој.
За таков случај DUI Driving Under Influence иди шлеп служба на лице место тебе одма ти ставаат лисици и одиш во затвор.

И ајде да поштоваш знаци па има места кои се стапица за казни. Пример знак 80 на кривина веднаш има знак 50 и после знакот од грмушката ти скока полицаец пред кола :)
Поента безбедност хаха
Во Канада пример ќе има уште еден дополнителен знак 50 со стрелка над него.
Тоа значи наскоро брзината ќе биде 50 почни да намалуваш. И така безбедно полека ќе намалиш до следниот знак 50.

Исто има случаи кога освен казна и осигурањето на возилото ти се зголемува. Пример ти си возел брзо што значи дека шансите да направиш сообраќајка се поголеми па ти ќе плаќа повеќе за осигурување на автомобилот.

И возачката може да ти ја земат. Ти вика тоа што ти е дозволено да ги користиш патиштата не ти е загарантирано право туку е привилегија која може да ти биде одземена доколку на ги поштоваш правилата...

Е што е поентата пример фаќаат некој под дејство на алкохол. Му пишат казна и ... го пуштаат да продолжи да си вози. Ги интересираат парите а не дали човекот што продолжил да вози ќе излета од пат ќе се убие или ќе убие некој.
За таков случај DUI Driving Under Influence иди шлеп служба на лице место тебе одма ти ставаат лисици и одиш во затвор.

И ајде да поштоваш знаци па има места кои се стапица за казни. Пример знак 80 на кривина веднаш има знак 50 и после знакот од грмушката ти скока полицаец пред кола :)
Поента безбедност хаха
Во Канада пример ќе има уште еден дополнителен знак 50 со стрелка над него.
Тоа значи наскоро брзината ќе биде 50 почни да намалуваш. И така безбедно полека ќе намалиш до следниот знак 50.

Исто има случаи кога освен казна и осигурањето на возилото ти се зголемува. Пример ти си возел брзо што значи дека шансите да направиш сообраќајка се поголеми па ти ќе плаќа повеќе за осигурување на автомобилот.

И возачката може да ти ја земат. Ти вика тоа што ти е дозволено да ги користиш патиштата не ти е загарантирано право туку е привилегија која може да ти биде одземена доколку на ги поштоваш правилата...
Дали тоа викаш дека треба да се почитуваат правила со примери е или почитување само за Канада важи ?

E vo Evropa ne e taka. Bash gi zabole dali ti blica v ochi!
Podobro recheno se so crveno svetlo.
A shto se odnesuva do kaznata vo germanija dobiva kazna vozachot i toj mora da se gleda!

Vo avstrija plajcha toj shto e sopstvenik na voziloto ili ako e nekoj drug so kaznata mu doajga i pismo za "lenkererhebung" mora da im vrati odgovor so informacija i podatoci od toj shto vozel.

a i mnogu drzhavi imaat sklucheno dogovori za prifajchanje /prosleduvanje na kaznite.
Taka da ako te slikaat vo germanija i kaznata e Primer 50 Evra zaedno so prosledunvanje vo Avstrija ce ti bidi ca. 120€
Inache germanija ne prosleduva kazni do mislam 25€.
Avstrija prosleduva od 70€

slichni dogovori ima i pomedju Schweiz , Lichtenstein
Treba samo da se donesi Paragraf deka snimanje na Prekrshoci i samo vo sluchaj koga ima prekrshok ne e narushuvanje na privatnosta.
Makar shto srbija snima se zhivo i divo. Taka da se e mozhno i nema zhalenje ako go pushtat vo upotreba . Edinstveno shto pomaga e Cigla pod pedalata za turazha!
Мој другар пред 10-тина години имаше аплицирано за набавка на оружје, и одбиен е бидејќи во казнената евиденција од судот му фигурирале 7...8 казни во Германија. Што за сообраќај, што за прекорачување на некои рокови околу престојувањето...така нешто

Значи швабите уште одамна ги испраќаат казните до матичните земји. Е сега кој ги процесуира...кој не е знак прашалник

Некој да каже искуства околу цитроен ц5 ? Нешто околу моторот кој им е погоден и счично ?

И за рено меган 3 збор два ?

Некој да каже искуства околу цитроен ц5 ? Нешто околу моторот кој им е погоден и счично ?

Abe decki,
Sekoe vozilo e individualno i vakvi prasnja mozhat samo i da vi nashtetat.
Kako vtoro koj c5.

Inache jas nikogas ne bi zel niedno francisko vozilo.
A c5 imaat cesti problemi so hidraulika, klima, so centralno zaklucuvanje.....

2009/10 тие години..
I pak nishto ne kazha!
Abe pishi konkretno, koj motor koj menjac, koj model tochno.
Inache 2.0 HDi e mnogu dobar motor i mnogu elasticen. Ama shto ti vredi motorot ako ti rikni hydraulikata ili ako ne e smenet remenot.
Vo sekoj slucaj paushalno kazhano c5 samo od nekoj svoj kupuvajne koj znajsh deka ja cuval i negual.
Inache mozhi debelo da naebish

Ili ako se informirash onaka paushalno togas baraj germanska kola ili Toyota.
I nareden pat javi se so konkretni podatoci.

Последно уредено:
I pak nishto ne kazha!
Abe pishi konkretno, koj motor koj menjac, koj model tochno.
Inache 2.0 HDi e mnogu dobar motor i mnogu elasticen. Ama shto ti vredi motorot ako ti rikni hydraulikata ili ako ne e smenet remenot.
Vo sekoj slucaj paushalno kazhano c5 samo od nekoj svoj kupuvajne koj znajsh deka ja cuval i negual.
Inache mozhi debelo da naebish

Ili ako se informirash onaka paushalno togas baraj germanska kola ili Toyota.
I nareden pat javi se so konkretni podatoci.
Добро фала ти..точно паушално прашав но пишав на првото прашање кој мотор им е погоден.. ете 2.0 HDI e ok мотор но ова што спомнуваш хидраулика и слично не ми фаќа око..јес да колата е топ но што дека..

2.2hdi 170ks biturbo motor odlicen. Ama hidraulika,centralno,racki od vratite,radio,navigacia dosta losi. Tie se skapi vozila za odrzavanje ali voznjata e ok. Istoto e i so 2.0hdi. dobar motor ostanatoto so ti napisav treba da se pazi. Plus dizel ko dizel imame
Zamaec
Egr,dpf
Klapna za gasenje znaj da ostani otvorena/zatvorena
Map i maf senzor na meta ako dpf e problem.
Reno megan edino so znam 1.9dci i 1.5dci se dobri motori.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom