Дечкото Мишо од MR Engines кај што ремонтираат мотори во еден од клиповите изјави,доколку сакате моторот да ви трае што подолго менувајте масло на 10000км,кога купил нова кола ги прашал вработените во автосалонот на колку км поминати менуваат масло они му рекле на секои 20000км,овој им рекол дека ќе оди 2 пати да му менуваат на тие 20000км а вработените му рекле дека не можат да му менуваат масло 2 пати на 20000км туку само еднаш па овој како конечен одговор им рекол во ред сам ќе си го менува маслото и дека гаранцијата не му е потребна со оглед на тоа дека е професионалец за механика.
Ако оставиш да мењаш масло во било кој сервис во Германија, веројатноста да добиеш 229.51 е еднаква на 5%.
Секаде ставаат од најефтиното и најтенкото или најдебелото масло што може да го најдат за џабе пари а притоа го наплатуваат 3х поскапо од најскапите брендови.
Imam pishuvano, na moja kola samo jas stavam raka!
Edinstveno shto go pravam vo Service e vo Mercedes- Skopje, im ja davam tubata so maslo i im velat da go zamenat kako i Filter za vozduh i Diesel. Za vozvrat si plajcam 50ina € i dobivam vo Servisna knishka, sega e online porano vo Serviceheft, pechat deka e napraven Service.
I toa go pravam samo zaradi toj pechat!
Imam pishuvano, na moja kola samo jas stavam raka!
Edinstveno shto go pravam vo Service e vo Mercedes- Skopje, im ja davam tubata so maslo i im velat da go zamenat kako i Filter za vozduh i Diesel. Za vozvrat si plajcam 50ina € i dobivam vo Servisna knishka, sega e online porano vo Serviceheft, pechat deka e napraven Service.
I toa go pravam samo zaradi toj pechat!
Neznam ti shto mislis, kaj mene funkcionira!
A i koja e razlikata za Service napraven vo Germanija kaj nekoj idiot i vo Skopje?
Ako ne drugo barem vo Skopje pijalocite se gratis
I kaj mene na audi long service e na 30000km/2 god. Jas od Sep 2024 do Sep 2025 izvoziv 50000km i menjav 2 pati. Ako menjam na 10k ke treba 5 pati godisno da menjam.
Starata kola na long service mi bese, ja prodadiv so okolu 250k km i ene uste ja vozat. Na posleden MOT u Juni 2025 pokazuva 312k km.
Obicno gi prodavam kolite koa ke stignat do 200-250k taka da neka mu ja misli naredniot.
Za potrosuvacka ne se zamaram poso varira, segasnata kola prvo nesto so pravam e menjac u sport i start stop isklucen i pak pokazuva okolu 5-6l na 100km. i spored izvozeni km i staveno gorivo tolku ispagja.
Pred dve nedeli vozev Q7 50tdi 2024god sho mi bese daden na besplatno testiranje od Audi na 2 dena ali prodolzija na 3 dena. Kolata e 286ks, tezi 2.2t i pokazuvase okolu 8-9l na 100km i toa pak so menjac u sport.
Problem u mk e sho shitkaat koli so pola milionce i im kazuvaat menjaj ulje pocesto za da ti trae motorot.
Дечкото Мишо од MR Engines кај што ремонтираат мотори во еден од клиповите изјави,доколку сакате моторот да ви трае што подолго менувајте масло на 10000км,кога купил нова кола ги прашал вработените во автосалонот на колку км поминати менуваат масло они му рекле на секои 20000км,овој им рекол дека ќе оди 2 пати да му менуваат на тие 20000км а вработените му рекле дека не можат да му менуваат масло 2 пати на 20000км туку само еднаш па овој како конечен одговор им рекол во ред сам ќе си го менува маслото и дека гаранцијата не му е потребна со оглед на тоа дека е професионалец за механика.
Voa se prikaski deka servisot ke odbie da mu menja ulje. Ova obicno e za dobie poveke na gledanost. Nieden servis nema te odbie da ti prae servis duri i sekoi 5000km ako sakas. Zosto bi odbile koa za 15min rabota ti zimaat ubava suma pari. Nema logika toa sho go kazal.
Tuku za kolku se prodolzuva vekot na motorot? Prasuvam oti kaj mene starata kola e na 312k km a ja 6-7godini menjav na long interval i motorot predese
Segasnata momentalno e na 190k km i pak motorot si predi. Se mislam ovaa da ja cuvam za odenje na rabota dodeka motorot da crkne samo poso ima mnogu dodatna oprema i radi komfort.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.