Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Пред некоја ден ми излезе на Б92 платена реклама каде нудат предни фарови за Ауди А6 ,,за само 500 000 динара,, или по нашки за 4000 евра :tapp:
Всушност, 4300€. Матрикс светлата на Ауди се изгор скапи, и е единствен дел на колата што ме плаши од цркнување.

Всушност, 4300€. Матрикс светлата на Ауди се изгор скапи, и е единствен дел на колата што ме плаши од цркнување.
или мавање на куче волеј со преден десен фар.....:vozbud:

Оваа ценовна политика е можна само заради тоа што луѓето на запад и онака ги земаат автомобилите на лизинг и со тоа ја исплаќаат реалната вредност на автомобилот за 5 години. Ова е само да го одврати купувачот кој сака да вози половен автомобил, пошто денес ќе е фарот, утре нешто друго и така.

Ова оди во насока да автомобилите за државите со пониски примања да бидат луксуз, па тој вакум да го покријат со некакви кинески варијанти што во крајна сметка од економски аспект ќе им пука во нога на овие големи играчи.

Оваа ценовна политика е можна само заради тоа што луѓето на запад и онака ги земаат автомобилите на лизинг и со тоа ја исплаќаат реалната вредност на автомобилот за 5 години. Ова е само да го одврати купувачот кој сака да вози половен автомобил, пошто денес ќе е фарот, утре нешто друго и така.

Ова оди во насока да автомобилите за државите со пониски примања да бидат луксуз, па тој вакум да го покријат со некакви кинески варијанти што во крајна сметка од економски аспект ќе им пука во нога на овие големи играчи.
Abe sakav da pisham deka cenite za toa pola kg plastika se takvi zatoa shto ima budali da gi platat.

Istit far duri i so podobri opcii go kupivme od AliExpress za 650€ i raboti shto se veli i podobro i od original.

Abe sakav da pisham deka cenite za toa pola kg plastika se takvi zatoa shto ima budali da gi platat.

Istit far duri i so podobri opcii go kupivme od AliExpress za 650€ i raboti shto se veli i podobro i od original.
И за АлиЕкспрес ќе му најдат чаре, исто како што ЕГР вентил за Опел, нема шанса да функционира ако е неоригинал.

Последно уредено:
Удирање еднаш у дива свиња на Козјак со 80. Праење колата парче на мене и совозачот ни гребнатинка. Ауди а80
Мој другар удри на селски пат дива свиња со Ауди А4, мислам трета генерација и од ударот замислете се скршило возачкото седиште!!!!

од јака инерција

ПС: бидејќи животното било сеуште живо....проработил тетеецот и така ја докрајчил..... :vozbud:

Kia ceed 1.6Crdi 116ks motorot e na pezo kako kaj mazda ili e cisto korejski motor. Kojma iskustvo so kolava neka pisi.

Kia ceed 1.6Crdi 116ks motorot e na pezo kako kaj mazda ili e cisto korejski motor. Kojma iskustvo so kolava neka pisi.
Нивни, со Хјундаи заедно.
Со мотор сум немал проблем, ама турбината мењата два пати. И сега не е сјајна, кога пали кога не.

мислам дека нема врска со Пежо.....тоа време купував редовно хр Ауто Клуб и никаде не прочитав таква информација

Киа со Пежо нема никаква врска ниту имала во минатото но со Мазда и тоа како бидејки ако не беше Мазда фабриката Киа сеуште ќе продолжеше да произведува фрижидери наместо автомобили.Киа капитал коцкастата што се појави средина на 90 те а ја возеа таксисти имаше оригинален мотор од Мазда по лиценца само постара технологија,Киа Сефиа имаше мотор понова технологија и тоа кога Форд ја спаси Мазда од банкрот поради финансиските загуби кога експериментираше со Ванкел моторот,подоцна ја купи Хјундаи и почнаа да ставаат нивни мотори што се однесува до квалитетот на тој дизел од 1.6 немам информации така да најдобро сам истражувај на интернет.

Мислење за ауди а3 2008-2010 година, дали 1.9 е попаметна опција од 2.0? Најдов еден оглас 2008 2.0 s line quattro, имам негде зачитано дека quattro биле проблематични. Некој искуство?

Мислење за ауди а3 2008-2010 година, дали 1.9 е попаметна опција од 2.0? Најдов еден оглас 2008 2.0 s line quattro, имам негде зачитано дека quattro биле проблематични. Некој искуство?
Прегледај ги клиповите на покојниот Мирко Рашиќ и таму ќе најдеш најпрецизни информации за тие мотори:
Автоматски споено мислење:

Во меѓувреме најдов нешто за нив:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom