Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој да ми кажe колку (отприлика) би ме чинела царина на Audi A6 2.4 бензинец од 2003 година.... :rolleyes: ?!

Дали е можно алтернатор да го преполнува акумулаторот, да го оштети и да се испразни? Утрото акумулаторот го најдов празен (проверив, немаше вклучено сијалици, радио...потрошувачи), го наполнив регуларно, го возев и за назад пак го најдов празен...така на двапати оваа недела. Ми рекоа дека алтернаторот не дека не го полни туку го преполнува па го има оштетено. Требало да се поправи алтернаторот и да се купи нов акумулатор.

Ми треба мислење дали вака нешто може да се случи, за да не фрлам пари џабе на поправка на алтернатор.

Дали е можно алтернатор да го преполнува акумулаторот, да го оштети и да се испразни? Утрото акумулаторот го најдов празен (проверив, немаше вклучено сијалици, радио...потрошувачи), го наполнив регуларно, го возев и за назад пак го најдов празен...така на двапати оваа недела. Ми рекоа дека алтернаторот не дека не го полни туку го преполнува па го има оштетено. Требало да се поправи алтернаторот и да се купи нов акумулатор.

Ми треба мислење дали вака нешто може да се случи, за да не фрлам пари џабе на поправка на алтернатор.
Можи ако е отиден реглерот... носи ја на авто електричар да ти ја проверат добро. Пошто можно е акумулаторот да е умрен и толку.

Значи сепак е можно.
Нешто така ми кажа и мајсторот, некој навој, калем ли, реглер, алтернатор, ги измешав и јас "брзините" :)...штета воопшто не се разбирам од автоелектрика. Фала Џиш

Колку отприлика би коштало и каде би можело да се најде постар исправен мотор од томос над 6 коња?Не е битен преносот.

Колку отприлика би коштало и каде би можело да се најде постар исправен мотор од томос над 6 коња?Не е битен преносот.
Tomos CTX... 80 cm3

Каде да се најде и која цена е отприлика (под 50 евра).
Јас ти кажав шо да бараш... е сега кај ќе го најдиш и по која цена незнам.

Каде се вади зелен картон за да можам да идам надвор од нашите граници со кола, која цена е и колку време важи?
Ми треба за на одмор 10 дена во Албанија.

posocete kade moze da odam na servis za chevrolet vozilo vo Skopje. da ne e ovlasten serviser kako avto kuca , automakedonija itn. bidejki tie lupat za rabotna raka i delovi.

decki kade mozam da najdam najeftin O2 sensor za chevrolet matiaz 1.0 2005 . cenata mi kazaja deka moze da bide od 3500 do 9000 denari. (shto cudo ke beshe toa). mozam da ja naracam po intrenet ili od sosedstvovo nekade. koj znae ne ka pishe.

дечки дали имате искуство со дачија сандеро оваа што е со попустов од 1600 евра за старо возило.
дали сте задоволни од колата?мислења и препораки...
поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom