Прегледај го приврзокот 356823
Дали ова Check battery што ми се појавило е знак дека акумулаторот е при крај или ?
или акумулаторот или алтернаторот. Поверојатно првото. Провери ја на електричар.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Прегледај го приврзокот 356823
Дали ова Check battery што ми се појавило е знак дека акумулаторот е при крај или ?
ToyotaПрегледај го приврзокот 356823
Во врска со мојот пост, испадна дека имам проблем со напон на струјата во случај кога колата е под висока туража 3.000рпм креваше 17волти а шалтаблата правеше гаси пали.Прегледај го приврзокот 356823
И толку висок напон не ти направи друга штета на електрониката?Во врска со мојот пост, испадна дека имам проблем со напон на струјата во случај кога колата е под висока туража 3.000рпм креваше 17волти а шалтаблата правеше гаси пали.
Однесен на електричар при што е изваден алтернаторот(механичар) и утврдено е дека проблемот е до РЕГЛЕРОТ каде истиот бар еднаш е преправан.
Сменет е реглерот така да проблемот е решен.
Фала на реплицирање.
само што се враќам од амсм од онаа нивната превентивната зимска проверка за членови и ми рекоа дека треба да се замени "предна лева кратка јабучица" која секако дека ќе ја сменам ама бидејќи утре е празник а потоа викенд да не ми е мисла вака во од да си прашам што чудо е тоа дали е сложено да се замени и колку е скапо
инаку ако нешто значи се работи за возило citroen c3 II 2012 1.4 HDI
само што се враќам од амсм од онаа нивната превентивната зимска проверка за членови и ми рекоа дека треба да се замени "предна лева кратка јабучица" која секако дека ќе ја сменам ама бидејќи утре е празник а потоа викенд да не ми е мисла вака во од да си прашам што чудо е тоа дали е сложено да се замени и колку е скапо
инаку ако нешто значи се работи за возило citroen c3 II 2012 1.4 HDI
Во врска со мојот пост, испадна дека имам проблем со напон на струјата во случај кога колата е под висока туража 3.000рпм креваше 17волти а шалтаблата правеше гаси пали.
Однесен на електричар при што е изваден алтернаторот(механичар) и утврдено е дека проблемот е до РЕГЛЕРОТ каде истиот бар еднаш е преправан.
Сменет е реглерот така да проблемот е решен.
Фала на реплицирање.
Колку што приметувам не, све си работи што е на дугме а и башка немаше никаков мирис на нешто изгорено и сл.И толку висок напон не ти направи друга штета на електрониката?
Јас ваков сличен звук имам додека возам само од 70-85кмч. Во место(лер) не...Здраво на сите,
Ми се појави чуден звук во моторот. Станува збор за Пежо 207, 1.4 бензинец. Дали некој знае што е проблемот и како може да се поправи?
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=4A7Yy7D8uKY
Поздрав
би рекол од помошните склопови на моторот....или лагер на алтернатор, ролер на каиш...водна пумпа.....Здраво на сите,
Ми се појави чуден звук во моторот. Станува збор за Пежо 207, 1.4 бензинец. Дали некој знае што е проблемот и како може да се поправи?
Поздрав
Здраво на сите,
Поздрав