Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.813
Поени од реакции
42.447
Член од
28 ноември 2022
Мислења
402
Поени од реакции
719
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
250 денари е Унимер....купи и сам ќе испиташ, и плус ќе имаш инструмент гратис

Член од
27 мај 2016
Мислења
367
Поени од реакции
144
Прегледај го приврзокот 356823
Дали ова Check battery што ми се појавило е знак дека акумулаторот е при крај или ?
Во врска со мојот пост, испадна дека имам проблем со напон на струјата во случај кога колата е под висока туража 3.000рпм креваше 17волти а шалтаблата правеше гаси пали.
Однесен на електричар при што е изваден алтернаторот(механичар) и утврдено е дека проблемот е до РЕГЛЕРОТ каде истиот бар еднаш е преправан.
Сменет е реглерот така да проблемот е решен.
Фала на реплицирање.

Член од
7 јуни 2014
Мислења
1.114
Поени од реакции
1.258
само што се враќам од амсм од онаа нивната превентивната зимска проверка за членови и ми рекоа дека треба да се замени "предна лева кратка јабучица" која секако дека ќе ја сменам ама бидејќи утре е празник а потоа викенд да не ми е мисла вака во од да си прашам што чудо е тоа дали е сложено да се замени и колку е скапо :zloo:
инаку ако нешто значи се работи за возило citroen c3 II 2012 1.4 HDI

Член од
25 февруари 2019
Мислења
351
Поени од реакции
203
Во врска со мојот пост, испадна дека имам проблем со напон на струјата во случај кога колата е под висока туража 3.000рпм креваше 17волти а шалтаблата правеше гаси пали.
Однесен на електричар при што е изваден алтернаторот(механичар) и утврдено е дека проблемот е до РЕГЛЕРОТ каде истиот бар еднаш е преправан.
Фала на реплицирање.
И толку висок напон не ти направи друга штета на електрониката?

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
само што се враќам од амсм од онаа нивната превентивната зимска проверка за членови и ми рекоа дека треба да се замени "предна лева кратка јабучица" која секако дека ќе ја сменам ама бидејќи утре е празник а потоа викенд да не ми е мисла вака во од да си прашам што чудо е тоа дали е сложено да се замени и колку е скапо :zloo:

Јабучиците се менуваат посебно од рамето и не се скапи...можно е да мислеле на кратка спона али и тоа не е скапо...макс по 1000 ден. се тие делови за C3-ка.

Инаку од искуство појди си кај добар мајстор за предници зошто тие на техничките прегледи не се баш нај знајни. Мене ми рекоа десниот стабилизатор ти е малку “послаб“ :confused::вонзем:. А предницата камен, ниту тропаше, нити ништо...

Од тогаш само за регистрација кај нив.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.813
Поени од реакции
42.447
најубаво смени све што е потрошено на двете страни и направи центрирање на предница. Ако не направиш центрирање после овакви захвати може колата да не се понаша нормално, воланот да ти забегува лево десно, или ќе ти ги јаде гумите нееднакво.

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
Фала на реплицирање.

Друже провери добро дали ти работи се од електрика на колата....17 волти е голем напон...можно е нешто да има изгорено или осигурачи да не има прегорено.

Член од
7 јули 2022
Мислења
6
Поени од реакции
1
Кога ќе приклучам парното ми дува млако скроз дури и кон ладно, на колата има променето нов термостат и ладник за вода и пак истото, зборнав со неколку мајстори ме советувват да пробаме со перење на казанчето за парно, дали вреди да го перам и дали е комплицирано ако не можам и сам да пробам?

Член од
8 декември 2022
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите,

Ми се појави чуден звук во моторот. Станува збор за Пежо 207, 1.4 бензинец. Дали некој знае што е проблемот и како може да се поправи?
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=4A7Yy7D8uKY

Поздрав

Член од
27 мај 2016
Мислења
367
Поени од реакции
144
Здраво на сите,

Ми се појави чуден звук во моторот. Станува збор за Пежо 207, 1.4 бензинец. Дали некој знае што е проблемот и како може да се поправи?

Поздрав
Јас ваков сличен звук имам додека возам само од 70-85кмч. Во место(лер) не...

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.278
Поени од реакции
15.402
Здраво на сите,

Поздрав
би рекол од помошните склопови на моторот....или лагер на алтернатор, ролер на каиш...водна пумпа.....

argenthessis

Highflyer
Член од
9 јуни 2011
Мислења
1.612
Поени од реакции
2.133
Здраво на сите,

Поздрав

Нешто поврзано со каишот. Веројатно ролер или затегач.

Kajgana Shop

На врв Bottom