Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Воланчето како да е излижано..
Сликите не се од сега..
Просек му испаѓа да мине по 23.500 км годишно..
Ќе да е такси возена,до Солун,наваму-натаму.
Сомнително во секој случај..

Околу километражата, човекот ми рече дека патувал многу (Чешка, Полска, Литванија, Германија..) работел со кучиња :) и километражата е направена во главно на отворен пат.
Воланот е пластичен, нема некои поголеми оштетувања, внатрешно е солидна, седиштата ко нови. Има некои ситни забелешки ама може да се помине преку тоа...

Другар мој вчера купи Ауди А5 2013 година. Сега сака да направи да може колата да ја гледа на телефонот преку ГПС апликација и да му покажува каде се наоѓа во реално време поради безбедност. Може ли да се направи со тој ГПС што го има вградено во онборд компјутерот на колата или треба посебен ГПС уред за такво нешто?

Околу километражата, човекот ми рече дека патувал многу (Чешка, Полска, Литванија, Германија..) работел со кучиња :) и километражата е направена во главно на отворен пат.
Воланот е пластичен, нема некои поголеми оштетувања, внатрешно е солидна, седиштата ко нови. Има некои ситни забелешки ама може да се помине преку тоа...

Zemaj

Пак јас, ми треба мислења за оваа кола.
п.с сериозна е работата :)
Garant se izgoreni ventilite, imase nekolku niz skopjevo so slicen problem i zatoa prodavacite gledaat da se otkacat. Obavezno merenje na kompresija pred kupuvanje, odma ke se vidi dali ima ostetuvanje ili ne, a i se slusa na uvo cudno ke tropka motorot. Poarno frli nekoj dinar za proverka nego da te boli glava potoa, za ovie delovi nema ni za lek.[DOUBLEPOST=1510850281][/DOUBLEPOST]
Имам проблем со парното на поло 2003 год не дува топло ? решение ? што да проверам прво или мајстор да посочите ?
Ako ti kacuva temperatura motorot najcest kvar e zapuseno hladnjace, proveri cefkite so vleguvaat vo hladnjaceto za parno koga e zagreana kolata dali se dvete zeski, ako ne se togas e zapuseno. A ako se zeski togas problem imas vo klapnite za vozduh.[DOUBLEPOST=1510850395][/DOUBLEPOST]
Можеш кола со помалце километри да купиш за тие пари, 170к за бензинец не е малце.
Tie se barem realni ( a moze i tie da se butani), edno na barem 80% odprilika po moja procenka od vozilata kaj nas se so butani kilometri pa sega vidi.

Последно уредено:
Garant se izgoreni ventilite, imase nekolku niz skopjevo so slicen problem i zatoa prodavacite gledaat da se otkacat. Obavezno merenje na kompresija pred kupuvanje, odma ke se vidi dali ima ostetuvanje ili ne, a i se slusa na uvo cudno ke tropka motorot. Poarno frli nekoj dinar za proverka nego da te boli glava potoa, za ovie delovi nema ni za lek.
Во макаутостар можам ли се да проверам? Колку би ме чинело од прилика, знае некој? Споредби и искуства со други сервиси..

sto maslo preporacuvate za 2.0 td ford mondeo, 2001 sakam da gi menam vo motorot i menjacot

sto maslo preporacuvate za 2.0 td ford mondeo, 2001 sakam da gi menam vo motorot i menjacot

Ulje-FORD-formula-plus-10W-40-.jpg

Околу 4 и пол,5 литри..
не е проблем ќе дотурам ако треба, само за што масло да ставам сум крајно збунет, еден мајстор ми вика 10w40 немаш промашај е сега на интернет вика дека 5w30 било најдобро за овој мотор...
mite.png def.png
mitee.png

5w30 е за во зимен период,оти е потенко,и стасува секаде да подмачка кога е ладно.
10w40 е за летен период,оти е погусто,ама кога е потопло времето е поарно..

Зависи колата дали ти го троши маслото..
Според мене сепак е 16 години стара кола,би одел на 10w40.

Каде во Скопје можам да сменам сет ребраст (ПК) Каиш (со затегач, лагер..) на Бмв е90 2006 г ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom