Совет за нова конфигурација

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе им се јавам утре на Амц-овци да ги прашам дали има можност за менување на Матичната во П35, и ставање квад кор, со доплата, ако искаат ја зиам конфигурацијава ич не му ја мислам.
Пс: Бато сефир ми рече дека со куад кор и 667 рам е ок :icon_lol:

Ќе им се јавам утре на Амц-овци да ги прашам дали има можност за менување на Матичната во П35, и ставање квад кор, со доплата, ако искаат ја зиам конфигурацијава ич не му ја мислам.
Пс: Бато сефир ми рече дека со куад кор и 667 рам е ок :icon_lol:

Pogresno si me svatil. Taa konfiguracija sto ti ja napomenav mozes da ja dobies za istite pari. Ako se javuvas ke ti kazat nemoze ili moze ama da doplatis neverovatni ceni.:nenene: I da, quad i 667mhz idat ama quad i 800mhz idat poeke
:pipi:

Што побрза меморија тоа подобро.Јас имам 1066,и или ги терам на 5-5-5-15 или на 800 со 4-4-4-12.А и не се скапи (мислам дека само во Нико ги има).

Бато Сефир ке ти каже дека таа од АМЦ да не си смеел да ја земеш. Не ја прави таа грешка. Башка ке ја имаат на лагер тек у декември, ги прашав, сакав да си го зеам само куќиштето (Од АМЦ освен лим друго не купуем)

Смоле, на Интел не им е битен бендвитот, зошто така се направени да работат со поголем Л2 кеш. За Интел многу побитни се тајминзите и синхронизацијата на рамот со ЦеПеУто (1:1). АМД цица бендвит ко луд, ама тоа зошто контролерот му е на процесор и зашто има мал кеш.

Брза меморија само ако клокаш, ако не си клокер 533 ке ти заврши работа за 1066 процесор, или 667 рам за 1333 процесор. Ако клокаш, ке сакаш да имаш 1066 рам, за да го спуштиш на 800 со 400 фсб и да му затегнеш тајминзи, баш како што правиш ти сега.

се согласувам со Ариотх, болје је Интел, и нвидиа 8800, со 512мб.

Бај д веј, пратката стигна у петокот, пола делови одма отидоа, другото се очекува да се продаде до петок, така да ако сакате нешто до среда-четврток да завршиме работа, ако не, среќна нова 2008ма.

Се зема ОГРОМНА пратка за потребите на апсолвентите и шопинг треската за време на нова година, али изгледа многу брзо ке ја снема.

Треба да склопам некој компјутер до кај 25000 денара.За домашна употреба,за девојка (врло битно),значи ништо спешл,нема потреба од некој графичка,само да не е онборд,со добра звучна картичка и со лцд екран.
Е сеа чекам совети.

Ми треба мала помош, незнам што да изберам и која графичка е подобра:

GeForce 8800GTS 640 GDDR3

или

Sapphire ATI 2900XT 512 GDDR3

Ми треба ИСКЛУЧИВО професионално мислење и помош од луѓе кои знаат што е разликата и што е добро!

До тие што не се многу искусни, НЕ Е СЕ ДО РАМОТ!

Поздрав!

Ми треба мала помош, незнам што да изберам и која графичка е подобра:

GeForce 8800GTS 640 GDDR3

или

Sapphire ATI 2900XT 512 GDDR3

Ми треба ИСКЛУЧИВО професионално мислење и помош од луѓе кои знаат што е разликата и што е добро!

До тие што не се многу искусни, НЕ Е СЕ ДО РАМОТ!

Поздрав!
Еве го моето мислење иако не сум професионалец:
Првата ти е подобра пошо GeForce имаат многу подобри графички од АТИ. Знам многу луѓе кои се заебаа и земаа Ати графички па сега дома кукаат како не се задоволни а фукнале толку пари за нив. Затоа подобро е да си земеш GeForce и тоа по можност (зависи од тоа колку пари планираш да даеш за глафичката) произведена од ASUS.
Се надевам дека ова ќе го земеш в предвид.

Поздрав

Еве го моето мислење иако не сум професионалец:
Првата ти е подобра пошо GeForce имаат многу подобри графички од АТИ. Знам многу луѓе кои се заебаа и земаа Ати графички па сега дома кукаат како не се задоволни а фукнале толку пари за нив. Затоа подобро е да си земеш GeForce и тоа по можност (зависи од тоа колку пари планираш да даеш за глафичката) произведена од ASUS.
Се надевам дека ова ќе го земеш в предвид.

Поздрав

А што е разликата од NVIDIA и ASUS?
Баш и планирав да ја земам 8800GTS (поточно ASUS EN8800GTS 640 GDDR3) и порачана ми е зашто ја нема во МКД. А ова со ATI знам дека никогаш не биле подобри од NVIDIA ама случајно наидов на графичкава од ATI и како што разгледав, ми изгледа многу појака од 8800GTS а глеам во споредби се тука некаде, дури и 8800GTS е подобра во одредени ситуации......

Фала на помош.
Поздрав!

А што е разликата од NVIDIA и ASUS?
Значи разликата е тоа што nVidia се матичниот производител т.е. производителот на чипсетите и изумител на gForce графичките, а ASUS само прави графички по нивна лиценца. А ти ја препорачувам ASUS затоа што они од nVidia го земаат само чипсетот и ги прават истите графички ама со поголеми брзини на меморијата. Затоа се и поскапи. А картичкава шо ти ја сакаш т.е. ASUS EN8600gts на 640mb GDDR3 мислам (ама не сум сигурен) ја има во АМЦ.

За DirectX 9 игрите, 8800GTS прави партали во за разлика од 2900XT која е нешто подобра од 8800GTS само кога станува збор за DirectX 10!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom