Совет околу кујна

• Креатор на темата Креатор на темата Иван CFC
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 јули 2010
Мислења
3.263
Поени од реакции
2.217
Локација
Kumanovo
Немам никакво познавање во поглед на иверки и бела техника.

Од досега познатото е дека кујна сакам да е во Г или двострана, на едната страна да ми е машината за садови и мијалникот а на друга страна останатото.
Боја антрацит во комбинација со златен даб.
Должина 2.5 метри на 1 со висеќи елементи.

Ме интересира што матерејал за изработка е најдобар да кажеме средна класа, дали е подобро да лепам плочки или пак оној меѓупростор да биде од иверка.

Добив совет дека антрацитот доста е осетлив па да ставам рачки на елементите, знам дека е ствар укус но би сакал да слушнам мислење околку ова.

Од бела техника ќе оставам фрижидер кој воедно е не вградлив, би сакал да го ставам внатре во елементите, изводливо е но ќе морам да отворам две врати што не ми е проблем, но ме интересира дали ќе му смета на фрижидерот што ќе е да кажеме во кутија во поглед на работа на мотор, ладење....

Совет околу машина за садови, мијалник, бојлер, аспиратор исто така се двоумам помеѓу комбиниран шпорет и плотна и печка оделно.

Гледав по сајтови модернава технологија има еден куп опции.

Искрено не сум баш запознаен, погледнав дека има шпорети со пица опција, дали има некој бенефит опцијава или е само онака на папир.

Воедно добредојдени се сите совети и мали корисни финти околу останатите елементи,
знам дека можеби е клише но вака гуглајќи наидов дека има бојлери кои работата на мал притисок, се монтираат доле, имаат опции за незамрзнување на вода итн.
Навистина технологијата е доста напредната.

Е сега најбитното не сакам да биде нешто екстремно скапо, да кажеме средна класа елементи и средна класа на бела техника,
народски кажано бест бај.
Воедно и цена доколку е проблем да се каже јавно нека биде во пп.

Благодарам.

Back
На врв Bottom