The Mad Doc
Алхемичар
- Член од
- 16 март 2009
- Мислења
- 653
- Поени од реакции
- 46
Јас не реков дека е добро туку дека мора.Веќе одлучија,Букурешт...ringing any bells? :helou:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Јас не реков дека е добро туку дека мора.Веќе одлучија,Букурешт...ringing any bells? :helou:
"Сакаме да им се заблагодариме на БJРМ за предложената помош, но таа помош е некомпатибилна за борба со пожарите"
Еве одговорот од грците...
Добро ми-17 не се баш за гаснење пожари, ама тоа што имавме од устa го извадивме и им го понудивмеДобро, ние и онака, онака знаевме дека ќе не одбијат, битно беше да се понудиме и покажеме како добар сосед, кој им мисли само добро.
P.S.
NOT!!![]()
До каде се пожариве?Има некој update?Пошто немам ништо ново слушнато.
Грците на масовен протест поради пожарите
Револтирани од владината немоќ веднаш да се справи со пожарите и во најбрзо време да ги стави под контрола, жителите на опожарените подрачја на голем протест во Атина ќе го искажат своето незадоволство.
Разочараноста кај Грците е дотолку поголема бидејќи сликата со пожарите се повторува секоја година. Голем дел од јавноста верува дека пожарите најчесто се подметнати со цел одредена локација да се соголи, за подоцна таму да се градат нелегални објекти.
Револтираните граѓани ни малку не ги смири ниту обемниот владин план за обесштетување, според кој владата ќе додели по 750 евра за квадратен метар станбена површина уништена во пожарите.
Критики на сметка на владата се упатени и од лидерот на опозиционата ПАСОК Јоргос Папандреу, според кој овие пожари мора да стават точка на неефикасната држава која затвора очи пред беззаконието. Пожарот можеше да биде избегнат ако беа научени лекциите од 2007 година, смета Папандреу.
Според владиниот план усвоен синоќа, предвидено е да се обнови нарушената еколошка рамнотежа во опожарените места и да се изградат нови патишта што ќе овозможат полесен пристап до шумите зафатени од стихијата и ќе го олеснат расчистувањето на изгорените дрва.
Грчката армија, пак, под итно ќе направи снимки од опожарените реони. Потоа во оваа зона ќе се оспособи набљудувачки пункт поврзан со сателит и така властите ќе можат да следат дали има незаконска изградба во реоните зафатени од пожарите.