Соседи, комшии и меѓусебниот однос

• Креатор на темата Креатор на темата GraFusion
  • Време на започнување Време на започнување
Живеам у зграда. Проблеми со соседите- немам:)
Имам звање, репутација што ми овозможува да се релаксирам, кулирам и тако даљеееееее ...:sekss:

Комшииве мои клошари невидени. Па за несреќа моја пола од комшииве ми се ретардирани полицајци. За да не мислат дека сум секташ секад им викам здраво и ова она ама тие пак само ѕиркаат и надслушуваат што се дешава ама мене ич не ми е гајле, денски им пуштам музика до даска нити се побуниле нити смеат да се побунат, навечер малце имам контрола и така. А иначе ко ќе запраат манџи во 7 насабајле со лукојни и смрдојни ( не чуле за аспиратор ) смрди цела зграда не се дише у пм да им се кењам старците глупи дај нека цркнат еднаш више

Имам репутација како највоспитан во уличка и стално ме поздравуваат а и јас нив =) Досега сум немал а се надевам и дека ке немам проблеми !!!

mene iskreno mi jadese gomna komsikata pred 3 god..oti igrav fudbal so drugar4injata kaj nea pred vrata
mi isko4i da me tepa a ja ni 2ni 3 koa i puknav edna zubite niz gz i gi izvadiv

od togas ne i vikam "dobar den"

Само мало потсетвење на легендарниот ми4о. :)

Јас ми се чинит, имам раскажвено за наркоманине над мене во некоја друга тема. Едниот еднаш ме виде кај шо палев сијалица в ходник со ролерата, зш зафатени ми беа рацеве и оттоаш накриво ме глеат. Ама ми се проштеват, тој синкир поарен е.
Во последно време ги немат да повриштет, да се поколет, да пофрлет работи. Или ги командат мајка им поубо, или се имет иселено, не сум многу во тек.
Имат уш еден типац, во спирит на врата работат, порано ме пушташе да влезам беспари, и мене и другаркине, сонце. А по скали не се фермаме ногу.
А сега нешо се собирет дечишта пред зграда, не знам од кај се накотија нолку многу. Имат две скопјанчиња и војни водет со другиве деца, секој ден. И муабет ми праеа порано, ама јас ги рецкав и сеа не ме сакет појќе. :(
А, да имат и една баба шо не е фарбана една година. До пола бела и од пола црвена фарбана, фенци е пустана. И си ојт по пат и си зборвит сама, а ко ќе поминвам ми мумлат нешо и јас аха, да и фаќам магла.

Тие ќе да се. Ено се стишија и овие одозгора, и можам да речам дек си неам проблеми. Дури ни на музика не се жалет. :pipi:

Факт е дека сегде има ненормални, е сеа треба да си доволно среќен за баш тебе да не си падне некој таков. За жал јас ја немам таа среќа. И до мене и под мене лудаци. Кога славев роденден во Јануари оваа година таа гуската до мене ми викна полиција. Кај шо бевме десеттина души, плус од компјутер пуштавме музика, не беше многу гласно. Али тоа е, на некои луѓе не можеш да им дотераш памет у глава.

Многу ме нервираат неколку сосетки (постари жени) кои гледат секого, кој во колку излегува, во колку се враќа дома, кој дошол на гости некаде и сл. ствари. После си прераскажуваат по цел ден...:tapp:

И тоа мене ме нервира најпојке си идам во 3 сабалје и некој вампир ке ти излезе...боооооо нервозиии ми ида да го отепам

Ме нервира комшиката што ми ги креди црешите од двор. Инаку во текот на целата година не ја гледам, ама кога зреат црешите... по цела ноќ ја чувам црешата од неа.:vozbud::vozbud::vozbud:

Немам некои којзнае какви проблеми со комшиите.
Имам една комшика оговарачка,кога ке ми дојде некој на гости,она е на џам,ама навикна се веќе.
И една ретардирана фамилија,живеат позади мене.
Преку зимо не ги ни гледам,ама летоска неможам да заспијам од нив,оти нели отворен прозорец,и ке станат во 5 саат(ја баш кога си легнувам) почнат да испуштат некој неартикулисани звуци,и дури во 9 заспивам:)
А и оти не е оградено помеѓу нашата и нивната куќа со некоја убава ограда...испокрадеа не:)
Лани летото фати ги,ама кога отиде да го разбудам татко ми,он ми вика,ај па ти,утре ке видеме шо ни нема:):)

Немам проблеми со соседите топ си е се,им пуштам гласно музика не реагирале до сеа ниеднаш,ги сакам:back:

Имам долгогодишен проблем со еден комшија...ми го беше отепало кучето со пушка и тоа целото во крв:(од тогаш ни го поздравувам ни сакам да го погледнам а пред тоа многу си живееја нашите фамилии.
Друго-неговите деца сред нок пуштат турбо фолк до даска и се ечи а јас или брат ми да појачи незнам што ке се случи.
Друго комшиско дете уште во 07:00станува и во дворот се дере и пее стихотворби на сет глас,ме буди и потоа неможам да заспијам 2 часа:uvo:

За другите комшии немам зборови...едноставно симпли д бест:back:

Едноставно...не ги забележувам дека постојат, не се замарам со нив, и си немам проблеми.

Моите комшии се доста фини, досега немало никакви инциденти.Не се гледаме нешто многу често, нема ни потреба од расправии некои поголеми.

Лично не сум се карал никогаш. Ако некој нешто каже, едно "кулирај" и не им обрнувам внимание. Actually, 90% од нив не знам како се викат, така да... :)

Па порано имав јас лично проблем со комшија...заради гласната музика(стварно беше гласно...ептен)...а сега изгледе веќе се навикна и не се замара ни он ни јас...:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom