Соросоидот Фрчковски им дава идеи на...

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Доколку Македонија продолжи да биде изолирана од НАТО и ЕУ, Албанците во западна Македонија ќе побараат свој кантон, изјави на синоќешниот прв митинг во Прилеп, претседателскиот кандидат на СДСМ Љубомир Фрчкоски.
Според него политика која ја води Владата во спорот со името е штетна за Македонија. Негов главен приoритет ќе бил да ја внесе Македонија што побрзо во НАТО за да престанат опасностите по нејзината безбедност.
„Држење Македонија во изолација во сиромаштија без влез во НАТО на нашите сограѓани Албанци ќе им испостават сметка во Владата. Што ќе прават, тие да не им влезат со тенкови пак во западна Македонија. Тие ќе се издвојат како кантон ако продолжи ова. Тоа е најголемата одговорност и најголемата опасност на која што можат да ја изложат Македонија. Не им е гајле за тоа. Ја туркаат варијантата како да ќе владеат 100 години. Нив ќе им се случи на пролет крах. Ние нема да им дозволиме до пролет, ние на 22 март мораме да им ја скршиме ногата“, изјави Љубомир Фрчкоски, кандидат за претседател на СДСМ.
Фрчкоски рече дека Владата ја направила Македонија најсиромашна земја во регионот, а најавите за инвестиција од 8 милијарди евра ги нарече предизборен трик. Кандидатот пак за градоначалник на СДСМ, Тони Петрески, обвини за ненаменско трошење на буџетските пари за партиски цели, и вети намалување на сите јавни давачки, цената на водата, комуналните услуги, данокот на имот.
„Наместо економски бум и вработувања, добивме затворање на фабрики и нова армија на невработени. Наместо демократија добивме уцени и закани. И годинава ќе потрошат безмилосно 14 милиони евра наши пари, кои ќе завршат во џебовите и сметките на партиските фирми на ВМРО-ДПМНЕ“, истакна Тони Петрески, кандидат за градоначалник на општина Прилеп од СДСМ.
Од СДСМ синоќа обвинија дека власта со притисоци ги приморува вработените во администрацијата да гласаат за нив.

По чива нарачка е оваа изјава, исто како и таа на Црвенкопулос во интервјуто на А1?
Дали ќе одговара некој за изјавите кои и прават штета на Македонија???
Дали треба да излеземе милион души и да ги линчуваме ваквите изроди, или ќе одговараат пред законот?

Има прилично вистина во изјавите на Фрчко и Петрески,но забораваат само едно,а тоа е дека всушност и тие истото го правеа кога беа на власт,со помали или поголеми осцилации.Затоа народот не им верува на изјавите дека доколку дојделе на власт сега ќе работеле поинаку.Ветувањата траат до првиот ден одкако ќе се прогласат изборните резултати,следниот ден пак се е по старо,без разлика која политичка опција ги дала тие ветувања,дали СДС или ДПМНЕ,кој си ги сменуваат само местата и раководните фотељи.:toe:

Ова звучи ко некој со сила ко да сака да направи нова дестабилизација на балканот.

Доколку Македонија продолжи да биде изолирана од НАТО и ЕУ, Албанците во западна Македонија ќе побараат свој кантон, изјави на синоќешниот прв митинг во Прилеп, претседателскиот кандидат на СДСМ Љубомир Фрчкоски.
а како ке го спречи тој тоа ако навистна треба да се случи??????:toe:

По чива нарачка е оваа изјава, исто како и таа на Црвенкопулос во интервјуто на А1?
Дали ќе одговара некој за изјавите кои и прават штета на Македонија???
Дали треба да излеземе милион души и да ги линчуваме ваквите изроди, или ќе одговараат пред законот?

Posle izborite frcoski ke bidi uapsen za ovie izjavi.

а како ке го спречи тој тоа ако навистна треба да се случи??????:toe:

A sto misli glupaviot Frcko deka ako albancite zemat kanton Makedonija ke ja namali svojata teritorija?Pojma nema sto kroi CIA na balkanot.Ke vi otkrijam deka od nekoi izvori doznav eden od planovire na CIA e da se odvoi zapadniot del na Makedonija a za kompenzacija da se zeme del od jugot sto bi izleguval na more.Turskite provokacii sto se slucuvaat sprema grcite da znaete deka ne se slucajni.Grcija doprva ke gleda iznenaduvanja poradi faktot sto i udri kloca na Amerika a se ulizuva na Rusija.Preselbata na bazata na CIA od Atina vo Skopje e dokaz deka nie ke bideme najgolema americka baza na balkanot isto kako onaa vo Kuvajt i se dodeka bazata e vo Skopje tuka ke bide mirno.

A sto misli glupaviot Frcko deka ako albancite zemat kanton Makedonija ke ja namali svojata teritorija?Pojma nema sto kroi CIA na balkanot.Ke vi otkrijam deka od nekoi izvori doznav eden od planovire na CIA e da se odvoi zapadniot del na Makedonija a za kompenzacija da se zeme del od jugot sto bi izleguval na more.Turskite provokacii sto se slucuvaat sprema grcite da znaete deka ne se slucajni.Grcija doprva ke gleda iznenaduvanja poradi faktot sto i udri kloca na Amerika a se ulizuva na Rusija.Preselbata na bazata na CIA od Atina vo Skopje e dokaz deka nie ke bideme najgolema americka baza na balkanot isto kako onaa vo Kuvajt i se dodeka bazata e vo Skopje tuka ke bide mirno.

Може да стане и премногу мирно,како “Точно на пладне кај Ок Коралот“.:smir:

Темава мора да е по нарачка на УМС од ДПМНЕ,ни факт ни логика има во темава, се безврска концпирација до глупости и фрустрации.

Ако не си го гледал филмот War Inc. би било добро да го погледнеш,примети добро чие знаме се гледа во филмот позади бирото на агентот,снимен е во Бугарија,темата е војна и ќе добиеш одговор на твоето прашање или теза за ЦИА! :kesa:

Имаше и карта објавена во Нова Македонија.
Маринците имаат исто така воена карта со македонски топними и обележја каде се етничките Македонци.

Имаше и карта објавена во Нова Македонија.
Маринците имаат исто така воена карта со македонски топними и обележја каде се етничките Македонци.
Линк нешто од ова да не имаш Славјански? Баш ме интересира да погледнам.

А ти би го дал Охрид, колевката на балканската култура, за само еден дел од егејот?

Линк нешто од ова да не имаш Славјански? Баш ме интересира да погледнам.

За жал ја нема архивата од таа година на интернет.
Во тоа време само знам дека уредник беше Наум Барџиев.
Следниот ден го сменија, ја објави картата во весникот Нова Македонија.

Se nadevam deka si vo pravo:cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc::cuc:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom