Сопствен-ваш свет!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Да, ми се случува да се затворам во мојот и само мој свет
светот кој само јас го знам, свет недостапен за другите, изолирана од се. Свет во кој сум само јас и мојата личност на состанок. Не сакам многу често да се затворам, весела особа сум, не сакам да бегам од реалноста, колку и да е сурова не сакам да бегам. Гледам да се помирам со се и настојувам да бидам смирена, ама кога ќе сфатам дека веќе неможам, се повлекувам, градам кули околу мене, за да се преиспитам. Тогаш увидувам што како и зошто нешто се случило или како треб да се случи? ИЗлегувам од тој свет насмеана, само јас знам како ми е, но животот ме чека, а јас сум спремна за нови победи.

Хммм...Ако почнам да го објаснувам мојот свет,сите ќе испопаѓаат во несвест:)!Претежно е фантазија,исполнет со сите оние раси од филмовите и книгите кои ги знаеме:)...А во него забегувам,кога не можам да се помирам со некоја грешка која сум ја направил во реалноста!

ха... мојот свет... беше розов, али сега премногу наликува на оној, кој по дифолт го викаме реалност... црно-бел, понекаде залутано некое сивило... си бегам јас во него... обично ја барам белата боја, но не успевам да ја пронајдам, токму поради преголемото влијание на оној, реалниот...

Vo forumskiot svet sretnav mnogu bolni luge, ponajveke megu glavnite

Ceкој човек понекад може да забега у некој свој свет и да се изолира односно да се смири да избега да реалниот свет мислам дека тогаш во такви моменти игра само по свои правила и принципи и најубаво му е,но тој период не смее да трае долго оти не е баш добро за него :toe:

Јас си живеам во реалноста со другарки не се повлекувам во мој свет размислувам за мене и се штто се случило навечер пред да заспијам но недозволувам другите да приметат кога некогаш сум тажна едноставно јас секогаш сум насмеана пред сите ретки се тие кои можат да ме приметат дека нешто не е во ред со мене

Е ај сеа ко телетабис се осеќам!
Ако сте ја прочитале „Демијан“ ова ќе ви звучи познато.Кога бев мала имав свој свет во кој бев заштитена од се` и многу ми фали тоа чувство и таа заштитеност.

Секој човек има некој свој свет во кој бега кога ќе доживее некој неуспех/пад, па така и јас. Тоа е оној свет кој ми дава потпора и ме потсеќа на сите оние убави цели кои треба да ги исполнам во иднина, така да тој колку толку ми ги полни батериите и ме подбутнува без нервози да продолжам понатаму.

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom