Сооднос помеѓу процесорот и графичката

• Креатор на темата Креатор на темата Спенсер
  • Време на започнување Време на започнување
С

Спенсер

Гостин
dali nekoj moze da kaze,koj e soodnosot na procesorot so grafickata, odnosno koj e najslabiot procesor koj bi go iskoristil celiot kapacitet na grafickata??na primer nemozes na Intel cel. 1,6ghz da mu opnes ge force 8800ultra, neli?? se nadevam deka razbravte so prasuvam,(moderatori popravajte ako sum zgresil nesto)

ako moze navedete nekoj primer, pozdrav

Тешко прашање, неможе да се види освен ако не се проба. У секој случај да речеме еве дека едно Пентиум 4че би било достојно за 8600GT, а за 8800тките би било потребно нешто појако. Тука огромна улога игра и херцажата, такашто C2D на 2 гигахерци ке ја гњави 8800GT, ама ако го клокнеш на 2.6 или појако, ке иде побрзо картичката.

sakam procesorot da go smenam imam 512 RAM memoria so procesor da zemam nekoj od po novite kako se dvizat cenite

sakam procesorot da go smenam imam 512 RAM memoria so procesor da zemam nekoj od po novite kako se dvizat cenite

Кажи кој модел на матична имаш и до кој процесор ти поддржува матичната да ставиш... Да не купиш пример Core2Quad, а матичната да ти поддржува до Dual Core, па да виде џабе патот :wink:

ima li web strana da proveram dali maticnata mi podrzuva nekoj procesor
kako sto e taa za igrite sto se proveruvaat

ima li web strana da proveram dali maticnata mi podrzuva nekoj procesor
kako sto e taa za igrite sto se proveruvaat

Ако го знаеш точниот модел на матична, пиши го на Google, и ќе ти ги даде сите спецификации за неа, и ќе си видиш што поддржува...

Кажи кој модел на матична имаш и до кој процесор ти поддржува матичната да ставиш... Да не купиш пример Core2Quad, а матичната да ти поддржува до Dual Core, па да виде џабе патот :wink:

eve se so imam
procesor;; Intel{R}Celeron{R}CPU1,70GHz
Operating sistem;; Windows XP {Service Pack 2}
DirectX verzion;; DirectX9,0 or beter

Graphik information

Procesor;; GeForce FX5500
Video BIOS verzion; 4.34.20.87
IRQ;; 5
Bus;; AGP 4X
memory;; 512MB

i nesto da prasam imam nesto TV Enkoder type zasto e toa??

Ништо не зими. Не си дави парите за џабе. Подобро собери повеке да дојдеш до PCI-Express 2.0, ефтини се новите матични 7xxi од nVIdia... под услов да ги најдаш во Македонија.

Ништо не зими. Не си дави парите за џабе. Подобро собери повеке да дојдеш до PCI-Express 2.0, ефтини се новите матични 7xxi од nVIdia... под услов да ги најдаш во Македонија.

mene mi e poveke za igrite oti mnogu mi seckat onie po novite

ne si razbiram vo konfiguraci so treba da zemam za da gi igram

mene mi e poveke za igrite oti mnogu mi seckat onie po novite

ne si razbiram vo konfiguraci so treba da zemam za da gi igram

So FX5500 na AGP 4x ti seckale (po)novive?!? Drugar, pa na taa grafichka dosta i e i desktopot so ti go vrti na Xp-to. :uvo: Shala na strana, moes da investiras edno 80-100eu i ke dobies pristojna grafichka...

Pozdrav,

Aleksandar

eve se so imam
procesor;; Intel{R}Celeron{R}CPU1,70GHz
Operating sistem;; Windows XP {Service Pack 2}
DirectX verzion;; DirectX9,0 or beter

Graphik information

Procesor;; GeForce FX5500
Video BIOS verzion; 4.34.20.87
IRQ;; 5
Bus;; AGP 4X
memory;; 512MB

i nesto da prasam imam nesto TV Enkoder type zasto e toa??

За ова чудово што го имаш, ништо не му додавај. Собери си кеш, купи си нов ако веќе сакаш да играш нешто, зашто на ова добро е и кантер што не ти сецка (многу).

Ммм за у канта ПЦво, немоеш да го оправиш само со нова графичка на тој слаб процесор, читај ја темава, треба да се има сооднос нели.

ново кукиште сосе се во него

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom