Сообраќајни прекршоци и казни

Само да не биде селективно казнувањето инаку safe city и вакви возила што ќе се движат требаше одамна да има. Скопјемце со скопјекаурите, автохтоните е рамо до рамо како шампиони за сообраќајна некултура со србендите во Белград. Ма да мислам ние сме пред нив, таму барем во добар дел проблемот со паркинзи е решен.

Инаку линкот го видов од прехтодната страна:
1703668322424.png

Нема да бидат снимани љубовниците, ова новинариве се на дното со политичарите :icon_lol:

за кратко ќе бидат најмалку двојно ако не и тројно повеќе казни кога ќе (ако воопшто и) проработат камерите во СК

за кратко ќе бидат најмалку двојно ако не и тројно повеќе казни кога ќе (ако воопшто и) проработат камерите во СК
Ако нема селекција кого да казнат, а кого не, верувај ќе бидете благодарни.
Кај мене има камери на секој чекор, и низ град, и мобилни по автопат, откако дојдов тука возам 3-4 пати повеќе од мкд, а сум порелаксиран и без стрес. Ама секој почитува правила оти стигаат честитки, плус а собериш многу поени правец на преполагање :)

за почеток ако е >70% казнивоста ќе биде прифатливо, останатите % ќе си дојдат со време а и ако мнозинството вози по пропис и да сакаш да леташ нема да има можност нели

иам вирд сичуејшн ми стига после 2 години покана за на суд ( забрана за управување на возило б кат...брзо возење ) проблемот е во тоа што во меѓувреме истекува возачката ( на која се однесува поканата број на возачка итн )...сега веќе имам нова возачка ( друг број ) така да нз. ако има некој да даде идеа /објаснување ..тх

ако има некој нека објасни зошто не важат повеќе возачките дозволи со старото име на државата а имаат важност

Тие што имаат од старите таблици со три бројки што се и без мк ознака дали треба да зимаме нови таблици или може и со старите?

Тие што имаат од старите таблици со три бројки што се и без мк ознака дали треба да зимаме нови таблици или може и со старите?
Само налепница засега..

"Во земјава, освен таблички со ознака „МК“ на сино поле на почетокот од таблицата, има и стари таблички без ознака „МК“, само со кодот на градот, три бројки и две букви. Добра вест за сопствениците на возила со вакви таблички е тоа што и тие ќе треба само да ја залепат бесплатната налепница „НМК“ пред почетокот на кодот на градот, без притоа да ја менуваат таблицата со нова."

Последно уредено:
Не само пари, треба возачки и коли да одзимаат. Ако мислев дека србендите во Белград се шампиони во сообраќајна некултура и неправилно возење последниве години Скопјмце е дефинитивно број еден. Скопјекаурот и шиповците каскадери се најопасната комбинација. Се шиба 70+, на црвено се помиува, жмигавец кога почнуваат да менуваат правец и кочат, а не пред време. Секој гледа некаде да се пикне преку ред и мислам водичка пуштаат доле кога ќе успеат во тоа.

Се надевам дека и за неправилно паркирање има 10 пати да ги зголемат казните и притоа цело време да казнуваат. Нула осет за колективно живеење и општествена одговорност, се паркираат кај им текне. Пешачки и на кривини кај ти се намалува прегледнуста ти ја тупнуваат колата, пола лента е блокирана, тротоари непостоечки. Ај мене не е проблем ама за родители со колички заради некој сељак си ставаат на ризик. Кај алумина зградите од страна на теодисј гологанов се испаркирале на тротоар кај контијнерите и блокирале и преглед и се. Си возиш и од позади паркираните коли се симнува мајка со количка која ни гледа дека одат коли ниту пак јас. Срце ми застана среќа возев 40ка и без проблем успорив на растојание без да ја преплашам ептен.

Дали има некој информација дали во декември и јануари камерите беа во функција и за тие месеци ќе стигаат казни?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom