Сообраќајни прекршоци и казни

Dobar den,
Sakam da prasam koja e kaznata za vozenje so dozvola vo koja imam pisano zabrana za upravuvanje od 6-meseci. Dali nekoj znae detalno da mi objasni bidejki nekoj mi kaza kao prvo bilo kazna a za povtorno stopiranje trajno ti ja zemaat vozackata. Molam za odgovor ako ima nekoj poupaten vo toa...

Здраво!! Темава е малку специфична!!! Си возам наутро 07h - Se pridrzuvam na site soobrakajni propisi i pravila ( SO OGLED DEKA VOZAM VO " TEXSAS " - JAAPASHA CAIR) Vnimavam da ne naleta nekoj " SHUMAHER" ........ KOGA EVE TI OD LEVA STRANA NA PATOT SE ZALETA EDEN .... I ME LUPNA ... SIROTO YUGO55 MU SE SMACKA KRILOTO. ETE REKOV KE TUZAM KE BARAM ODSTETA BAREM DA SI GO POPRAVAM YUGOTO KOE PO MESEC DENA IZGORE. AMA SEGA KOGO DA TUZAM ????? GO NOSELE NA IZLOZBA A TOJ SIROT SE UPLASIL I IZBEGAL U NEPOZNAT PRAVEC I ME LUPNA... A SEGA KE PRASATE KOJ I SI KAKCA KOLA ME LUPNA ?????? OVEN- OVEN I TOA DOSTA GOLEM ... AMA PORADI ZASTITA NA LICNI PODATOCI ( NA OVENOT ILI ???? ) NE MI KAZUVAAA KOJ E BOSS- NA OVENOT.. I SEGA JA SI BARAM PRAVDA AMA VO ZAKONOT NEMA STAVKA **** SOOBRAKAJKA SO OVEN******** ehhhhh sto ponataka

Таксист сум и пред извесен период на семафор чукнав еден друг таксист ништо немаше голема штета све беше океј на колата но во колата што ја чукнав имало патничка и сеа типката извадила 300 документи како имало 300 повреди и од еднаш ми бара оштета од 200 000 денари што понатамо ?
не сум баш стручен на темава но можеби ќе ти помогне секое мислење,
зар не покрива осигурителната полиса од автоодговорност и штета на патниците кои учествувале во несреќата или само возилата се обезбедени а не и луѓето?

Zavisi... Kako ke ja osiguras kolata???? Ima stavka samo AVTO ODGOVORNOST plus PATNICI se razbira si doplakas.

Имам еден проблем,барам помош од вас другари.
Имено - за денес имав закажано за сликање за продолжување на возачката.Првин ми наплати типов што слика се со картица,за после да го потпрашам значи тоа под број 11 на возачката што пишува - важење на (под)категоријата,зошто таму имам датум 31.01 2023.Он ми вика демек дали возиш во странство,ја му викам не возам,на тоа ми одговара - чим така немора да ја продолжуваш возачката,ако има важност до 17.02.2018.Наводно нашиве џандари знаеле,немало да имам проблем.
Му викам ај заеби ќе се сликам,и онака неам возачка книшка,а и се ми е наплатено више.
И куца он на компјутерот,демек готово ке ме слика и наеднаш ми вика - а ти имаш забрана во 2015 година(ме фатија со 0.55,си платив казна,бев на суд,ми даде тој 3 месеци забрана и од тогаш ништо ми нема стигнато и остана на тоа) и сеа ќе треба да одиш у соба 25 во мтв.Таму ми вика ќе те сликаат и ќе завршиш работа...
Што е со таа соба 25 дали некој тука знае?Дали ке ми ја лапнат дозволата или?Ако да,ич да не одам,да си терам вака зашто овој шо слика за возачки пред да види дека имам забрана ми рече дека можам вака да си терам ако не возам во странство.
Благодарен на секој совет

Оди пиши ја забраната затоа што кога ќе те сопрат со истечена возачка ќе те проверат во систем и ќе лапаш јака заебанција. Забраната ако не отидеш да ја пишеш сега секако нема да ти помине.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Имено - за денес имав закажано за сликање за продолжување на возачката.Првин ми наплати типов што слика се со картица,за после да го потпрашам значи тоа под број 11 на возачката што пишува - важење на (под)категоријата,зошто таму имам датум 31.01 2023.Он ми вика демек дали возиш во странство,ја му викам не возам,на тоа ми одговара - чим така немора да ја продолжуваш возачката,ако има важност до 17.02.2018.Наводно нашиве џандари знаеле,немало да имам проблем.
Му викам ај заеби ќе се сликам,и онака неам возачка книшка,а и се ми е наплатено више.
И куца он на компјутерот,демек готово ке ме слика и наеднаш ми вика - а ти имаш забрана во 2015 година(ме фатија со 0.55,си платив казна,бев на суд,ми даде тој 3 месеци забрана и од тогаш ништо ми нема стигнато и остана на тоа) и сеа ќе треба да одиш у соба 25 во мтв.Таму ми вика ќе те сликаат и ќе завршиш работа...
Што е со таа соба 25 дали некој тука знае?Дали ке ми ја лапнат дозволата или?Ако да,ич да не одам,да си терам вака зашто овој шо слика за возачки пред да види дека имам забрана ми рече дека можам вака да си терам ако не возам во странство.

Само казната за немање на книшка за негативни ти е 100 евра,
ако те земат и како да возиш без возачка колку ќе ти се фати?

вака прежали 2-3 месеци без возачка биди и одмарај малку ако ти дозволува ситуацијата,

подобро да одмараш плански отколку да ти ја земат кога ќе ти треба најмногу и неплански, но ти си знаеш.

Neli kaznata I deloto zastaruva posle 3 godini ili greska sum?

Neli kaznata I deloto zastaruva posle 3 godini ili greska sum?
Да,ама 3 години откако ќе ти ја изречат,односно откако ќе те осудат,а јас бев на суд во март 2016.Казната ми ја пишаа октомври 2015.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

вчера еден на ФБ пиша дека го сопрала полиција и му правела проверка на сопирачки ( не напиша дали го однеле во станица за технички преглед) и му нашле дека 2-3% му е намалено кочењето и некоја дебела казна му опнале ?? Некој нов закон ?
А се сеќавам во ЕхЈу, колега на работа купи НОВА Лада, ја регистрира и на пат вон Скопје го запира полиција, полицаецот бара тој да седне во возило и да проба како кочи... се погодило на патот каде пробувал да има нафрлани камчиња и кога полицаецот пробал колата малку излизгала, си платил дебела казна

Прв пат слушам вакво нешто ... нормално сообраќајците ако те сопрат ти бараат лична карта, возачка дозвола и сообраќајна дозвола од возилото, може во одредени случаи и да ти го претресат возилата, гепек и сл. ок но прв пат слушам дека цајкани некогаш на некого му влегле во возилото лично да му го тестираат како кочи бе ... ова дури и смешно е ... замисли ти вика цајканот дај клучевите и чекај тука и си влегува внатре си ја пали колата и си врти кругчиња и ти ја враќа после пола саат и ти вика све е океј терај друже хаха

Vo sabotata napraviv soobrakjajka.So djandarite praev muabet,mi rekoa otprilika 200-250 evra kazna so odzemanje na vozacka od 3 do 6 meseci...
E sea,moze nekoj da spodeli informacii sto kako za kolku vreme stigaat kaznite,odzemanje vozacka ili pokanite za sud?Hitno mi e epten,registracija mi istekuva utre,neznam so kako da deluvam,dali da ja registriram ili u garaza na hibernacija.

Vo sabotata napraviv soobrakjajka.So djandarite praev muabet,mi rekoa otprilika 200-250 evra kazna so odzemanje na vozacka od 3 do 6 meseci...
E sea,moze nekoj da spodeli informacii sto kako za kolku vreme stigaat kaznite,odzemanje vozacka ili pokanite za sud?Hitno mi e epten,registracija mi istekuva utre,neznam so kako da deluvam,dali da ja registriram ili u garaza na hibernacija.
Регистрирај ја колата ќе потрае.
ехе од пред 10 години до сега колку измени има во закони....значи јас имам работено во прекршочно одделение во суд и знам до пред 1 година како одеше процедурата, сега ако се сменала тоа е друго..од кога ќе те прогласат за виновен дури да ти почне забраната има време..ако е помала забраната од судот побрзо ќе достават до МВР решение зошто спротивно мерката ќе застари, ако е подолга имаат поголем прозорец за чекање (иначе извршувањето застарува за дупло време од времетраењето на забраната, ако е 3 месеци тогаш за 6 месеци судот ако не донесе решение и достави до МВР, тоа е веќе застарена мерка и можеш да приговараш)..и со биометрискиве возачки знам дека те викаат да те сликаат од ново и ти прават нова со запишана забрана позади зошто на пластична картичка неможат да ти пишат забрана со пенкало или да ти искуцаат од-до

Dobar den,
Sakam da prasam koja e kaznata za vozenje so dozvola vo koja imam pisano zabrana za upravuvanje od 6-meseci. Dali nekoj znae detalno da mi objasni bidejki nekoj mi kaza kao prvo bilo kazna a za povtorno stopiranje trajno ti ja zemaat vozackata. Molam za odgovor ako ima nekoj poupaten vo toa...
ako te fatat moze trajno da ti ja odzemat vozackata, ako rizikuvas da vozis podobro koga ke te sopre policija kazi deka nemas polozeno kje ti pisat kazna od 300 evra, a vaka ke jades i kazna ke ostanes i bez dozvola

А они глупи се демек нема да направат проверка во систем.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

Не се изненадувај.
Јас сум професионален возач, имам C+E ме сопира едно припитомо џандарче со колата бев после 23:00, ја гледа дозволата, и ми вика морам да те казнам, возиш после 23:00. Му викам господине положив за Б категорија во 2012-та година, имам Ц + Е категорија, погледнете убаво. Виде-невиде се извини ми ја даде дозволата и книшката и рече продолжи. :facepalm::facepalm:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom