SonyEricsson P1i

• Креатор на темата Креатор на темата zlatkoa
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 декември 2007
Мислења
55
Поени од реакции
4
Размена на вашите искуства и проблеми со SE P1i.

Го имам веќе еден месец и фасциниран сум од него. Го купив заради тоа што имав потреба од pocket-pc и телефон во едно и до сега ги задоволува моите потреби.
Со самиот телефон во кутијата доаѓаат dock-station на која се поставува телефонот и истата се поврзува со usb кабел за pc и по инсталацијата на сите софтвери што идат со него, P1i многу лесно се синхронизира со Outlook и адресарот на компјутер. Самиот телефон има wi-fi и тоа е голема предност доколку имате wi-fi рутер дома или на работа и ќе можете многу лесно да го синхтонизирате распоредот или маил пораките без да имате пристап до компјутер. За сурфање, има инсталирано Опера и повторно во комбинација заедно со wi-fi имате моќен pocket сурф апарат за себе.
Камерата му е закон. 3,2 мегапиксели, и видео со 320х240 во мпег формат се квалитет сами за себе. Мрежата му е повеќе од стабилна и досега не дојдов во ситуација да немам мрежа.
Има 512 мб мемориска картица, и доколку телефонот не ви треба за гледање divx филмчиња таа ви е повеќе од доволна. Барем на мене сега за сега не ми треба ништо подобро.

По интернет има доста софтвер за него и гага и за пари, а ако некој има добар линк за UIQ Symbian софтвер нека праќа.

Ме интересира какво искуство имате вие со P1i?

Поздрав и се читаме многу често.

wow, ке си купам некогаш ваков, малце е грд. :) ама ко што паднаа цениве на сониериксониве сеа пред нова година морам да видам капсите од кои други сони ериксони му се исти, btw I HATE CID 53 SE Phones!

Brat koj ne mrazi CID53? :D Potocno kazano sekoj nov cid ili platforma so ke iskoci ja mrazime se doeka ne ja probijat pa da se otvora lesno hahaha :)
јас ги мразам поради друго! види ја цената на декодирање преку серверот на се тул.

To patch for unlock / IMEI change DB2020 CID49/51 you still need 1 log.
To patch for unlock / IMEI change DB2012 CID50/51 you still need 1 log.
To permanent unlock DB2020 CID 49/51/52 still cost 10 logs.
To permanent unlock DB2012 CID50/51 still cost 4 logs.
To permanent unlock DB2012 CID52 still needs 10 logs.
To permanent unlock PNX5230 (Z310) still needs 10 logs.
To permanent unlock PDA with OLD SECURITY is still free.
To permanent unlock PDA with NEW SECURITY still cost 4 logs.
To permanent unlock CID53 phones (P1, W960) still needs 10 logs.
To permanent unlock any DB2000 phone is still free.
To permanent unlock any DB2010 phone is still free.

:uvo:

Момци а што е суштинската разлика доколку на P1i го сменам софтверот од W960? Ај нека објасни некој, пошто ако сакав W960 ќе купев w960, P1i има симпатичен бизнис дизајн и опции кои мене ми го олеснуваат животот и работата. Поздрав

на тоа ќе ти одговори стризли, има некои додатоци кои на нормален корисник и не би му значеле многу, мене највеќе ми значи платформата на новите модели :( секоја нова платформа мора да се плаќа со декодирање и покрај тоа што би имал опрема вредна од над 4000 евра :(

бај д веј, според мене п1 еден би бил еден од најдобрите 5 сони ериксони до сеа :)

телефонот е супер, до сега не успеав да му најдам ниедна мана (освен тоа со линковите, ама тоа не беше до телефонот, него до мене беше) :) само едно нешто ме интересира: зашто од време на време сигналот ми се намалува (не осеќам разлика во квалитет кога зборам, ама гледам дека горе тие bars-от се намалуваат и зголемуваат)? иначе све друго си е и повеќе од супер, ме одушевува телефонов.

телефонот е супер, до сега не успеав да му најдам ниедна мана (освен тоа со линковите, ама тоа не беше до телефонот, него до мене беше) :) само едно нешто ме интересира: зашто од време на време сигналот ми се намалува (не осеќам разлика во квалитет кога зборам, ама гледам дека горе тие bars-от се намалуваат и зголемуваат)? иначе све друго си е и повеќе од супер, ме одушевува телефонов.

Пробај да го надградиш firmware-от со најнова верзија. Јас го updatе-ував мојот уште првиот ден кога го купив и сега немам никаква мака со него. Мислам дека така ќе го решиш проблемот.

со мрежата да се реши проблемот софтверски? не верувам, во принцип сите сониериксони се познати по доброто држење на батеријата и слабиот сигнал на мрежа :) а пред се звиси и од операторот :)

Јас сум на Т-Мобиле, и мрежа имам постојано, мислам без осцилации... А тоа со update-от на firmware-от дали се решава мрежата стварно незнам, јас уште на почетокот го средив телефонот и претпоставувам дека тоа е причината, ама пак ќе кажам стварно немам проблем со мрежата

А како му се движи цената?

Нов? На претплата го има? На старо?
оно на ново ретко кој го има, не камоли на старо :pos: него цената по пвт мобилари е од 350 до 380, додека на т-мобиле е 100 евра мислам поскапо.

А стварно зашто толку тешко и ретко можеш да го најдеш? Ја мојот го купив од приватна мобилара, а во понудиве на операториве никој не го нудеше, освен космофон и тоа за огромна цена и ич неповолни услови.

Btw ako go flashuvas cudovo u W960 ke go imas ludiot walkman :D, ali ja gubis tastaturata i memory stickot... Ali i za toa ima resenie samo ke treba izvesno vreme da pricekas... Kaj sony ericsson smartphones moes da flashuvas odredeni delovi od firmware-ot taka so za brzo vreme ke moze da se naprai konverzija od p1 u w960 a pritoa telefonot da ostane hardverski (pa i softverski) fully functional... Isto kako so e mozno M600 da se convert u W950 :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom