Sonic Generations

• Креатор на темата Креатор на темата Mac))
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Бидејќи на SEGA им здосади од класичниот fan-boy Sonic RAGE...

sonic-generations-teaser-small-516x280.jpg

Уште од мал ми биле интересни Sonic игрите, многу адреналин и убава графика на едно место, а сепак контролата е кај вас - ако не ве "бива", ќе гинете многу. : )

Sonic Generations конечно го врати стариот добар адреналински гејмплеј, комбиниран со одличен саундтрак, луди стази и многу, многу големи брзини.
Уствари, зашто ви го зборам ова, кога можам да ви покажам?

Е сега, ова е едно од првите нивоа, работите стануваат и мноооогу поинтересни, па вие видете.
Кога ќе ви треба пауза од Skyrim, Revelations или не дај боже The Run, испробајте ја играва...нема да зажалите, без разлика колку "стари" сте.

Само да предупредам за тие што користат Nvidia Optimus технологија да не ја симнуваат за џабе затоа што ќе мора да ја играат со интегрираната графичка. Истото се случува и со L.A. Noire...

Ја симнав од замунда ваа верзија Sonic Generations [BlackBox]2011 3,70 GB
Ја инсталирав.
Стартувам и ми дава:
14092dg.jpg

WTF o_O

Ја симнав од замунда ваа верзија Sonic Generations [BlackBox]2011 3,70 GB
Ја инсталирав.
Стартувам и ми дава:
14092dg.jpg

WTF o_O

Идеш во фолдерот каде ти е инсталирана играта и таму има Sonic Generation Configuration.еxe, го старташ и местиш графика. :)

Абе Соников е нешто како мазокор (често умираш дури да стигниш до целта, пример super meat boy, vvvvvv)?

Абе Соников е нешто како мазокор (често умираш дури да стигниш до целта, пример super meat boy, vvvvvv)?

Зависи, имаш пет животи максимум на почеток на стаза, ако ги потрошиш треба цела стаза од почеток. Има некои 7-8 чекпоинти на секоја стаза, ако умреш се враќаш од таму. Фрустрирачки делови нема многу во самите стази, потешки се само босовите.

Само што се тепав со третиот бос, од тебе се очекува да не умреш во целата битка, која трае некаде 7 минути, а тебе те напаѓаат во секоја втора секунда. : )

Nemozam da vidam vise speed games, sum gi igral najbrzite igri, i prstive i ocive mi znaat deka netreba pak da siminjam nesto vakvo... nemozam vise...

ako najdam kako se vikase igrata ke linknam video da vidite sto e brzina...

najdov :3

feast your eyes gentlemen, feast I said!

Јас си ја downloadirav за иксбокс и можам да кажам дека не изгледа лошо,
малку ми е детска али ок е..

Сакав одамна да ја отворам темава, али мислев дека нема многу фанови на оваа игра, па за да не се трупаат теми, пишав во "Нови Игри", а тука пак ќе пишам :)

Екстра игрица.. што друго да се каже?
Премногу ме навраќа во детството кога сум киснел со часови пред телевизор, очите ми истекле :)
А ова што е направена сега во ново руво.. уфффф.. уживам. Предобра графика има, и посебно ме бендисува тоа што кога го играм 2Д модот, успат има и 3Д ефекти. 3Д модот е малце потежок, невообичаен за нас. Се на се.. секоја чест за СЕГА.
Преголем љубител сум на вакви стари хитчиња како што се оваа игра, исто така Street Fighter IV, New Super Mario Bros (јес да оваа ја играв преку емулатор, но ПРЕКРАСНА е.. најдобрата супер марио до сега во стар стил, а преубава графика. Сега се разбира дека не може графиката да се токми со NFS, FIFA, Battlefield и сл. али зборувам за графика од таков жанр на игри што е инзвонредна).
Ех кога би ја напраиле и Hercules, Captain Claw вака во ново руво.. ухххх.. no comment :)

А ова што е направена сега во ново руво.. уфффф.. уживам. Предобра графика има, и посебно ме бендисува тоа што кога го играм 2Д модот, успат има и 3Д ефекти. 3Д модот е малце потежок, невообичаен за нас.

И во играта пишува дека 3D модот е потежок, ама нема врска, баш на последните нивоа се гледа дека вистинските проблеми доаѓаат со 2D модот.

Во 3D можеш да се lock-уваш на непријатели, можеш dash кога сакаш додека трчаш и слични други работи кои навистина помагаат. Исто така, место да се губиш во 3D просторот при брзо трчање, можеш да го контролираш карактерот со RB и LB (зашто ја на џојстик играв, не знам на тестатура кои копчиња се). 2D модот на претпоследната стаза мислам дека ми фати некои 14 минути....без да умрам. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom