Сончев брег

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Многу од туристките, особено од Западна Европа, само чекаат да се симнат од аеродромите во Бугарија за да се претворат во вистинска напаст. Девојки од Велика Британија, Германија, Чешка и од други земји во секунда ги забораваат сите правила што ги почитуваат дома кај родителите или кај работодавачите, пишува „новинар.бг“. Неодамна Германка, гола од половина надолу „се ослободи“ во еден од најпосетуваните локали на Сончев Брег, „Амиго“. Страствениот танц на Германката кулминирал пред полноќ.

Слични сцени можат да се видат речиси секоја вечер, оти повеќето странци не доаѓаат кај нас само заради евтиниот алкохол, туку и заради можноста да го покажат сето тоа што се принудени да го кријат во родната земја, велат од рестораните. Според нив, младите од Западна Европа што доаѓаат тука за евтина пијачка одамна се огромен проблем. Во Бугарија веќе ги нарекуваат „русите Цигани на Европа“.

На интернет може да се прочитаат пофалби за нивните подвизи низ Бугарија. „Немаше ниту една вечер да не повраќам додека бев на Сончев Брег“ - се „фали“ Стан. 27-годишниот Ентони Харви за „Сан“ изјавил:

„Годинава има повеќе Британци од кога било досега. Си ја оправдуваат репутацијата и се губат од пиење. Другите странци пијат, но не колку Британците. Ние, едноставно, си ја претставуваме нашата држава“.

„С` поизвесно е дека нормални Европејци овде не доаѓаат. Се нагледавме љубители на евтин алкохол, но годинава, пијани и развратни Англичани, Руси и Полјаци се оддаваат на орални и интимни милувања уште во клубовите. Бедници - вели Стелијан Иванов, газда на локал во Свети Влас.

Упатени тврдат дека дури има клубови каде што за влез од 20 лева странците можат да пијат колку што душа им сака, а неколку часа по полноќ купонот прераснувал во оргија! Тие голи купони биле маскирани од организаторите со имиња како „Мис влажно елече“, „Мис гол задник“ и други. Атрактивни и слободоумни девојки дури биле пуштани и без влезница. Во одреден час сите се соблекуваат и избираат партнери за секс. Бугарки ретко учествувале во баханалиите, но бугарски мачомени не пропуштале да ги „пробаат“ лесните туристки.
http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=B769CF8DC98E4D4E87B59C3DD1EE2300

Немојте ногу митови да правете за Сончев Брег. Лично мене не ми се допаѓа Сончев Брег како место за одмор. Цело време е гужва, галама и 20 жанрови на музика од 20 различни барови. Цените надуени за разлика од другите туристички места во Бугарија.
Забава има во споредба со туристичките места околу Сончев Брег забава има, што србско што бугарско што странско во главно има, али толку страшни журки со голи жени она ова, ти е само новинарски стории, затоа и дискотеките се полнат само со загорени машки и се прават ѓон со желба дека ќе најдат нешто.
Најубава варијанта за одмор во Бугарија ти е смештај во Несебар или на Почетокот на Сончев брег и двете се мирни местенца прекрасни за престој, и секогаш можеш да си идеш на забава во Сл. Брег.
Исто така Св.Влас е убаво местенце, за одмор доста поново и поуредено од Несебар, али мислам дека и поскапо.

Планирам за Несебар/Сончев да одам од 15ти едно 10 дена, се наоѓа ли лесно смештај на лице место пр во Несебар?
Горе долу цела тема ја прочитав и ме интересира само колку можам цигари да внесам на граница и која им е цената таму по маркетите?

Планирам за Несебар/Сончев да одам од 15ти едно 10 дена, се наоѓа ли лесно смештај на лице место пр во Несебар?
Горе долу цела тема ја прочитав и ме интересира само колку можам цигари да внесам на граница и која им е цената таму по маркетите?
Цигарите се скапи, така да од тука снабди се.

Ми се чини дека збореа по 2 кутии, на граница кога бевме ни правеа претрес, и кај еден дечко цела штека во куфер му најдоа и цариникот прво му рече дека не смее да ја внесе а после му рече да ја отвори и растури и раздаде по луѓе, и на крај само рекоа затворете куферите и ништо не проверија. Така да мој совет, 3-4 во ранец ако носиш, 3-4 по џебови, 3-4 во куфер, и другите во автобус(а ранецот во автобус :D)

За смештај за тој период не знам, али претходно знам дека има да се најде одма на автобуската кај што ќе се симнеш стојат и нудат смештај приватен, другарче замина пред 3 дена и нашол смештај таму на лице место.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lux
Ако иди некој на Златни Песоци, преку ден нека дојди кај DJ-o на Мojito Beach Bar, и слободно нека се претстави дека е од кајгана :)

Их прилепчани че се најдиме таму да си напрајме собиранка:)

Ако иди некој на Златни Песоци, преку ден нека дојди кај DJ-o на Мojito Beach Bar, и слободно нека се претстави дека е од кајгана :)
Море пак замина а, бравос.

Цигари насекаде можеш да носиш само една штека по лице. Се што е над имаат право да те казнат 200 евра на лице место. А бугарите тоа радо би го направиле. Ако идеш со непушачи дај им и нив некоја кутија.

Цигари до една штека максимум, јас носев повеќе ама не проверуваа ништо... Таму немаш цигари под 4 лева така да обезбеди се.Смештај не знам баш, ние кога се симнавме немаше некои што нудат смештај, оваа година е некако многу празно. Ако одиш прв пат сигурен сум дека нема да сакаш да отидеш пак... Далеку е од тоа што се збори овде а и скапичко е. Едно од најдобрите местенца е Мексо, во Лазур врие малолетнични од 12 до 15 год буквално. :) Во Orange и Revolution ич не влегувај, ова скандинавциве се женско истребиле од таму, Иначе имаше многу македонци. Генерално местото како место не е лошо има многу добри места, журки, но е преплавено со мажи, мислам дека Златни песоци е многу подобра алтернатива.

• Ми се допаѓа
Reactions: Lux
Цигари до една штека максимум, јас носев повеќе ама не проверуваа ништо... Таму немаш цигари под 4 лева така да обезбеди се.Смештај не знам баш, ние кога се симнавме немаше некои што нудат смештај, оваа година е некако многу празно. Ако одиш прв пат сигурен сум дека нема да сакаш да отидеш пак... Далеку е од тоа што се збори овде а и скапичко е. Едно од најдобрите местенца е Мексо, во Лазур врие малолетнични од 12 до 15 год буквално. :) Во Orange и Revolution ич не влегувај, ова скандинавциве се женско истребиле од таму, Иначе имаше многу македонци. Генерално местото како место не е лошо има многу добри места, журки, но е преплавено со мажи, мислам дека Златни песоци е многу подобра алтернатива.

Златни песоци е башка прикаска, фала на инфово во секој случај:)
--- надополнето: 10 август 2013 во 22:04 ---
Уште нешо, чекам плата и нешто екстра од пејпал и скрил, без проблем се вадат од унибанка?

Цигари насекаде можеш да носиш само една штека по лице. Се што е над имаат право да те казнат 200 евра на лице место. А бугарите тоа радо би го направиле. Ако идеш со непушачи дај им и нив некоја кутија.

Vejce domasen sum ovde :) Treta godina eve rmbam po 14 sati deno :)

Златни песоци е башка прикаска, фала на инфово во секој случај:)
--- надополнето: 10 август 2013 во 22:04 ---
Уште нешо, чекам плата и нешто екстра од пејпал и скрил, без проблем се вадат од унибанка?

Ако немаш ушште смештај можам да ти дадам контакт од куќата каде што бев, ногу добра куќа и се наоѓа до трговската улица во несебар. Собите се како студиата во грција само без кујна(јас плаќав по 6 евра од кревет за 2креветна).
Цените во маркетите се исти како цените во нашите маркети, во кафичите за разлика од лани е поскапо али прифатливо е, по дискотеки имаш влезници со консумација(цел час консумација :) ) по баровите во сончев брег имаш 1+1 гратис на сите коктели(еден коктел ти до 12 лева најскап со гратис шот )
Цигарите се толку по 4.20 винстон, најефтин мислам дека им е(100с) кутија

2 пакета на лице
--- надополнето: 12 август 2013 во 20:05 ---
Како цело е убаво да имате во предвид следната информациja,кога одите во Бугариja

I. Влез и престоуване
Во Бугариja можете да престоувате со биометриски пасош до 90 дни во рамките на 180 дни.При влегуване во Бугариja имате право да носите со себе(без плакjaне на доноци):
- до 40 цигари
- 1л. концентриран алкохол
- 2л. вино
- 50г. парфим и 0,25л. тоалетна вода
- апчина-треба да носите рецепта со които са ви назначени

При влегуване во Бугариja, царинските(граничните) власти можат да ви откажат влез ако не поседувате необходните документи. Во тоа число влегува и здраствено осигуране за периодот на влез. Во тоа число влегува и недоволна количина на пари или не можете да обjaсните каква е целта на вашиот престоj на териториjaта на Бугариja.
Битно е да се знае,дека ако сте сместени во хотел или приватно треба да бидете регистрирани во полициjaта. Ако сте во хотел, таа работа врши хотелот во рамките на 6 саати е дложен да ви регистрира и да ви даде адресна регистрациja,коja мора да чувате докато не напиштите Бугариja. Ако сте приватно сместени, човекот каде сте сместен има 5 дена во кои мора да ви регистрира. Се разбира тоа може никога да не ви потреба и ваков документ да не ви борат при напуштане, но jaс ви информирам за постоенето на този закон.

II. Пари
Валутата во Бугариja е лев, 1 лев = 100 стотинки
Бугарскиот лев е фиксирана валута ком еврото от повеке от 15 години и официалниот Курс - 1 евро = 1,95583 лева. Местата каде менувате пари мора да ви информират писмено со белешка при каков курс менувате. Ако курсот е со разлика от 10% от официалниот курс, мора да подпишете бележката,дека сте согласни со този курс. Личен моj совет - менуваjте пари во банките. Вака ке елиминирате сите можности за проблеми со парите.

III. Извонредни случаеви
При проблеми на териториjaта на Бугариja спешниот номер е 112. Тоj е валиден на целата териториja на Бугариja и е безплатен. Вашиот мобилен може да звони на този номер и ако во него нема СИМ картица. Овде се обракаjте при потреба от итна помошт, пожарна, полициja.

IV. Македонската амбасада
При проблеми македонските грагани можат да се обракат и ком македонската амбасада во Софиja. Таа се намира на адреса:
- Софиja 1113 ул. Федерик Жулио Кури 17 блок 2 етаж 3 , апартман 5
Телeфон : + 359 2 870 15 60Телeфон : + 359 2 870 50 98
Еве и линк со точното место от Google maps http://goo.gl/maps/vaXKy

V. Транспорт
-Автомобилен транспорт
Ако сте со своja кола ви е потребна зелена картица како осигуране. Секи автомобил при влегуване во Бугариja мора да си закупи винетен стикер , ако веке нема ваков. Винетните стикери са за 1 недела,1месец или 1 година. Цените за лек автомобил за 2013 година са:
- 1 недела - 10 лева(5 евро)
- 1 месец- 25 лева(13 евро)
- 1 година- 67 лева(34 евро)
Дозволените скорости са:
- Автопат - 140 км/ч
- Надвор от населено место - 90км/ч
- Во населено место - 50 км/ч
Местата со пeрманентно видео наблудуване са означени со патни знаци и ви препорачувам тамо да почитувате скоростта. Полицаите можат да ви сликат от полицискиот автомобил за превишуване на скороста и докато не платите да не можете да напуштите државата.

Ако одите со воз - можете да наjдите информациja овде- www.bdz.bg
Автобуси от Софиja можете да наjдете овде- www.centralnaavtogara.bg

Во 99% од случаите кога полицијата ве прави проверка, она што не сте регистрирани не е проблем, се додека се држите воспитано со полицајците. И тие се луѓе и нема да ви го расипат одморот поради некаква си регистрација.

Инаку Сончев Брег, Златни песоци и Албена се претежно за млади луѓе. Кој сака да се одмори или да се види нешто интересно може да посети илјади подобри места.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom